• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404012513519
  • خبرنگار : 71628

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است

رسانه آمریکایی نوشته تسلیحات ارائه‌شده آمریکا به نیروهای افغان که پس از به قدرت رسیدن طالبان به دست این گروه افتاد، به بازارهای فروش سلاح در کشور همسایه، پاکستان راه پیدا کرده و در حملات شبه‌نظامیان این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، کشف یک تفنگ کارابین «ام‌۴ای۱» ساخت کارخانه‌ «کُلت» در ایالت کنتیکت آمریکا که در سال ۲۰۱۸ برای تحویل به نیروهای افغان به افغانستان ارسال شده بود، در حمله‌ای مرگ‌بار توسط گروهی از شبه‌نظامیان در پاکستان، نشان می‌دهد که پیامدهای جنگ ناموفق آمریکا سال‌ها پس از سقوط کابل به دست طالبان همچنان ادامه دارد.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی در این باره نوشت: یک تفنگ کارابین «ام‌۴ای۱» در ۹ ژانویه ۲۰۱۸ از کارخانه کلت در ایالت کنتیکت خارج شد  و مقصد آن افغانستان بود. ماه گذشته، این سلاح پس از یک حمله مرگ‌بار به قطاری مسافربری توسط شبه‌نظامیان در پاکستان کشف شد.

این تفنگ فرسوده با شماره سریال « W۱۰۰۴۳۴۰» و نشان کارخانه کلت، بخشی از تجهزات نظامی آمریکایی به ارزش میلیاردها دلار بود که به نیروهای افغان تحویل داده شده بود. این تجهیزات پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، عمدتا رها شدند.

راه پیدا کردن سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به بازارهای فروش سلاح پاکستان

در ادامه این مطلب آمده است: بسیاری از این سلاح‌ها به مرز پاکستان رسیده و وارد بازارهای اسلحه شده یا به دست شورشیان افتاده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که پیامدهای جنگ ناموفق آمریکا، سال‌ها پس از سقوط کابل به دست طالبان، همچنان ادامه دارد.

پاکستان اکنون، پس از یک دهه پیشرفت در مقابله با شبه‌نظامیان، با چندین شورش، از جمله از سوی نیروهای اسلام‌گرای افراطی در شمال و جدایی‌طلبان بلوچ در جنوب غربی که بخشی از آن با سلاح‌های آمریکایی انجام می‌شود، مواجه است.

و شبه‌نظامیان، معامله‌گران اسلحه و مقام‌های رسمی می‌گویند تفنگ‌های تهاجمی، مسلسل‌ها و عینک‌های دید در شب آمریکایی که در اصل، برای کمک به ایجاد ثبات در افغانستان بود، اکنون از سوی طالبان پاکستان و دیگر گروه‌ها برای به بارآوردن خرابی و آشوب در این کشور مجهز به سلاح هسته‌ای استفاده می‌شود.

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است
سلاح‌های ضبط‌شده از شبه‌نظامیان کشته یا بازداشت شده توسط نیروهای پاکستان که در مه ۲۰۲۴ در پیشاور به نمایش درآمدند

«احمد حسین» یکی از نیروهای ویژه پاکستان که سال گذشته در یک حمله شبانه در شمال غربی پاکستان به شدت مجروح شد، می‌گوید «آن‌ها پیشرفته‌ترین سلاح‌های ساخت آمریکا را دارند. آن‌ها ما را می‌دیدند اما ما نمی‌توانستیم ببینیمشان.»

این روزنامه در ادامه نوشت: مقام‌های رسمی پاکستانی در ماه مه گذشته، به واشنگتن پست اجازه دادند ده‌ها سلاح را بررسی کنند که ادعا می‌شد از شبه‌نظامیان کشته یا دستگیر شده ضبط شده‌ بودند. ارتش آمریکا و پنتاگون پس از چند ماه تحقیق در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست تایید کردند که ۶۳ سلاح نمایش داده شده به خبرنگاران از سوی دولت آمریکا در اختیار نیروهای افغانستان قرار داده شده بود.

بیشتر این سلاح‌ها تفنگ‌های «ام-۱۶» و چندین مدل کارابین «ام-۴» جدیدتر بودند. مقام‌های پاکستانی همچنین چند دستگاه دوربین دید در شب «پی‌وی‌اس۱۴» را نمایش دادند که در نیروهای مسلح آمریکا استفاده می‌شود اما به طو مستقل تایید نشد که آیا متعلق به دولت آمریکا بوده است یا خیر.

پس از حمله ۱۱ مارس به قطاری مسافربری توسط شبه‌نظامیان بلوچ که حداقل ۲۶ کشته بر جای گذاشت، مقام‌های پاکستانی شماره سریال تفنگ آمریکایی را که گفته می‌شد مهاجمان استفاده کرده‌اند ارائه دادند. بر اساس اسناد به دست آمده توسط واشنگتن‌پست از طریق قانون آزادی اطلاعات، حداقل دو مورد از این سلاح‌ها از ذخایر تسلیحاتی آمریکا در اختیار نیروهای افغان بود.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای در ژانویه نوشت: وجود سلاح‌های پیشرفته آمریکایی مسئله عمیقا نگران‌کننده‌ای برای امنیت و  حفاظت از پاکستان بوده است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است در صورتی که طالبان تجهیزات نظامی تحویل‌داده‌شده به افغانستان را بازنگرداند، کمک‌های معوقه به افغانستان را به طور دائمی قطع خواهد کرد.

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است
تفنگ تهاجمی کارابین «ام‌۴ای۱» ساخت آمریکا که در میان سلاح‌های توقیف‌شده پس از حمله شبه‌نظامیان شورشی به قطاری مسافربری در پاکستان بود

ترامپ در یک جلسه کابینه در ماه فوریه گفت: ما میلیاردها دلار تجهیزات پیشرفته را در افغانستان رها کردیم. باید بخش زیادی از آن را پس بگیریم.

اظهارات ترامپ امیدهایی را در اسلام‌آباد زنده کرد که آمریکا برای حساب‌رسی تجهیزات نظامی گم‌شده‌اش اقدامات قاطع‌تری انجام دهد. اما بسیاری معتقدند که برای جلوگیری از جریان قاچاق سلاح دیگر دیر شده است.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت: این سلاح‌ها اکنون متعلق به افغانستان هستند. هیچ کسی نمی‌تواند آن‌ها را از ما بگیرد.

گنجینه‌ای برای طالبان

در بخش دیگری از این گزارش مطرح شد: بر اساس گزارش «بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان» (SIGAR) در سال ۲۰۲۳، زمانی که گروه طالبان در اوت ۲۰۲۱ کنترل افغانسان را به دست گرفت، بیش از ۷ میلیارد دلار تجهیزات نظامی آمریکایی در این کشور باقی مانده بود.

این نهاد گفته ارتش آمریکا سابقه خوبی در رهگیری سلاح‌های تحویل‌داده شده به افغان‌ها نداشته است که البته با خروج «شتابزده و بدون هماهنگی» نظامیان آمریکایی از این کشور غرب آسیا در ۲۰۲۱ تشدید شد.

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است
شبه‌نظامیان پاکستان

در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، مقام‌های این کشور مسئولیت آن را نپذیرفتند. پنتاگون در بیانیه‌ای در این باره گفته بود که این سلاح‌ها و تجهیزات را پس از «ملاحظات دقیق درباره کاربر نهایی، از جمله خطر افتادن به دست دشمن» ارائه کرده و قصدی برای بازپسگیری آن‌ها نداشته است. این وزارتخانه پذیرفت که ممکن است این تجهیزات به دست طالبان افتاده و مورد استفاده قرار گرفته یا به جای دیگری منتقل شده باشد.

یک مقام ارشد پنتاگون که این وزارتخانه از افشای هویت او خودداری کرد، در این باره گفت: این تسلیحات پس از انتقال به دولت پاکستان، متعلق به آن دولت بوده و تحت مسئولیت آن قرار داشتند. او افزود که تسلیحت توقیف‌شده توسط پاکستان «جزئی بسیار ناچیز از کل تجهیزاتی است که ما طی بیش از یک دهه برای افغان‌ها خریداری کردیم.»

بر اساس تخمین بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان، بیش از ۲۵۰ هزار تفنگ و حدود ۱۸ هزار عینک دید در شب در افغانستان باقی ماند. این تعداد تجهیزات می‌توانست کل نیروهای تفنگداران دریایی آمریکایی را مسلح کند.

درخواست‌های واشنگتن‌پست برای تایید اطلاعات ضعف‌هایی را در پایگاه داده پنتاگون مشخص کرد که سلاح‌های سبک را ردیابی می‌کند. به عنوان مثال، سه نارنجک‌انداز به اشتباه به عنوان تفنگ در سامانه ثبت شده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha