• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404012613947
  • خبرنگار : 90057

ادعای رسانه آمریکایی درباره طرح جنگ زمینی در یمن

ادعای رسانه آمریکایی درباره طرح جنگ زمینی در یمن

رسانه آمریکایی مدعی است شبه‌نظامیان مورد حمایت امارات در حال برنامه‌ریزی یک حمله زمینی علیه مواضع ارتش یمن با استفاده از بمباران‌ها و حمایت آمریکا هستند.

به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال در گزارشی آورده است: افراد دخیل در این برنامه‌ریزی گفتند که پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی به جناح‌های یمنی در مورد عملیات زمینی احتمالی مشاوره داده‌اند. 

به گفته آن‌ها، امارات متحده عربی که از این گروه‌ها حمایت می‌کند، این طرح را در هفته‌های اخیر با مقامات آمریکایی مطرح کرده است. 

مقام‌های آمریکایی گفتند که واشنگتن آماده حمایت از عملیات زمینی توسط این شبه‌نظامیان است، در حالی که اشاره کردند که هنوز تصمیمی در مورد حمایت از این تلاش گرفته نشده است. به گفته آنها آمریکا مذاکرات برای عملیات زمینی را رهبری نمی‌کند و این بحث شامل توانمندسازی شبه‌نظامیان است. 

«برایان هیوز»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا هفته گذشته به وال استریت ژورنال گفت: «در نهایت، امنیت در دریای سرخ مسئولیت شرکای ما در منطقه است و ما از نزدیک با آنها کار می‌کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که حمل و نقل در این آبراه تا آینده ایمن باقی می‌ماند و باز است». 

مقامات دولت مستعفی گفتند که بر اساس طرحی که در حال بحث است، گروه‌های محلی مستقر در جنوب کشور نیروهای خود را در سواحل غربی یمن تحت کنترل حوثی‌ها (انصارالله) مستقر خواهند کرد و سعی خواهند کرد بندر حدیده در دریای سرخ را تصرف کنند. در صورت موفقیت، عملیات زمینی، حوثی‌ها را از بخش‌های وسیعی از ساحل، جایی که این گروه حملاتی را به کشتی‌های عبوری از آب‌های مجاور انجام داده است، عقب می‌راند. 

طرح آمریکا برای جنگ زمینی در یمن
بندر حدیده

این در حالی است که «محمد علی الحوثی» عضو ارشد انصارالله گفت که عملیات هوایی ایالات متحده در متوقف کردن این گروه شکست خورده است و عملیات زمینی نیز به همین سرنوشت دچار خواهد شد. 

گفت‌وگوها بر سر عملیات زمینی در حالی مطرح می‌شود که مقامات آمریکایی می‌گویند که ایالات متحده در حال بررسی گزینه‌هایی برای چگونگی پایان دادن به تهاجم هوایی خود در یمن است و دولت ترامپ مشتاق نشان دادن تعهد خود به کمپین‌های محدود و اجتناب از جنگ‌های بی‌پایان است. 

یک تهاجم زمینی بزرگ خطر آغاز مجدد جنگ داخلی یمن را در پی دارد که سال‌ها خاموش بوده و با حمایت ائتلاف سعودی-اماراتی از نیروهای زمینی محلی با یک کمپین بمباران، به یک بحران انسانی دامن زده است.

نیروهای مسلح یمن به تلافی حملات اسرائیل به غزه، حمله به کشتی‌های عبوری مرتبط از دریای سرخ و آب‌های مجاور را آغاز کردند. بیشتر ترافیک کشتی‌های تجاری هنوز به مسیر طولانی در اطراف جنوب آفریقا و دور از دریای سرخ و کانال سوئز هدایت می‌شوند. 

آمریکا عملیات خود را با هدف قرار دادن یمن در ۱۵ مارس آغاز کرد و گفت که هدف از آن دفاع از منافع آمریکا، جلوگیری از دشمنان و بازگرداندن آزادی دریانوردی در یکی از مهم‌ترین آبراه‌های کشتیرانی تجاری است. مقامات آمریکایی گفتند که ایالات متحده بیش از ۳۵۰ حمله در طول کارزار فعلی خود انجام داده است. ارتش ایالات متحده از زمان حملات اولیه هیچ ارزیابی میدان جنگی را منتشر نکرده است. 

مقام‌های دولت مستعفی و ناظران اذعان دارند که حملات هوایی، انصارالله را شکست نمی‌دهد. از زمان آغاز حملات هوایی ایالات متحده، ارتش یمن موشک‌ها و پهپادها را به نزدیکی ناو هواپیمابر یو اس اس هری اس ترومن که در دریای سرخ مستقر است، پرتاب کرده‌اند. آنها همچنین حملات خود به سرزمین‌های اشغالی را از سر گرفته‌اند. 

به گفته مقام‌های آمریکایی دومین ناو هواپیمابر و کشتی‌های همراه آن به تازگی وارد منطقه شده‌اند که احتمالاً منجر به افزایش حملات برای حداقل چند هفته دیگر خواهد شد. با این حال، احتمال حمایت از عملیات زمینی برای ایالات متحده که از ائتلافی متشکل از ده‌ها کشور عربی به رهبری عربستان سعودی و امارات علیه یمن در طول جنگ داخلی طولانی‌مدت یمن حمایت می‌کرد، عوارضی را ایجاد می‌کند. این درگیری در سال ۲۰۲۲ با آتش‌بس پایان یافت، اگرچه درگیری‌های کم شدت بین ارتش یمن و برخی جناح‌های مورد حمایت عربستان و امارات ادامه داشت. 

مقامات عربستان سعودی، حامی ارشد دولت مستعفی یمن، به طور خصوصی به مقامات آمریکایی و یمنی گفته‌اند که از ترس حملات آسیب‌رسان موشک‌های بالستیک و پهپاد ارتش یمن که قبلاً به شهرهای عربستان سعودی شلیک شده بود، دیگر به حمله زمینی به یمن نمی‌پیوندند یا به آن کمک نمی‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha