• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404012513212
  • خبرنگار : 71974

رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم معارفه:

درهای جهاددانشگاهی به روی همه دلسوزان باز است/سازمان‌های جدید در حوزه فیزیک کوانتوم و هوش مصنوعی تأسیس می‌کنیم

درهای جهاددانشگاهی به روی همه دلسوزان باز است/سازمان‌های جدید در حوزه فیزیک کوانتوم و هوش مصنوعی تأسیس می‌کنیم

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد، باشگاه سیاسی و بنگاه اقتصادی نیست و درهای آن به روی همه دلسوزان آن باز است، گفت: تقویت فعالیت‌های فرهنگی به عنوان پیشران امور علمی و تحقیقاتی و ایجاد چند سازمان علمی جدید از اولویت‌ها در دوره جدید است.

به گزارش ایسنا، علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی امروز در آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید سازمان جهاددانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با بیان اینکه «در نگاه فرهنگی انقلاب، نامی از شهدای جهاد مطرح نبود»، اظهار کرد: ما شش ماه تلاش کردیم تا نام آن عزیزان را از زیر خاک بیرون بکشیم و برجسته کنیم. درخشش امروز ما، نتیجه همان خون‌های پاک است؛ خون جوانان دلاوری چون شهیدان توکلی‌ها و صبورها، که هر یک هدف فرهنگی و پرچم فرهنگی بودند.

وی افزود: نام آن‌ها روشن است، اما ما کجای کار هستیم؟ من واقعاً در برابر عظمت و حمایت‌های رهبر انقلاب اسلامی از جهاد دانشگاهی، احساس شرمندگی می‌کنم. آیا توانسته‌ایم پاسخگوی این عظمت باشیم؟

قدردانی از اعضای هیئت امنا و شورای عالی انقلاب فرهنگی

منتظری با تشکر از اعضای هیئت امنا و شورای عالی انقلاب فرهنگی به خاطر اعتماد به وی گفت: من برای این مسئولیت، تنها با خلوص نیت و استغاثه، با خدای خود سخن گفتم. دکتر عارف بنده را احضار کردند و خواستند که ریاست جهاد را برعهده بگیرم و نهایتاً به این نتیجه رسیدم که این مسئولیت را بپذیرم و با تمام تلاش در راستای اجرای این مسئولیت قدم خواهم برداشت.

دانشگاه باید به روی دانشجویان باز باشد

رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی جوان گفت: نیازمند رهایی ظرفیت‌ها و انجام چند کار اساسی هستیم. نمی‌خواهیم خلاف قانون و ضوابط کشور عمل کنیم، اما نباید با مقررات خشک، فعالیت‌های دانشگاهی را محصور کنیم. دانشگاهی که در آن درها به روی دانشجویان بسته باشد، رویانی جدید متولد نخواهد کرد.

وی  اظهار داشت: امروز بسیاری از افرادی که مسئولیت دارند، از زمان دانشجویی با جهاد آشنا شده‌اند. از جمله دکتر مسلمی که در دوره دانشجویی به جهاد پیوستند و امروز در حال خدمت هستند.

منتظری خاطرنشان کرد: ما برای نخستین بار تولید و تکثیر سلول‌های بنیادی جنینی را شاهد بودیم. اگر دانشجوی انقلابی و متعهد حضور نداشته باشد، تولید چنین سلول‌هایی ممکن نخواهد بود.

بیکاری جوانان متعهد، نشانه بی‌توجهی است

وی با گلایه از وضعیت اشتغال گفت: جوانی که با عشق و انگیزه وارد میدان می‌شود، نباید به حال خود رها شود. وقتی همه درها به روی او بسته می‌شود، یعنی ما در جذب نیروی انقلابی ناکام بوده‌ایم. بیکاری یک فارغ‌التحصیل متعهد، بی‌تفاوتی ما را نشان می‌دهد.

منتظری تأکید کرد: باید این درها را باز کنیم و جوانان را با کمترین فاصله زمانی جذب کنیم. اگر نتوانیم، نباید انتظار داشته باشیم که در این مسیر موفق باشیم.

سازمان‌های علمی جدید با حضور نخبگان شکل می‌گیرد

وی با اشاره به برنامه‌های آینده جهاددانشگاهی گفت: می‌خواهیم سازمان‌های علمی جدید، از جمله در حوزه فیزیک کوانتوم و هوش مصنوعی، تأسیس کنیم. این مطالبه مستقیم مقام معظم رهبری است. اکنون در واحد تهران جهاددانشگاهی، ۳۰ جوان نخبه گرد هم آمده‌اند. اگر فاصله تصمیم تا عمل و نتیجه را کوتاه کنیم، می‌توانیم تحولات بزرگی رقم بزنیم.

رئیس جهاددانشگاهی تأکید کرد: از مسئولان خواهش می‌کنم اجازه دهند در واحدها و پژوهشکده‌ها آزادانه فعالیت کنند. نباید با محدودیت‌های اداری حرکت علمی کشور را کند کنیم.

خاطره‌ای از همراهی بی‌ادعای نخبگان

منتظری با اشاره به آشنایی خود با دکتر سید جلیل حسینی، عضو پژوهشی گروه اورولوژی پژوهشکده رویان یادآور شد: دکتر حسینی ابتدا در جهاددانشگاهی کار خود را آغاز کرد. وی از متخصصان برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران است و گرفتن وقت ملاقات از او، چند ماه زمان می‌برد. ایشان از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی محسوب می شوند.

وی همچنین با اشاره به نحوه جذب دکتر آخوندزاده در جهادانشگاهی بیان کرد: در زمان تحصیل، آشنایی نزدیکی با هم نداشتیم، اما وقتی از خارج کشور بازگشت، بدون توقع آمد و حکم مسئولیت را پذیرفت. خدا شاهد است که حتی نمی‌دانست ماشینش کجاست یا چه کسی او را خواهد برد. با این حال، پذیرفت و آغاز کرد. دکتر آخوندزاده رئیس وقت پژوهشکده گیاهان دارویی در همان ایام، ۸۵۰ هزار دلار تجهیزات برای پژوهشکده خریداری و وارد کرد.

جهاد دانشگاهی متعلق به همه است، ارث پدری کسی نیست

 رئیس جهاد دانشگاهی، با تأکید بر اینکه این نهاد، متعلق به همه و نه میراث شخصی افراد است، گفت: این‌جا ملک شخصی کسی نیست، ارث پدری هیچ‌کس نیست. هرکسی دلش برای کشور می‌تپد، می‌تواند در این مسیر به جهاد کمک کند. همه مسئولین در مقابل جهاد وظیفه دارند و جایی برای سهم‌خواهی شخصی نیست.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی اسلامی است، افزود: جهاد از نظر مشروعیت زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و از نظر ساختاری نهادی عمومی غیردولتی است. این موارد صراحتاً در مقدمه اساسنامه آمده است.

نباید جهاد دانشگاهی را به باشگاه سیاسی تبدیل کرد

منتظری با گلایه از برخی رفتارهای جناحی در نهادهای علمی و فرهنگی تأکید کرد: اینجا باشگاه سیاسی نیست. نباید آن را به باندبازی و دسته‌بندی تبدیل کنیم. همه اعضای جهاد متعلق به جهاد هستند، نه به گروه یا جناح خاص.

وی خاطرنشان کرد: وقتی در دفتر هستم یا در هر جای دیگر، مسئولیت همه را به چشم مساوی می‌نگرم. کسی حق ندارد اینجا را به انحصار گروه خود درآورد.

مسئولان باید بیشترین سختی را تحمل کنند

منتظری با اشاره به ضرورت حفظ شأن و کرامت اعضای جهاد اظهار کرد: در مورد مسائل رفاهی، نگران نباشید. آنچه که من سخت‌گیرم، نسبت به مدیران است؛ چون کسانی که مسئولیت‌شان بالاتر است، باید سختی بیشتری بکشند.

وی ادامه داد: اعضای جهاد باید زندگی شرافتمندانه داشته باشند و اگر سخت‌گیری هست، برای کسانی است که جایگاه مدیریتی دارند.

رئیس جهاد دانشگاهی با انتقاد از استفاده از نیروهای شرکتی در بدنه جهاد گفت: کسی که در خدمات است، باید عضو جهاد باشد. درخواست می‌کنم رئیس دانشگاه و معاون مربوطه نسبت به جذب نیروهای شرکتی اقدام کنند.

وی افزود: امسال، سال سرمایه‌گذاری با سرمایه انسانی است. وظیفه تولید داریم، اما مهم‌تر از آن، ارتقای توحید و ایمان از طریق پرورش انسان‌های مؤمن است.

فرصت رشد و تحصیل را از نیروهای جهادی دریغ نکنید

منتظری با تأکید بر اهمیت حمایت از رشد علمی اعضای جهاد گفت: بچه‌ها باید درس بخوانند و رشد کنند. چرا باید این فرصت را از آن‌ها گرفت؟ مگر مدیران قبلی این فرصت را نداشتند؟

وی هشدار داد: اگر در این مسیر یک نفر سوءاستفاده کرد، نباید هزار نفر دیگر را قربانی کرد. آن مثل معروف را فراموش نکنید که برای یک دستمال قیصریه را به آتش کشید، هزار نفر را نباید از بین برد.

جهاد دانشگاهی در خدمت حوزه فرهنگی کشور است

منتظری ضمن اشاره به راه‌اندازی پژوهشکده‌های مختلف اظهار کرد: ما در خدمت حوزه فرهنگی کشور هستیم. هرکجا کار مانده، باید آن را از زمین برداریم. نباید خرابکاری‌های دیگران را به پای جهاد گذاشت.

وی ادامه داد: تابلوی جهاد را اگر بردارید، زیر آن نوشته شده «نمایندگی رهبری». این یعنی ما وظیفه داریم در خط انقلاب حرکت کنیم. اگر کسی خراب کرد، آن را اصلاح می‌کنیم، اما اصل راه را رها نمی‌کنیم.

اعضای جهاد باید خودباور، انقلابی و مسئول باشند

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دیدار اخیر خود با رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: به‌زودی برخی اقدامات در زمینه راه اندازی مجدد دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی با حمایت دولت و همراهی اعضا پیگیری می‌شود. من انتظار دارم که همه، بزرگی خود را نشان دهند.

وی سخنانش را با این جمله به پایان رساند: جهاد دانشگاهی متعلق به ملت ایران است؛ با اتکا به ایمان، دانش و غیرت انقلابی، می‌توانیم نام جمهوری اسلامی را در جهان سربلند نگه داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۰

آقای منتظری فرمایشات تون، نوید بهار در جهاددانشگاهی رو می ده.در مورد نیروهای شرکتی فرمودید، نیروهای پاره وقتی هستن که 10 سال شاغل در واحد هستن اماتبدیل وضعیت نشدن