صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، گیلان را استان کشاورزی دانست و افزود: ۵۰ درصد اقتصاد گیلان در حوزه کشاورزی است.
وی زراعت برنج را مهمترین فعالیت کشاورزی استان دانست و افزود: بیش از ۲۳۰ هزار هکتار عرصه شالیزاری داریم که بیشترین سطح زیر کشت برنج در کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرای شخم اولیه در ۵۵ درصد از اراضی شالیزاری استان معادل ۱۳۰ هزار هکتار خبر داد و تصریح کرد: با توجه به بارش های مناسب در سطح استان، شخم اولیه قبل از رهاسازی آب سد سفیدرود در اراضی داخل و خارج از شبکه سد ادامه دارد، زیرا شاهد ذخیره ۱۳۰ میلیون مترمکعبی آب در خاک شالیزارها هستیم.
محمدی همچنین از انجام خزانه گیری در ۲۰ درصد شالیزارها خبر داد و خاطرنشان کرد: کشاورزان استان طی سال های اخیر که با تنش آبی مواجه بودیم، تقویم زراعی را رعایت کردند و موفق به عبور از بحران و برداشت محصول خوب شدند؛ امسال نیز این تقویم را هم برای اراضی داخل شبکه شد و هم برای اراضی خارج شبکه، تدوین و ابلاغ کردیم.
وی با اشاره به اعلام زمان مناسب شخم، خزانه گیری پادلینگ، نشاء و...، یادآور شد: اراضی خارج از شبکه سد از اول اردیبهشت امکان نشاء دارند، اما اراضی داخل شبکه از هفته دوم، نشاء را آغاز می کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تامین و تخصیص کود اوره مورد نیاز استان خبر داد و بیان کرد: توزیع کود اوره تا امروز، هزار تن بیشتر از سال گذشته بوده و حواله حمل ۳۵۰۰ تن دیگر به استان را داریم و ۳۸۰۰ تن نیز تخصیص داده شده است؛ در کودهای فسفاته و پتاسه نیز عقب ماندگی نداریم.
وی با بیان اینکه کشاورزان در سامانه پایش کودی، متناسب با سطح زیر کشت محصولات کشاورزی، کود دریافت می کنند، گفت: بالغ بر ۴۹۰۰ تراکتور جهت شخم اولیه داریم.
محمدی بالغ بر ۱۷۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان را آبخور سد دانست و تاکید کرد: ۶۷ هزار هکتار دیگر از منابع آب محلی همچون آب بندان و چاه و رودخانه و... استفاده می کنند.
وی در ادامه مدیریت منابع آب را با دو استراتژی سازه ای و غیر سازه ای دانست و عنوان کرد: سال گذشته ۳۰۰ هکتار از شالیزارها را تجهیز و یکپارچه سازی کردیم که به مدیریت منابع آب و ورود مکانیزاسیون کمک می کند؛ انتقال آب با لوله نیز به طول ۱۲ کیلومتر(کم فشار) انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از انتقال آب تحت فشار برای ۴۵۰ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان خبر داد و تاکید کرد: ۱۶۰ هکتار لایروبی آب بندان ها را انجام دادیم و ۳۰ کیلومتر لاینینگ نیز در حال انجام است.
محمدی با بیان اینکه امسال ۳۰۰ هکتار از آب بندان ها را لایروبی، تعمیق و بازسازی می کنیم، ادامه داد: مدیریت منابع آب غیر سازه ای شامل استفاده از بذرهای اصلاح و گواهی شده و مرغوب، رعایت تقویم زراعی، استفاده از کودهای فسفانه و پتاسه، عدم آبیاری غرق آبی، مبارزه بیولوژیکی با آفات و... است.
وی از بهبود شرایط بازار برنج در سال جاری با مدیریت تولید، مدیریت واردات و مدیریت توزیع خبر داد و خاطرنشان کرد: دست واسطه ها از بازار برنج کوتاه شود.
انتهای پیام
نظرات