• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404012412232
  • خبرنگار : 71560

قائم پناه: «طیب نیا» سرلیست گزینه‌های پیشنهادی وزارت اقتصاد است

قائم پناه: «طیب نیا» سرلیست گزینه‌های پیشنهادی وزارت اقتصاد است

معاون اجرایی رئیس جمهور، تاکید کرد: در دو لیست پیشنهادی به رئیس جمهور برای تصدی وزارت اقتصاد، آقای طیب نیا باتوجه به توانمندی هایی که دارد در سرلیست قرار دارد.

به گزارش ایسنا، محمدجعفر قائم پناه در بخشی از یک گفت وگوی تلویزیونی با اشاره به مطرح شدن نام علی طیب نیا به عنوان گزینه اول برای تصدی وزارت اقتصاد، بیان کرد: بر اساس جمع بندی که چند گروه داشتند، گزینه اول آنان آقای طیب نیا بود. باتوجه به توانمندی، دانش و تجربه ای که ایشان دارد. ایشان گزینه اول لیستی که بنده دیدم، بود. ایشان توانمند است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با خود ایشان قبل از اینکه اسمشان مطرح شود صحبت نشده بود؛ بیان کرد: نمی‌شود. ابتدا باید  به رئیس جمهور پیشنهاد داده شود. رئیس جمهور است که با مجلس رایزنی می کند و به تفاهم می رسد. اگر باهم به این تفاهم رسیدند به مجلس معرفی می کند. آنچه که مشخص است این بوده که این ها پیشنهاد به رئیس جمهور است. گروه پیشنهادی نزدیک به ۱۰ نفر یا ۱۲ نفر بود. در دو لیستی که به رئیس جمهور معرفی شده است، سرلیست آقای طیب نیا بود و امتیاز بیشتری آورده بود.

معاون اجرایی رئیس جمهور، تصریح کرد: این ها فعلا کاندیداها هستند. اول باید رئیس جمهور تایید کند. زمانی با این کاندیداها صحبت می شود که رئیس جمهور تصمیم نهایی را بگیرد.

کدام اعضای دولت در ایام عید به سفر خارجی رفتند؟

قائم پناه در بخشی دیگر از این گفت‌وگوی تلویزیونی، با اشاره به مباحث مطروحه پیرامون برکناری معاون پارلمانی رئیس جمهور و سفر برخی دیگر از اعضای دولت به اروپا در ایام تعطیلات، بیان کرد: تا جایی که بنده اطلاع دارم، آن هایی که دور میز دولت بودند بنده همه را دیدم و حضور داشتند. چه در جلسه هیئت دولت و چه در بعد از تعطیلات. ما در تعطیلات هم جلسه داشتیم. از اعضای دولت تا جایی که بنده اطلاع دارم کسی در نوروز به سفر خارجی نرفته است.

وی در ادامه اظهار کرد: اما مثلا وزیر علوم به دعوت یونسکو رفته بود. برای اولین بار بعد سال ها به یونسکو سفر کرده بود. سفر  تفریحی نبود. برخی از وزرا سفر کاری داشتند اما سفر تفریحی مطلقا نداشتیم. ممکن برخی از مدیران رده های بعدی با پول شخصی خود سفر خارجی رفته باشند. ممکن است مدیرعامل یک شرکتی به سفر رفته باشد.

وضعیت اعضای دولت از نظر مشابهت به ظریف جهت کناره گری از خدمت

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین در واکنش به مطرح شدن بحث کناره گیری ظریف و اینکه تعدادی دیگر از اعضای دولت نیز  مشمول این شرایط می شوند، بیان کرد: این حاشیه ها ساخته می شود. به خود بنده نیز این قانون را که به آقای ظریف نسبت می دهند نیز می گویند شامل می شوید درحالی که فرزند بنده تابعیت مضاعف ندارد. اما خود این قانون فی نفسه قانون منطقی نیست. یک کسی در خارج از کشور سال ها ماموریت داشته و فرزند ایشان در خارج متولد شده است. آقای ظریف اینگونه است. در خارج از کشور بوده و فرزند  ایشان در آنجا متولد شده است. تابعیت قهری گرفته است. این نباید مانع ادامه همکاری شود. یا عزیزان دیگری که مشمول می شوند.

وی افزود: اصل قانون سبب شده تا ما محروم شویم از به کار گیری خیلی از عزیزانی که فرزندان آنان تابعیت دوگانه دارند. برخی ها می گویند این تابعیت را سلب کنند. خب یک آدم ۴۰ یا ۵۰ ساله که ارتباطی با پدر خود ندارد، چرا باید این اتفاق برایش بیافتد. ما حتی در دولت مصوب کردیم تا لایحه ای به مجلس برده و این قانون را اصلاح کنیم. دو فوریتی آن تصویب نشد. ما در لایحه گفتیم حداقل تابعیت های قهری را از شمول این قانون حذف کنند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: این لایحه اکنون به صورت عادی در مجلس بررسی خواهد شد. از نگاه بنده این قانون برخلاف این است که ما از همه ظرفیت ها در دولت استفاده کنیم. آقای ظریف که به هر دلیلی توانستیم از نظرات و توانمندی های  ایشان استفاده کنیم. ایشان کناره گیری کردند. خود ایشان کناره گیری کردند. مشابه ایشان تا جایی که بنده اطلاع دارم در دولت نیست. امیدوارم  تا پایان بتوانیم دولت را با انسجام پیش ببریم.

قائم پناه بیان کرد: اصل این قانون جای سوال دارد. استادان  دانشگاه ما ممکن است یک فرد برجسته باشند. به خارج رفته و فرزند آنان در خارج متولد شده است. حال این فرزند ۴۰ سال دارد. حالا پدرش می خواهد وزیر یا معاون وزیر شود. ما باید به خاطر اینکه فرزند ایشان در آمریکا تابعیت دارد از خدمات آن محروم شویم. نمونه عینی آن آقای ظریف بود که می شد این  اتفاق نیافتد.

برنامه دولت برای کنترل تورم و گرانی ها

قائم پناه در پاسخ به این پرسش که مهم ترین برنامه دولت در شش ماه اول سال ۱۴۰۴ برای کنترل تورم و گرانی ها چیست، بیان کرد: اکنون در دولت ستاد تنظیم بازار مرتب تشکیل می شود تا قیمت ها بالا نرود. تامین کالاهای اساسی در دستور کار است. حداقل در چند ماه آینده کماکان کالاهای اساسی و مواد خوراکی با ارز ۲۸ هزار ۵۰۰ تومان وارد  می شود. سال گذشته ۱۲ میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی و دارو ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تخصیص داده شد. ۵۸ میلیارد دلار برای تمام کالاهای دیگر که ثبت سفارش می شود، تخصیص داده شد تا کنترل قیمت ها صورت بگیرد.

وی در ادامه بیان کرد: این اتفاق بزرگی بود.  ان شاءالله کالابرگ ها برای دهک های پایین جامعه در دور  بعدی نیز پرداخت خواهد شد تا حدودی اقشار آسیب پذیر بتوانند مواد  غذایی لازم را داشته باشند و فشار جدی به آنان وارد نشود. افزایش حقوق کارگران و کارمندان دولت متناسب با تورم خواهد بود. حتی در حوزه کارگری بالاتر از تورم است. نرخ تورم حدود ۳۴ درصد است، اما افزایش حقوق کارگران ۴۳ درصدی است.

وی افزود: برنامه دیگری وجود دارد که چون اجرایی نشده است اعلام نمی کنم. ما به افرادی که گروه هدف هستند باید بتوانیم مواد غذایی لازم را برسانیم. این امر ساز و کار خاص خود را می خواهد. امیدوارم در این زمینه موفق شویم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کمیته ویژه‌ای در دولت برای نظارت بر روی انتصابات وجود دارد، بیان کرد: انتصابات دیگر تقریبا تمام شده است. ادارات خاص خود برای ارزیابی انتصابات در وزارت خانه وجود دارد. برنامه‌های مفصلی برای ناترازی انرژی داریم. حتما ناترازی آب، برق و گاز باید اصلاح شود. خوشبختانه با تاکید ریاست جمهور موضوع پزشک خانواده، نظام ارجاع وسطح بندی در اولویت بعدی قرار دارد. همین طور عدالت در فضاهای آموزشی و تغییر در نظام آموزش و پرورش از اولویت ها مهم دولت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha