سیدعلیرضا حمیدی امروز، ۲۵ فروردین در نشست خبری که به مناسبت سالروز تأسیس بنیاد مسکن در شیراز برگزار شد، روستا را محور تولید، امنیت و جمعیتآوری توصیف کرد و گفت: امروز فرصت طلایی هشت ساله در اختیار داریم تا مسئله تحدید نسل را حل کنیم و از سوی دیگر هم نمیتوانیم به جوانان بگویم بدون شغل، درآمد و مسکن ازداوج کند لذا باید بسترها را برای تأمین مسکن و اشتغال آنان فراهم کنیم.
وی با ذکر این نکته که لازمه ماندن مردم در روستاها، آباد کردن آنهاست، افزود: ۲۳۱۸ روستای استان فارس دارای طرح هادی مصوب هستند که از این تعداد ۱۴۱۶ طرح هادی روستایی بازنگری شده است و ۳۵۰ طرح هم در دستور کار داریم که دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۰ درصد است.
حمیدی با بیان اینکه تا پایان سال مالی ۱۴۰۴، بازنگری طرحهای هادی روستایی در فارس به نقطه امن و اطمینان خواهیم رساند، به بحث آسفالت معابر روستایی اشاره کرد و گفت: در بحث جذب اعتبارات قیر در بخش آسفالت روستایی در کشور رتبه نخست داریم و تاکنون ۷ میلیون متر مربع از معابر روستایی فارس آسفالت شده ست.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس با تصریح اینکه سالانه در قریب یک هزار تا ۱۲۰۰ نقطه روستایی استان طرح عمرانی اجرا میشود، گفت: هر سال در ۵۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار یک طرح بهسازی اجرا میشود.
وی همچنین از صدور ۴۵۰ هزار سند روستایی و شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت در استان فارس خبر داد و گفت: به طور کلی سالانه بیش از ۱۰ هزار سند روستایی را صادر میکنیم.
حمیدی با بیان اینکه بنیاد مسکن بزرگترین دستگاه اجرایی کشور به لحاظ تعداد و پراکندگی پروژههاست، گفت: امسال با کمک نمایندگان مجلس، اعتبارات خوبی به بنیاد مسکن تخصیص یافته است به طوری که اعتبار مصوب ما تا این ساعت ۸۶۰ میلیارد تومان است که از این میزان ۶۲۲ میلیارد تومان تخصیص در قالب پروژههای بنیاد است.
وی میزان تخصیص اعتبارات در سال گذشته را ۴۰ درصد و امسال را ۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: سالی ما در بنیاد مسکن از ۳۱ شهریور یک سال تا ۳۱ شهریور سال دیگر تعریف میشود یعنی این اعتبارات مربوط به اعتبارات سال مالی ۱۴۰۳ است و تا پایان شهریور ۱۴۰۴ این اعتبار را خواهیم داشت.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس میزان تحقق در بخش صدور سند روستایی را ۱۰۰ درصد، در حوزه عمران روستایی ۱۴۷ درصد و در فعالیتهای بودجهای ۱۴۷ درصد اعلام کرد و گفت: در بازسازی مسکن روستایی ما با شعار «حمایت، هدایت و نظارت» اولین دستگاهی هستیم که بعد از وقوع حوادثی نظیر سیل و زلزله در منطقه حضور مییابیم و با اعتبارات خودمان مشغول به کار میشویم به عنوان مثال اکنون در منطقه دژگاه دهرم فراشبند مشغول به فعالیت هستیم اما هنوز اعتبارات بازسازی منازل زلزلهزده دژگاه در دولت تأیید نشده است، با این وجود ما کار خود را انجام میدهیم زیرا نمیتوانیم مردم را معطل اعتبارات نگه داریم.
حمیدی با بیان اینکه میزان مقاومسازی خانههای روستایی در کشور ۵۴ درصد است اما در فارس حدود ۷۰ درصد است، به بحث نهضت ملی مسکن روستایی اشاره کرد و افزود: به طور کلی در بحث مسکن روستایی دارای رتبه کشور هستیم.
وی بیان کرد: در بحث نهضت ملی مسکن روستایی کار احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی تمام شده است که ۷۲۰۰ واحد آن را در سفر شهید رئیسی به فارس افتتاح کردیم و اکنون قریب هشت هزار واحد دیگر آماده افتتاح داریم که منتظر سفر مسئولان کشوری به استان فارس هستیم.
حمیدی از بهسازی ۸۵ درصد روستاهای استان خبر داد و گفت: برخی روستاها کد پروژه دارند و اعتبار میگیرند اما برخی روستاها هنوز کد پروزه ندارند و باید در کمیسیون ۲۳ قرار گیرند تا بتوانند کد پروزه بگیرد لذا باید تلاش کنیم تا روستاهایی که در سنوات قبل اعتبار عمرانی را جذب کردهاند، جای خود ر به دیگر روستاهایی که کد پروژه ندارند، بدهند اما با این وجود بنیاد مسکن به دلیل وظیفه محرومیتزدایی که دارد، در روستاهایی که کد پروژه هم نداشتند، کار انجام داده است.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس همچنین به نهضت ملی مسکن شهری نیز اشاره کرد و افزود: تا امروز قرارداد ۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن شهری در فارس با بانکها منعقد شده که ۱۵ هزار واحد آن مربوط به بنیاد مسکن است.
وی بیان کرد: در سبد بنیاد مسکن تعداد ۲۷ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن شهری تأیید شده است که آورده اولیه را به حساب ریختهاند که مبلغ این آورده ۴۰ میلیون تومن بوده است. ۲۶ هزار واحد تاکنون پروانه ساخت اخذ کردهاند و ۲۲ هزار نفر هم کار احداث مسکن را آغاز کردهاند. تا قبل از عید نوروز ۱۵ هزار نفر متقاضی وام مسکن داشتیم و هفت هزار متقاضی هم بدون وام کار ساخت مسکن ملی خود را شروع کردهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس همچنین به بحث الحاق اراضی به محدوده روستاها اشاره کرد و افزود: ۲۵۰۰ هکتار اراضی ملی را در روستاهای مستعد فارس شناسایی کردیم و بحث الحاق آنها به روستاها را در شورای مسکن مطرح کرده و تأییدیه گرفتیم تا به محدوده روستاها الحاق شوند و در نهایت این اراضی را به جوانان بومی روستا با شرایط مخصوص واگذار خواهیم کردیم که در این بحث نیز ۶۰ هزار متقاضی داریم.
وی در ادامه سخنان خود از تدوین سند راهبردی ۵ ساله بنیاد مسکن خبر داد و گفت: هدف از طراحی این سند آن است که بتوانیم با روش و استراتژی درست چند هدف را محقق کنیم.
حمیدی همچنین با اشاره به نخستین پرینتر سه بعدی در بنیاد مسکن کشور تصریح کرد: هیچ استانی فعلا این پرینتر را در اختیار ندارد اما تلاش میکنیم یکی از این پرینترها را به فارس بیاوریم تا کمی به سمت صنعتیسازی احداث مسکن حرکت کنیم.
انتهای پیام
نظرات