حسن پوروثوقی در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: شناسایی آفت با روشهای دستی مانند کادراندازی یا تورزنی، برای تعیین نرم مبارزه، کاری سخت و زمانبر است که با کاربرد پهبادهای تصویربردار و پردازش تصاویردیجیتال میتوان شناسایی مناطق آلوده و شدت آلودگی را با سرعت و دقت بالا و بدون خسارت زدن به محصول، انجام داد.
وی افزود: در اغلب مناطق، ضعیف بودن ناوگان سمپاشی رایج از لحاظ نوع تکنیک سمپاشی و تعداد سمپاشها، مانع از کنترل کامل آفت میشود و در نتیجه با خسارات زیاد این آفت مواجه هستیم. استفاده از سمپاشهای پشت تراکتوری بوم دار و انواع سمپاشهای لانسدار، به دلیل تولید قطرات درشت و غیریکنواختی پاشش و مصرف زیاد محلول برای کنترل حشرات مناسب نیستند و مشکلاتی مانند له شدن محصول را نیز دارند. سمپاشهای توربولاینر نیز با وجود مصرف کم محلول و تولید قطرات ریزتر، پاشش یکنواختی ندارند و مشکلاتی مانند نیاز به جاده های بین مزارع و بادبردگی را دارند.
عضو مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهارکرد: امروزه استفاده از پهپادهای سمپاش مجهز به نازلهای میکرونر در مبارزه با آفت سن گندم و سایر آفات به دلیل ظرفیت بالا و انجام سریع و به موقع عملیات و نیز کاهش چشمگیر آب مصرفی یک ضرورت است. سمپاش های تراکتوری ظرفیتی در حدود ۱ تا ۱.۵هکتار در ساعت دارند و محلول مصرفی شان ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیتر در هکتار است، در حالی که ظرفیت مزرعهای پهپادها به طور معمول ۳ تا ۴ هکتار در ساعت است و قادرند با ۱۵ تا ۳۰ لیتر محلول سمی را در هکتار سمپاشی کنند و این یعنی کاهش ۹۰ درصدی مصرف آب در عملیات مبارزه شیمیایی می باشد.
وی ادامه داد: پهپادهای کشاورزی معمولا از نوع بال متحرک هستند و در انواع چهار موتوره، شش موتوره و هشت موتوره و در ظرفیتهای ۱۰، ۲۰ و ۳۰ لیتری ساخته و ارائه می شوند. با پیشرفتهای روزافزون در زمینه سنسورها و باتریها، پهپادها قابلیت اجرای عملیات پایش و سمپاشی نرخ متغیربا مداومت پروازی بالا را دارند و به ابزاری برای حرکت به سمت کشاورزی دقیق تبدیل شده اند.
پوروثوقی گفت: با توجه به جذابیت کار با این پرندهها و درآمد خوب خدمات سمپاشی با پهپاد و برگشت سرمایه حداکثر در مدت یک فصل کاری، لزوم حمایت از تولیدکنندگان و خریداران این تجهیزات به شدت احساس می شود. اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی الگویی و ایجاد زمینههای پذیرش این فناوری از سوی کشاورزان در دستیابی به اهداف اصلی مکانیزاسیون هوشمند کشاورزی بسیار موثر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات