مجتبی دهقانپور امروز، ۲۳ فروردین در نشست جهادکشاورزی فارس با اعلام این خبر گفت: برداشت گل محمدی در استان فارس از ۱۵ فروردین آغاز شده است و تا پایان خردادماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی کشور در استان فارس قرار دارد، اظهار کرد: استان فارس با سطحی بالغ بر۸۶۰۰ هکتار گل محمدی آبی و دیم، ۴۶ درصد از سطح این گل در کشور را دارد.
دهقانپور اظهار کرد: وسیعترین دشت گل محمدی دیم جهان با سطحی بالغ بر پنج هزار هکتار در روستای لایزنگان شهرستان داراب قرار دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت آبی گل محمدی استان فارس متعلق به شهرستان فیروزآباد است، افزود: متوسط عملکرد گل محمدی دیم یک و نیم تا دو تن در هکتار و آبی دو و نیم تا سه تن در هکتار است.
دهقانپور اضافه کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران و به منظور هویت دار کردن محصولات تولیدی از لحاظ کیفیت و چگونگی فرایند تولید، زنجیره ارزش گل محمدی در شهرستان داراب راهاندازی شد که مهمترین ویژگی این زنجیره، صادرات محصولات و کالاهای با ارزش افزوده بالا به اتحادیه اروپا است.
وی با اشاره به اینکه فرآوردههای گل محمدی شامل اسانس، گل خشک و گلبرگ تازه محمدی و گلاب است، بیان کرد: ۳۴ واحد صنعتی گلاب گیری و ۲۶ واحد اسانس گیری در این استان فعالیت میکنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس با بیان اینکه استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده به طوری که هر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر میشود، گفت: در سنوات اخیر سالانه بیش از ۳۶ تن گلاب به ارزش ۳۵ هزاردلار از گمرکات فارس به کشورهای هلند، استرالیا، ژاپن، کانادا و امارات متحده عربی صادر شده است.
انتهای پیام
نظرات