محمودعباس زاده مشکینی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به دستاوردهای مذاکره غیر مستقیم بین ایران و آمریکا، بیان کرد: من فکر می کنم روز شنبه، آنچه که بین هیئت ایرانی و آمریکایی در مسقط رد و بدل شد، چارچوب مذاکرات و نحوه مذاکرات بود. تا جایی که بنده نیز اطلاع دارم در خصوص چارچوب مذاکره دو طرف به توافق رسیدند. به نظر بنده در مراحل بعدی ایران و آمریکا وارد موضوع مذاکره خواهند شد. آمریکایی ها با هدایت اسرائیلی ها به دنبال یک خاورمیانه جدید بودند.
می توان حضور ترامپ را به یک فرصت تبدیل کرد
وی در ادامه اظهار کرد: اما جمهوری اسلامی ایران کشوری نیست که به راحتی در هاضمه کشورهای بزرگ هضم شود. ایران یک کشور تاریخی با موقعیت ژئوپلتیکی خاص است. اینگونه نیست که آن ها بتوانند کاملا اراده خود را بر ما تحمیل کنند. طبیعتا هیچ مناسباتی در خاورمیانه شکل نمی گیرد، مگر با حضور و نقش ایران. به نظر بنده ترامپ یک شخصیت عملگرا و واقع گرا دارد. ترامپ در پیشبرد برنامه های خود نیز مقداری عجله دارد. ما می توانیم این را به یک فرصت تبدیل کنیم.متناسب با شرایط جدید دنیا، منطقه و شرایط جدید داخل کشور می توانیم بر اساس منافع ملی کشور تصمیمات جدیدی اتخاذ کنیم.
اسرائیل تلاش می کند تا توافقی بین ایران و آمریکا شکل نگیرد
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چرا رژیم صهیونیستی به دنبال تضعیف تصویر ایران در مذاکرات است، بیان کرد: رژیم صهیونیستی در طول تاریخ شکل گیری خود، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در همه عرصه ها شکست خورده است. جمهوری اسلامی مانع توسعه طلبی رژیم صهیونیستی شده است. ایران مانع تحقق رویای معروف آنان یعنی از نیل تا فرات شده است. طبیعتا برای رژیم صهیونیستی دشمن اصلی جمهوری اسلامی ایران است. از آنجا که قدرت این رژیم محدود است، به دنبال استفاده از ظرفیت های آمریکا هستند. این رژیم تلاش می کند تا توافقی بین ایران و آمریکا شکل نگیرد. این رژیم در آمریکا و اروپا این مسیر را دنبال می کند.
رسانه های غربی به دنبال سیاه نمایی و فشار علیه ایران هستند
وی در ادامه تاکید کرد: از نگاه بنده ترامپ در عرصه سیاست نگاه واقع گرایانه دارد و آمریکا محور پیش می رود. این نگاه برای جمهوری اسلامی ایران یک فرصت است. مذاکره چند لایه دارد. رسانه ها نیز استراتژی خاص خود را دارند. استراتژی رسانه های غربی در خصوص جمهوری اسلامی ایران، سیاه نمایی و فشار است. به نوعی به دنبال افزایش نارضایتی مردم هستند. اما سیاست در پشت درهای بسته خیلی واقع گرایانه است. به تعبیر خیلی روشن سیاست در پشت درهای بسته خیلی لخت است و خلاصه آن بده و بستان است.
وی افزود: یعنی امتیاز بگیر و امتیاز بده. ما باید برای امتیاز گرفتن از آمریکایی ها برنامه و سناریو داشته باشیم. امتیاز نیز باید بدهیم. واقع گرایی در سیاست یعنی همین. به نظر بنده اکنون زمان این است که ظرفیت واقع گرایی در حاکمیت و نظام را به نمایش گذاشته و از این ظرفیت استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات