• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404012614093
  • خبرنگار : 50040

رئیس علوم پزشکی گیلان تاکید کرد

کاهش تکثیر پشه آئدس با بهسازی اماکن عمومی

کاهش تکثیر پشه آئدس با بهسازی اماکن عمومی

ایسنا/گیلان رئیس علوم پزشکی گیلان گفت: پاکسازی و بهسازی نقاط پرخطر به ویژه پارک ها و اماکن عمومی و جمع آوری لاستیک های رها شده در طبیعت از مهمترین اقدامات برای کاهش تکثیر پشه آئدس است.

دکتر محمدتقی آشوبی امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین در شورای سلامت استان گیلان که با محوریت تب دانگ و حیوان گزیدگی برگزار شد، با اشاره به صید پشه آئدس در استان از مرداد ۱۴۰۲، اظهار کرد: تاکنون موردی از انتقال محلی بیماری تب دانگ توسط پشه آئدس در گیلان نداشتیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر همه شهرستان ها درگیر پشه آئدس هستند، افزود: خواستار همکاری فرمانداری ها و شهرداری ها و دهیاری ها جهت کنترل این پشه و پیشگیری از بیماری ناشی از آن هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بهسازی محیط را مهمترین عامل در کنترل تکثیر پشه آئدس دانست و تصریح کرد: شیوع تب دانگ همه بخش های اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی و درمانی و امنیتی را درگیر می کند لذا باید نسبت به کنترل عامل انتقال آن یعنی پشه آئدس تلاش کنیم.

آشوبی از رسانه ها به ویژه صداوسیما خواست نسبت به آموزش و اطلاع رسانی درباره پشه آئدس اهتمام داشته باشند و تاکید کرد: نصب بنرهای آموزشی جهت بهسازی محیط در سطح شهرها و روستاها در دستور کار است.

وی پاکسازی و بهسازی نقاط پرخطر به ویژه پارک ها و اماکن عمومی و جمع آوری لاستیک های رها شده در طبیعت را از مهمترین اقدامات برای از بین بردن محل تکثیر پشه آئدس دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی استان، پشه آئدس یک تهدید محسوب می‌شود که باید با اقدامات بهداشتی و بهسازی محیطی آن را کنترل کنیم.

رئیس علوم پزشکی گیلان همچنین به افزایش چشمگیر حیوان گزیدگی در سال گذشته اشاره و بر عقیم سازی حیوانات ولگرد تاکید کرد و متذکر شد: مردم باید آموزش های لازم را ببینند تا به حیوانات ولگرد غذا ندهند، زیرا اغلب حیوان گزیدگی ها حین غذا دادن به حیوانات اتفاق افتاده است.

دکتر سید مهدی سلیمانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، ۷۰ درصد حیوان گزیدگی ها را مربوط به سگ های دارای صاحب در روستاها دانست و اظهار کرد: حیوانات وحشی، سگ ها، گربه ها و سمورها و حیوانات اهلی عامل حیوان گزیدگی هستند و می توانند مبتلا به هاری باشند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۴ هزار مورد حیوان گزیدگی در استان داشتیم، افزود: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین امسال نیز ۱۹۱۵ مورد حیوان گزیدگی رخ داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha