حجتالاسلام محسنی اژهای دوشنبه ۲۵ فروردین در جمع دانشجویان استان همدان، اظهار کرد: خوشحالم از استان کهن علم و ایمان و مجاهدت دیدار دارم و بسیار خدا را سپاسگزارم که توفیقی حاصل شد در جمع دانشجویان جوان حضور پیدا کنم، حقیقتا انتقادات از زبان دانشجویان جوان شیرین است.
وی با بیان اینکه دانشجویان بیش از ۷۰ مورد را بیان کردند، تصریح کرد: امروز آنچه را پیرامون ما و جهان میگذرد بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.
اژهای افزود: مسأله غزه یکی از مسائل جهان است، امروز واژهها کم میآورد برای بیان جنایاتی که در غزه میشود. جنایت جنایت جنگی و نسل کشی و چه بگوییم؟
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: دنیا و جوامعی که ادعای طرفداری از حقوق بشر زنان و کودکان و آثار ملی و فرهنگی دارند فرو ریخته است. در تمدنی که ادعای این مسأله را میکردند کاهش اموال کشورها را به این بهانه میبرد و تحت سلطه خود میگرفت امروز ساکت شده است.
وی با بیان اینکه ما مسائل ریز ودرشت زیادی داریم، تصریح کرد: اگر در هر جلسه همه مسائل را با هم مطرح کنیم نمیشود همه را به نتیجه رساند.
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در صحبتهای دانشجویان یکی از مسائل مهم امروز ما این است که هر کسی که حرف میزند باید مستدل و مستند حرف بزند.
وی با طرح این سوال که اگر بخواهیم انتقاد کنیم باید با چه ادبیاتی بیان شود که موثر واقع شود؟ گفت: ما نمیخواهیم تضعیف کنیم بلکه به دنبال رفع مشکلات هستیم.
وی با اشاره به خواسته مبارزه با فساد بدون تبعیض توسط دانشجویان، گفت: به صورت علنی دادگاهها رسیدگی شود، طرفدار شدید دادگاه علنی هستم و پیگیری کردم که مقداری اتفاق افتاد و مقداری هنوز نشده است. دادگاه مفاسد اقتصادی یا امنیتی براساس هر چه قانون اساسی گفته است اثر بیشتری دارد. تا به قانونی نرسیم از قوه قضاییه انتظار نداشته باشید خلاف قوانین عمل کند هنوز قانون اجازه انتشار برخی از دادگاهها را نمیدهد. حق اسم بردن و عکس و انتشار نداریم و این قانون است.
اژهای افزود: در سال ۹۷ که فشارهای اقتصادی و تحریمها زیاد شد اجازه گرفته شد بعضی دادگاهها را علنی برگزار و انتشار دهیم که دو سال این اجازه داده شود تا سال ۹۹ ادامه یافت از آن به بعد اجازه نداشتیم مگر در حد قانون هر موردی که دادستان کل کشور تقاضا کردند بنده موافقت کردم تا انتشار پیدا کند. در حال حاضر قانون مانع انتشار است.
وی با بیان اینکه تاکنون هر موردی که دادستان کل کشور تقاضا کردند که دادگاه علنی باشد من موافقت کردم و امروز قانون مانع از انتشار مطالب آن است، ادامه داد: دیوان محاسبات عنوان کند تخلفی صورت گرفته و جرمی بوده دستگاه قضا ورود میکند اما اگر صرفا تخلف باشد قوه قضاییه وارد نمیشود؛ از طرفی هم شاید در مسائل کیفری حق با فرد باشد اما ممکن است دلیل و مدرکی وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی از دانشجویان میگویند طبری تبرئه شده است، افزود: اگر حرفی میگویند باید با دلیل باشد. به چه دلیل تبرئه شده است؟ بعضی از پروندهها که شاخه به شاخه میشوند و تعداد زیاد میشود اگر بخواهند در یک کیفرخواست زده شود به ضرر جامعه است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه گفته شد که جذب قضات از لحاظ کمی افزایش یافته و کیفیت کم شده و اینکه مصاحبهها و دوره آموزش را کم کردهایم، بر افزایش کیفیت آزمون قضاوت تأکید و تصریح کرد: در این دوره به کیفیت و نگهداری توجه بیشتری صورت گرفت.
وی یادآور شد: امروز بعضی از وکلا بالاترین رتبهای که میگیرند در یک پرونده وکیل دریافت میکند و ما نمیتوانیم قضات را نگهداریم. اخیرا در یک پرونده داوری یک وکیل بالای ۵۰ میلیارد تومان حق داوری گرفته است.
وی اظهار کرد: رئیس دانشگاه بوعلی سینا اعلام آمادگی کردند برای همکاری با قوه قضاییه که بنده در پاسخ میگویم با تمام وجود قبول میکنم.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: به بازرسی کل کشور در این دوره گفتیم که روی چند جا متمرکز شوند؛ درآمدهای ما عمدتا ریالی و بخشی ارزی است و روی این بخش متمرکز شوند؛ ضمن اینکه آسیبشناسی و اصلاح نیز صورت گیرد؛ در این بخش تمرکز شده و بیش از ۲۰۰ مورد زمینه فساد شناسایی شده که به دولت، دستگاههای نظارتی، مجلس و معاونت پیشگیری از وقوع جرم ارجاع شده تا روی آنها متمرکز شوند.
وی تصریح کرد: بیشترین آسیبشناسی و زمینههایی که موجب فساد شده را اطلاع دادند اما آیا تمام شده است، پاسخ این است، خیر؛ کار ادامه دارد.
وی با اشاره به برنامه قوه قضاییه درباره تحقق شعار سال، گفت: چندین مورد را مورد تاکید قرار دادهایم و در حال حاضر هفت مورد را تعیین کردیم.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه حساب فساد را باید از خطا جدا کرد، افزود: برخورد با فساد باید بدون تبعیض، دقیق و صریح انجام شود؛ اگر کارگزاری و دستگاهی در این بخش اقدامی کرده باشد به شدت برخورد کنید.
انتهای پیام
نظرات