محمدرضا مددی دوشنبه ۲۵ فروردین در آیین تحلیف کارآموزان وکالت با اشاره به جایگاه ویژه حرفه وکالت در میان مشاغل کشور، اظهار کرد: در کشور بیش از دو هزار شغل وجود دارد، اما قانونگذار تنها برای تعداد محدودی از آنها، از جمله رئیسجمهور، نمایندگان مجلس، قضات، پزشکان و وکلای دادگستری، ادای سوگند را الزامی دانسته است و این موضوع نشان از اهمیت و قداست حرفه وکالت دارد.
وی با تأکید بر حفظ شأن وکالت، افزود: از وکلا انتظار میرود این قداست و اهمیت را همواره به خاطر داشته باشند و در سوگندنامه وکلا آمده است که وکیل باید محرم اسرار مردم باشد، با همکاران خود محترمانه رفتار کند و نسبت به طرفین دعوا و قضات نیز با احترام برخورد داشته باشد تا حرمت سوگندنامه حفظ شود.
مددی ادامه داد: قانونگذار برای تضمین اجرای مفاد سوگندنامه، بزرگترین سرمایه هر فرد یعنی شرافت او را ملاک قرار داده است و همانگونه که قاضی همچون پارچهای سفید نباید به خود لکهای وارد کند، برای وکلا نیز این چنین بوده و وکیل باید از هر عملی که به اعتبارش لطمه بزند، پرهیز کند؛ چرا که این لکهها دیگر پاک نخواهند شد.
وی با اشاره به توصیه مرحوم دکتر کاتوزیان، استاد برجسته حقوق، گفت: وکیل باید ابتدا از موکل اطلاعات لازم را سوال کرده و اگر دریافت که موکل بر حق است، وکالتش را بپذیرد و در غیر این صورت، وکالت فایدهای نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات