• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404012613791
  • خبرنگار : 71402

جنگ سایبری در سایه؛ چین آمریکا را به حملات پیشرفته متهم کرد

جنگ سایبری در سایه؛ چین آمریکا را به حملات پیشرفته متهم کرد

چین، آمریکا را به راه‌اندازی حملات سایبری «پیشرفته» متهم کرد و مأموران ادعایی آژانس امنیت ملی آمریکا را معرفی نمود.

به گزارش ایسنا، پلیس چین در شهر هاربین در شمال شرقی این کشور، آژانس امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای ) را به انجام حملات سایبری «پیشرفته» در جریان بازی‌های زمستانی آسیایی در فوریه و هدف قرار دادن صنایع حیاتی متهم کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی شینهوا در روز سه‌شنبه، پلیس سه مأمور ادعایی ان‌اس‌ای را به لیست افراد تحت تعقیب اضافه کرده و همچنین «دانشگاه کالیفرنیا» و «دانشگاه ویرجینیا تک» را هم پس از تحقیقات، به دست داشتن در این حملات متهم کرده است.

شینهوا این مأموران ان‌اس‌ای را با نام‌های کاترین اِی. ویلسون، رابرت جی. اسنلینگ و استیون دبلیو. جانسون معرفی کرده است. این سه نفر همچنین به «تکرار حملات سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی اطلاعاتی چین و مشارکت در حملات سایبری به شرکت هوآوی و سایر شرکت‌ها» متهم شده‌اند.

در این گزارش، نحوه مشارکت دو دانشگاه آمریکایی مشخص نشده است. سفارت آمریکا در چین هم بلافاصله به درخواست ایمیلی برای اظهار نظر پاسخ نداد.

این اتهامات دقیق در حالی مطرح می‌شود که دو اقتصاد بزرگ جهان بیش از پیش درگیر جنگ تجاری شده‌اند؛ جنگی که هشدارهای سفر برای گردشگران چینی به آمریکا و توقف واردات فیلم‌های آمریکایی به چین را در پی داشته است.

شینهوا به نقل از اداره امنیت عمومی شهر هاربین گزارش داد: «آژانس امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای) حملات سایبری علیه صنایع مهمی مانند انرژی، حمل‌ونقل، منابع آبی، ارتباطات و نهادهای تحقیقاتی دفاعی در استان هیلونگ‌جیانگ انجام داده است.»

در ادامه آمده است که این حملات با هدف «تخریب زیرساخت‌های حیاتی اطلاعاتی چین، ایجاد بی‌نظمی اجتماعی و سرقت اطلاعات محرمانه مهم» صورت گرفته‌اند.

سرورهای ناشناس

شینهوا گزارش داد که عملیات ان‌اس‌ای در جریان بازی‌های زمستانی انجام شده و «احتمال فعال‌سازی راه‌های نفوذی از پیش نصب‌شده» در سیستم‌عامل ویندوز مایکروسافت بر روی برخی دستگاه‌ها در هیلونگ‌جیانگ وجود دارد.

رسانه دولتی چین همچنین اعلام کرد که ان‌اس‌ای برای پنهان کردن ردپاهای خود، آدرس‌های آی‌پی در کشورهای مختلف خریداری کرده و تعداد زیادی سرور شبکه را به‌طور «ناشناس» در اروپا و آسیا اجاره کرده است.

این خبرگزاری افزود که هدف ان‌اس‌ای از این حملات سایبری، سرقت داده‌های شخصی ورزشکاران شرکت‌کننده بوده و حملات از بازی نخست هاکی روی یخ در سوم فوریه به اوج رسیدند. شینهوا اعلام کرد که این حملات سیستم‌های اطلاعاتی از جمله سامانه ثبت‌نام بازی‌های زمستانی آسیایی را هدف قرار داده و «اطلاعات حساس مربوط به هویت افراد مرتبط با این رویداد» را ذخیره کرده‌اند.

این در حالیست که آمریکا همواره هکرهای وابسته به دولت چین را به حملات علیه زیرساخت‌های حیاتی و نهادهای دولتی خود متهم می‌کند. ماه گذشته، واشنگتن کیفرخواستی علیه گروهی از هکرهای ادعایی چینی که سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا، وزارت بازرگانی آمریکا و وزارت خارجه کشورهای تایوان، کره‌جنوبی، هند و اندونزی را هدف قرار داده بودند، منتشر کرد.

با این حال، پکن هرگونه دخالت در جاسوسی سایبری خارجی را رد می‌کند. پس از سال‌ها که دولت‌های غربی چین را به حملات سایبری و جاسوسی صنعتی متهم می‌کردند، در دو سال گذشته چندین سازمان و نهاد دولتی چین آمریکا و متحدانش را به رفتارهای مشابه متهم کرده‌اند.

در ماه دسامبر، چین اعلام کرد که از مه ۲۰۲۳ تاکنون دو حمله سایبری از سوی آمریکا علیه شرکت‌های فناوری چینی برای «سرقت اسرار تجاری» کشف و با آن‌ها برخورد کرده، اما نام سازمان مربوطه را فاش نکرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha