قباد مبشری امروز سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: در استان یزد حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ خانوار با جمعیتی قریب به ۳۹ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند که از این حیث دارای کمترین افراد تحت پوشش در سطح کشور البته به استثناء برخی شهرستانهای کم برخوردار هستیم.
وی ابراز کرد: بخش عمده جمعیت تحت پوشش کمیته امداد را زنان سرپرست خانوار و فرزندانشان که ایتام محسوب میشوند، سالمندان بیبضاعت و بیماران از کار افتاده شامل می شوند.
مبشری در همین رابطه اعلام کرد: در استان یزد، ۱۲ هزار سالمند و ۱۳ هزار و ۶۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان هستند. همچنین کمیته امداد تعداد ۷۷۰۰ دانش آموز، ۶۵۰ دانشجو و ۳۴ طلبه را تحت پوشش دارد که بیش از ۸۸۰ نفر از انها جزو نخبگان هستند.
وی تاکید کرد: کمیته امداد تنها مسئول رسیدگی به فقراست و نباید تولید فقر را به این نهاد نسبت داد چرا که برخی عوامل بیرونی باعث ایجاد فقر میشود و کمیته امداد تنها مسئول حمایت و رسیدگی به افراد فقیر و محروم جامعه است.
مدیر کل کمیته امداد استان با بیان این که تلاش کمیته امداد حمایت عزتمندانه افراد تحت پوشش با اولویت توانمندسازی آنهاست، گفت: در سال گذشته بالغ بر ۲۵۰۰ طرح اشتغالزایی در راستای توانمندسازی افراد تحت پوشش از سوی کمیته امداد استان اجرایی شده است و در همین مدت نیز یک هزار و ۵۵۰ نفر به دلیل خودکفایی از چرخه حمایت کمیته خارج شدهاند.
وی از تعریف سه طرح تجمیعی نیروگاه خورشیدی برای مددجویان در سال گذشته و افتتاح یکی از آنها برای کمک به ۲۵۰ مددجو خبر داد و ابراز امیدواری کرد: دو نیروگاه دیگر نیز امسال مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی با اشاره به اقدامات کمیته امداد استان در جهت خانه دار شدن افراد محروم نیز گفت: در حال حاضر ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی برای محرومان در حاشیه شهر یزد در دستور کار است که امیدواریم تا پایان سال شاهد تحویل این واحدها به افراد واجد شرایط باشیم.
مبشری به کاهش استقبال از ساخت مسکن به دلیل هزینههای بالای آن برای محرومان اشاره و بیان کرد: البته خانهدار شدن افراد تحت پوشش فاقد خانه و زمین را پس از شناسایی و در صورت تمایل افراد دنبال میکنیم و هیچ محدودیتی در این رابطه نداریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سرانه کمک نقدی به مددجویان در استان به طور متوسط سه میلیون تومان است ولی قطعاً این کمکها کفاف زندگی خانوارها را نمیدهد.
این مسئول خاطرنشان کرد: اتکای مالی کمیته امداد به منابع دولتی و بودجه عمومی کشور در قالب سرفصلهای مختلف است ولی به دلیل ناکافی بودن این اعتبارات جهت کمک به نیازمندان، جذب کمکهای مردمی را نیز در راستای ترویج فرهنگ خیر و احسان در جامعه دنبال میکنیم.
وی تاکید کرد: کمیته امداد در رابطه با مشارکتها و کمکهای مردمی عملاً هیچ دخل و تصرفی ندارد و با توجه به فعالیت سامانه هوشمند کمیته امداد، این کمکها به طور مستقیم در محلهای مورد نظر خیرین جهت حمایت مددجویان واریز میشود.
مبشری متذکر شد: تلاش کمیته امداد استان بر این است که تمام کمکها و پرداختهای مرتبط با مشارکتها و کمکهای مردمی به صورت شفاف باشد لذا در همین راستا سامانه امداد هوشمند راهاندازی شده که از طریق آن تمام کمکها هر خانواده تحت پوشش مشخص شده و درخواستها نیز بدون مراجعه مددجویان در این سامانه ثبت و پیگیری میشود.
وی با اشاره به فعالیت سامانه اکرام ایتام، گفت: این سامانه با قابلیتهای متنوعی امکان جذب کمکهای مردمی جهت حمایت از ایتام و محسنین را فراهم آورده است و کمیته امداد تنها نقش نظارتی در این سامانه را بعهده دارد.
وی گفت: کمیته امداد تعداد ۷۰۰۰ یتیم و فرزند محسنین را تحت پوشش دارد که از سوی ۳۴ هزار حامی نیکوکار در استان مورد حمایت قرار میگیرند و طی سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان به صورت نقدی و بدون ورود کمیته امداد به ایتام و محسنین کمک کردهاند.
مدیر کل کمیته امداد استان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جهت افزایش تعداد حامیان اعم از داخل کشور و خارج کشور، از اجرای طرح مهرآموز با همکاری آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در قالب این طرح یک هزار حامی به جمع حامیان ایتام کمیته امداد افزوده شده است.
به گفته وی، سال گذشته در مجموع ۵۴۸ میلیارد تومان از سوی نیکوکاران استان یزد به افراد تحت پوشش کمیته امداد و نیازمندان استان کمک شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از اقدامات کمیته امداد استان در ماه مبارک رمضان گذشته را برگزاری پویشهای اطعام مهدوی ذکر کرد و گفت: خوشبختانه این طرح در ماه رمضان امسال توسط ۱۷۶ مرکز نیکوکاری فعال در محلات استان انجام شد و کمیته امداد هیچ ورودی به این حوزه نداشت.
وی با بیان این که از نیمه شعبان تا پایان ماه مبارک رمضان گذشته در مجموع یک میلیون و ۲۴۴ هزار پرس غذای ساده در بین مردم به ویژه نیازمندان توزیع شد، اظهار کرد: مراکز نیکوکاری استان در سال گذشته ۲۶۰ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی به نیازمندان داشتهاند که حکایت از اعتماد یزدیها به نظام خیرمندی و احسان در استان دارد.
مبشری به جمعآوری زکات فطریه و کفارات استان در پایان ماه رمضان، گفت: در همین رابطه بیش از شش میلیارد تومان پول نقد در استان توسط کمیته امداد، جمعآوری و بلافاصله بین نیازمندان از قبل شناسایی شده، توزیع شد.
وی با اشاره به صدقات پرداخت شده از سوی مردم نیز گفت: سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان از طریق صندوقهای صدقات و شش میلیارد تومان از طریق مراکز نیکوکاری استان جمعآوری و در جهت کمک به نیازمندان هزینه شده است.
مبشری در بخش پایانی سخنانش از اجرای پویش صندوق صدقه الکترونیک در استان خبر داد و یادآور شد: صدقات جمع آوری شده هر شهرستان به صورت شفاف در همان شهرستان و در موضوعاتی مانند تامین جهیزیه، بهداشت، مسکن و معیشت و غیره هزینه میشود.
انتهای پیام
نظرات