• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404012614060
  • خبرنگار : 50022

عضو کمیسیون کشاورزی:

سامانه نانینو منجر به صرفه‌جویی ۲ میلیون تنی در مصرف گندم شد

سامانه نانینو منجر به صرفه‌جویی ۲ میلیون تنی در مصرف گندم شد

ایسنا/البرز عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس گفت: اگر روند افزایش مصرف گندم در سال‌های گذشته یعنی سالانه سه تا چهار درصد ادامه می‌یافت؛ امروز شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف بودیم. اما با اجرای سامانه نانینو، مصرف گندم در سطح سال ۹۸ تثبیت شده و از افزایش دو میلیون تنی معادل ۱۵ درصد جلوگیری شده است.

علیرضا عباسی در تشریح نشست کمیته کشاورزی دانش بنیان و فناوری‌های نوین مجلس شورای اسلامی که عملکرد سامانه نانینو بررسی شد با اشاره به اهمیت شفافیت در توزیع آرد و نان گفت: دولت سالانه رقمی قابل ‌توجه برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان اختصاص می‌دهد که امسال به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان معادل خرید ۱۲ میلیون تن گندم رسیده است. این گندم به ‌صورت یارانه ‌ای در قالب آرد به نانواها تحویل و سپس به مردم عرضه می‌شود.

وی افزود: در سال‌های گذشته، اگرچه میزان آرد توزیعی مشخص بود اما میزان تبدیل آن به نان و تحویل به مردم ‌به‌ درستی رصد نمی‌شد. به همین دلیل، در سال ۱۴۰۱، دولت سیزدهم سامانه «نانینو» را برای ایجاد شفافیت در این زنجیره راه‌اندازی کرد.

عباسی با اشاره به نتایج مثبت این سامانه عنوان کرد: بررسی گزارش وزارتخانه‌های اقتصاد، جهاد کشاورزی و سازمان تعزیرات نشان می‌دهد که سامانه نانینو عملکرد مناسبی داشته است. اگر روند افزایش مصرف گندم در سال‌های گذشته یعنی سالانه سه تا چهار درصد ادامه می‌یافت؛ امروز شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف بودیم. اما با اجرای این سامانه، مصرف گندم در سطح سال ۹۸ تثبیت شده و از افزایش دو میلیون تنی معادل ۱۵ درصد جلوگیری شده است.

این نماینده مردم در مجلس با اشاره به برخی کاستی‌های سامانه نانینو گفت: مواردی مانند دقت در ثبت تراکنش‌ها و قیمت‌گذاری نان نیاز به بهبود دارد. در این جلسه، از دستگاه‌های مربوطه خواستیم تا پیشنهادات خود را برای رفع این نواقص ارائه دهند. همچنین، هماهنگی بین استانداری‌ها، وزارت کشور، جهاد کشاورزی و اقتصاد برای بهینه‌سازی سیستم ضروری است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده کرج، فردیس و اشتهارد، وی در پایان تأکید کرد: این سامانه گام مهمی در شفاف‌سازی و مدیریت منابع بوده، اما با رفع ایرادات می‌توان به عملکرد بهتری دست یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha