به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «فایننشال تایمز»، هنگ کنگ روز پنجشنبه از ورود «ورا هابهاوس»، قانونگذار لیبرال دموکرات پارلمان انگلیس جلوگیری کرد و عضو یک ائتلاف بینالمللی تحت عنوان «ائتلاف بین پارلمانی بر سر چین» گفت چند روز پیش مقامهای هنگ کنگ که منطقه اداری ویژه جمهوری خلق چین به حساب میآید جلوی ورود او به این منطقه را بدون ارائه هیچ دلیل خاصی گرفتند.
به نوشته این روزنامه انگلیس جلوگیری از ورود هابهاوس، قانونگذار شهر باث انگلیس، به هنگ کنگ در حالی صورت گرفته که دولت فعلی انگلیس که تحت رهبری حزب کارگر است در تلاش برای برقراری روابط نزدیکتر با چین است و در راستای این تلاش، «ریچل ریوز»، وزیر خزانه داری و «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه انگلیس در ماههای اخیر به شهر پکن سفر کردهاند و «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین ماه فوریه به لندن سفر کرد. انتظار میرود همچنین «کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس هم در طول سال ۲۰۲۵ سفری به چین داشته باشد.
ائتلاف بین پارلمانی بر سر چین امروز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «به نظر میرسد جلوگیری کردن از ورود هابهاوس به هنگ کنگ مرتبط با انتقادات او از سوابق حقوق بشری پکن و احتمالا عضویت او در این ائتلاف است. اینکه مقامهای هنگ کنگ احساس کردهاند میتوانند جلوی ورود یک قانونگذار در حال خدمت در پارلمان را گرفته و همزمان از وزیران انگلیس میزبانی کنند، یک توهین به پارلمان است.»
هابهاوس به روزنامه ساندی تایمز گفت روز پنجشنبه به همراه همسرش با پروازی به هنگ کنگ رفت تا نوه تازه به دنیا آمده خود را ببیند اما در بخش حراست فرودگاه نگه داشته شد و مورد پرسش و پاسخ قرار گرفت و ساعاتی بعد با یک پرواز دیگر به بریتانیا باز گردانده شد.
این قانونگذار پارلمان انگلیس بعدا در پستی در رسانههای اجتماعی نوشت: «مقامها هیچ توضیحی به من از بابت این ضربه بیرحمانه و ناراحت کننده ندادند. من فکر میکنم اولین قانونگذاری هستم که از سال ۱۹۹۷ (سال واگذاری کنترل منطقه هنگ کنگ به چین از سوی انگلیس) تاکنون اجازه ورود به هنگ کنگ را در مبادی ورودی به این منطقه پیدا نمیکند. امیدوارم وزیر خارجه انگلیس تصدیق کند که این اقدام یک توهین به همه نمایندگان پارلمان بوده و به دنبال اخذ پاسخ از جانب سفیر چین برود.»
به نوشته ساندی تایمز، همسر هابهاوس که یک تاجر است اما اجازه ورود پیدا کرد اما تصمیم به بازگشت به انگلیس به همراه هابهاوس گرفت.
به نوشته «بیبیسی»، «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به این رویداد اعلام کرد: «ما با فوریت این مساله را نزد مقامها در هنگ کنگ و پکن مطرح خواهیم کرد تا از آنها توضیح بخواهیم.»
پیشتر در سال ۲۰۱۴ چین به یک کمیته قانونگذاران انگلیسی که با هدف تحقیقات درباره اعتراضات دموکراسیخواهانه برگزار شده در آن دوره در هنگ کنگ تشکیل شد و قصد سفر به این منطقه اداری ویژه چین را داشت اعلام کرد که «جلوی ورود آنها در صورت سفر به هنگ کنگ گرفته خواهد شد» و «این هیئت به نشان دادن حمایت از فعالیتهای غیر قانونی معترضان پرداخته است.»
روزنامه انگلیسی «استاندارد» نیز نوشت وزیر خارجه انگلیس قصد دارد تصمیم هنگ کنگ در جلوگیری کردن از ورود قانونگذار مذکور به خاک این منطقه را با مقامهای چینی در میان بگذارد و این رویداد را «عمیقا نگران کننده» توصیف کرد.
برخی از قانونگذاران پارلمان انگلیس نیز به این تصمیم هنگ کنگ اعتراض کردند. «اد دیوی»، رهبر لیبرال دموکراتهای انگلیس با «بی رحمانه» خواندن این اتفاق گفت: «مقامهای چینی دست رد به سینه او زدند چون او یک قانونگذار انگلیسی است. این کاملا غیرقابل قبول است.»
همچنین «کالوم میلر»، سخنگوی امور خارجه این حزب گفت: «این تصمیم حقیقتا یک رفتار شوکآور از سوی مقامهای هنگ کنگ را نشان داد.»
او همچنین از دیوید لمی خواست با هابهاوس دیدار کند و سپس با سفیر چین به منظور گرفتن توضیح او درباره این رویداد تماس بگیرد.
انتهای پیام
نظرات