حمیدرضا مهربان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در گذشته سبزهمیدان قزوین در لیست مهمترین پلازاهای شهری قرار داشته و این موضوع در ساختار شهرسازی ما که ساختاری انسانمحور بوده، بسیار اهمیت داشته است؛ اما امروز با تغییر بصری در شهرسازی این میدان، کمتر شاهد ماهیت پلازاگونه سبزهمیدان هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قزوین پلازای شهری ندارد، بیان کرد: میدان به عنوان یکی از اثرگذارترین فضاهای شهری است که در گذشته بهعنوان بستری مناسب برای مراودات اجتماعی، تجمع شهروندان و ارتباطات متقابل بین آنها میتوانست بر اعتلای زندگی جمعی و غنابخشی بر فعالیتهای فرهنگی اثر بگذارد و امروز جای خالی پلازا در شهر به خوبی حس میشود.
این کارشناس طراحی شهری ادامه داد: ویژگیهای فضایی و کالبدی در طراحی شهری جدید قزوین با مفهوم عمیق خود فاصله دارد و در واقع میتوان گفت که مهندسان امروزی پیشرفت قابل توجهی در شهرسازی قزوین نداشتند.
وی خاطرنشان کرد: فرم و فضای مناسب، نوع مصالح، رنگ و بافت؛ همچنین دسترسی، اجتماع پذیری، فضای مناسب رفاهی، منظرسازی با مصالح مطلوب، استفاده از هنرهای عمومی و بومی قزوین ازجمله مهمترین موضوعاتی است که در شهرسازی باید به آن توجه کرد.
مهربان گفت: امروز باتوجه به افزایش نرخ افسردگی در شهر، کاهش احساس تعلق خاطر در بین مردم و بروز برخی مشکلات و آسیبهای اجتماعی نیاز به ایجاد و احیای پلازاهای شهری پررنگتر شده و با وجود زیرساختهای موجود در قزوین، احساس نیاز در محلات جدید و دمیدن روح تعاملات اجتماعی در بافتهای قدیم و جدید، پتانسیل مناسبی در ایجاد پلازاهای شهری چه به شکل سنتی و مدرن در شهر به وجود آمده است.
وی تصریح کرد: احیای حس تعاملات اجتماعی و کارکردی در محلات قدیمی شهر با هدف ایجاد حس و شور زندگی و جلوگیری از جابهجایی جمعیت با تهیه طرحهای احیای محلات و تشکیل فضاهای مطلوب شهری با تقویت مرکز محلات و نقشپذیری آنها از موضوعاتی است که شورای اسلامی شهر و شهرداری قزوین باید به آن توجه ویژه داشته باشد.
این کارشناس طراحی شهری در پایان گفت: شهرسازی قزوین به رنگ خاکستری است و باید تمام روزنههایی که به بهانه توسعه، در میان کهن دیار مینودری باز میشود، در راستای تقویت فضای شهری با رویکرد گسترش دامنه تعاملات اجتماعی میان شهروندان و حفظ هویت شهر باشد.
انتهای پیام
نظرات