به گزارش ایسنا، دیمیتری مدودف، رئیسجمهور و نخستوزیر پیشین روسیه، فردریش مرتس، صدراعظم آینده آلمان را پس از آنکه گفته شد او پیشنهاد داده کییف باید پل کریمه را نابود کند، نازی خواند.
اظهارات مدودف پس از آن مطرح شد که مرتس، رهبر حزب اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) و احتمالاً صدراعظم آینده آلمان، در مصاحبهای با شبکه دولتی آ.ار.د اعلام کرد که برلین میتواند موشکهای دوربرد تاروس را به اوکراین تحویل دهد، اما تنها در صورت هماهنگی با سایر کشورهای اتحادیه اروپا.
مرتس همچنین گفت که کییف باید در آینده از موشکهای غربی برای حمله استفاده کند و مثلاً «مهمترین اتصال زمینی بین روسیه و کریمه» را نابود کند.
فردریش مرتس مشخص نکرد که منظورش پل کریمه بوده، که از منطقه کراسنودار روسیه تا کریمه امتداد دارد، یا «پل زمینی» که نیروهای روسیه با این شبهجزیره ایجاد کردند زمانی که منطقه خرسون از اوکراین جدا شد و به روسیه پیوست.
با این حال، بسیاری از منتقدان سخنان مرتس را بهمعنای هدف گرفتن پل کریمه تفسیر کردهاند، بهویژه با توجه به اینکه کییف از زمان تشدید جنگ در سال ۲۰۲۲، چندین حمله به آن انجام داده است.
مدودف، که در حال حاضر نایب رئیس شورای امنیت روسیه است، روز دوشنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اشاره کرد که مرتس «راه پدر نازیاش را دنبال میکند.»
مدودف نوشت: «فردریش مرتس، نامزد صدراعظمی، تحت تأثیر خاطره پدرش است که در ورماخت ارتش هیتلر خدمت میکرد. حالا مرتس پیشنهاد حمله به پل کریمه را داده. دوبار فکر کن، نازی.»
بر اساس گزارش رسانهها، یوآخیم، پدر مرتس، حدود سال ۱۹۴۱ به ارتش ورماخت (نیروهای مسلح متحد آلمان نازی) فراخوانده شده بود. پدربزرگش، یوزف پاول ساووینی هم از سال ۱۹۳۳ عضو حزب نازی بوده است.
در همین حال سرگئی نچایف، سفیر روسیه در آلمان هشدار داد که تحویل موشکهای تاروس به اوکراین وضعیت میدان جنگ را تغییر نمیدهد، اما ممکن است درگیری را تشدید کند، چرا که این موشکها با هدایت متخصصان آلمانی استفاده خواهند شد. او هشدار داد که این اقدام ممکن است مسکو را به تلافی وادار کند.
آلمان دومین اهداکننده بزرگ کمکهای نظامی به کییف پس از ایالات متحده است.
اوایل این ماه، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که برلین در چهار سال آینده ۱۲ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین ارائه خواهد داد و صرفنظر از تغییر دولت در آلمان، به حمایت از این کشور ادامه خواهد داد.
روسیه بارها کمکهای خارجی به اوکراین را محکوم کرده و استدلال کرده است که این کمکها فقط به طولانیتر شدن درگیریها و ریخته شدن خون بیشتر منجر میشود، بدون آنکه نتیجه نهایی جنگ را تغییر دهد.
انتهای پیام
نظرات