• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404012412730
  • خبرنگار : 71443

آمریکا و عربستان توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند

آمریکا و عربستان توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند
وزیر انرژی آمریکا

واشنگتن اعلام کرد ایالات متحده و عربستان سعودی یک توافق اولیه برای همکاری در مورد اهداف ریاض برای توسعه صنعت هسته‌ای غیرنظامی امضا خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، «کریس رایت» وزیر انرژی آمریکا امروز (یکشنبه) در جریان سفر خود به عربستان در جمع خبرنگاران گفت که ریاض و واشنگتن در مسیری برای دستیابی به یک توافق برای همکاری در زمینه توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان هستند.

او که روز گذشته با شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان دیدار کرد، به توافق گسترده‌تری که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به دنبال آن بود، اشاره‌ای نکرد. آن توافق شامل یک قرارداد هسته‌ای غیرنظامی و تضمین‌های امنیتی به این امید بود که به عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی منجر شود.

رایت که در تور منطقه‌ای خود به کشورهای تولیدکننده انرژی در خلیج فارس برای اولین بار به‌عنوان یک وزیر به عربستان سفر می‌کرد، همچنین گفت که جزئیات بیشتر در مورد تفاهم‌نامه همکاری بین ریاض و واشنگتن در حوزه انرژی، اواخر سال جاری (میلادی) ارائه خواهد شد.

او تصریح کرد: برای مشارکت و همکاری آمریکا در زمینه هسته‌ای در اینجا، قطعاً یک توافق‌نامه «۱۲۳» وجود خواهد داشت. راه‌های زیادی برای شکل دادن به توافقی وجود دارد که هم اهداف سعودی و هم اهداف آمریکایی را محقق می‌کند.

به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، توافق موسوم به ۱۲۳ با ریاض به بخش ۱۲۳ «قانون انرژی اتمی ایالات متحده» در سال ۱۹۵۴ اشاره دارد که به دولت و شرکت‌های آمریکایی اجازه می‌دهد تا با نهادهای پادشاهی عربستان برای توسعه صنعت هسته‌ای غیرنظامی همکاری کنند.

وزیر انرژی آمریکا می‌گوید که مقامات سعودی با الزامات این قانون موافقت نکرده‌اند. این توافق ۹ معیار در زمینه منع اشاعه را مشخص می‌کند که یک کشور باید رعایت کند تا از استفاده از فناوری برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای یا انتقال مواد حساس به دیگران جلوگیری کند.

تاکنون در بحث و گفت‌وگوها در این باره پیشرفت چندانی حاصل نشده است، زیرا عربستان سعودی نمی‌خواست توافقی را امضا کند که امکان غنی‌سازی اورانیوم یا بازفرآوری سوخت مصرف شده را رد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha