• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404012614440
  • خبرنگار : 50161

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان:

۹۰ درصد درآمدهای موقوفات زنجان از رقبات شهری است

۹۰ درصد درآمدهای موقوفات زنجان از رقبات شهری است

ایسنا/زنجان رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان تصریح کرد: سال گذشته، ۶۳ میلیارد تومان درآمد از وقفیات درآمد داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲، ۴۵ میلیارد تومان بود که رشد بسیار خوب حدود ۴۰ درصدی را شاهد هستیم. 

حجت‌الاسلام فخرالدین خدابنده‌لو در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در شهرستان زنجان هزار و ۱۷۰ موقوفه وجود دارد که ۶۱۶ مورد آن مسجد و مکان مذهبی و ۵۵۴ مورد نیز موقوفات دیگر مثل اراضی کشاورزی دیمی، بایر و آبی و موارد محدودی واحدهای تجاری و مسکونی است.

وی افزود: تعداد رقبات اوقاف شهرستان زنجان حدود پنج هزار و ۵۰۰ مورد است که تعداد رقبات قابل اجاره که با پایان مدت قرارداد قابلیت واگذاری کامل به غیر را در قالب مزایده اجاره دارد، حدود ۱۰۰ مورد و باقی هزار و ۹۰۰ مورد رَقبات دارای حقوق مختلف اوقافی مثل حق تملک اعیان، سرقفلی، کسب و پیشه، حق نسق زارعانه، حقابه است.

او ادامه داد: به خاطر داشتن حقوق مختلفی که رقبه‌ها دارند، در اختیار مردم و کشاورزان و مالکان خصوصی و دولتی قرار داشته و در واقع قابلیت واگذاری به اجاره را ندارند و قرارداد دائمی دارند و اجاره اندکی به موقوفه پرداخت می‌کنند مگر اینکه در هنگام نقل و انتقالات حقوق مبلغی را تحت عنوان پذیره یا اجور معوقه بپردازند که به ندرت اتفاق می‌افتد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان یادآور شد: بیش از ۳۵ نوع قرارداد متنوع اجاره در موقوفات داریم که کار بسیار تخصصی و زمان‌بری است. از انواع قراردادهای وقفی می‌توان به قراردارد زراعی سرقفلی، بدون حق، عرصه و اعیان، طرح‌های ملی (گاز، نفت و آنتن) قرارداد مغازه، خانه، باغ، حق تملک اعیان صنعتی، قرارداد مستاجری و تجاری اشاره کرد.

خدابنده‌لو خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد و بیشتر درآمدهای موقوفات شهرستان زنجان از رقبات شهری مثل واحدهای تجاری و پس از آن رقبات کشاورزی در رتبه دوم قرار دارد و موارد دیگر رده‌های بعدی را شامل می‌شود.

وی افزود: منشأ بیشتر درآمدهای وقفی از اجاره‌ها و پذیره‌ها است که تلاش می کنیم به تولید و سرمایه‌گذاری تغییر دهیم. بسیاری از موقوفات به علت داشتن حقوق مالکانه توسط مستاجران درآمد چندانی ندارند، به عنوان مثال سالانه فقط بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان اجاره پرداخت می‌کنند.

خدابنده لو تصریح کرد: سال گذشته ۶۳ میلیارد تومان درآمد داشتیم که این رقم در سال قبل از آن ۴۵ میلیارد تومان بود که رشد بسیار خوب حدود ۴۰ درصدی را شاهد نشان می‌دهد. 

رئیس اداره اوقاف شهرستان زنجان درباره محل هزینه‌کرد این درآمدها در سال گذشته گفت: حدود ۵۰ درصد از این درآمدها صرف اجرای برنامه فرهنگی و اجتماعی و هزینه‌های جاری و نگهداری از امامزادگان و بقاع شاخص شده است. همچنین ۲۰ درصد در اجرای طرح‌های توسعه و سرمایه‌گذاری موقوفات و ۳۰ درصد نیز صرف اجرای نیات خیر واقفان از جمله ارائه‌ کمک‌های مختلف به نیازمندان در قالب سبد کالا، مساعدت‌های نقدی، اهدا کمک هزینه دارو و درمان، کمک‌هزینه برگزاری مراسم عقد و ازدواج‌، خرید لوازم تحصیلی یا ارائه کمک‌هزینه تحصیلی در طول سال شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha