• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۳:۴۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404012614495
  • خبرنگار : 50649

چهره سال هنر انقلاب اسلامی فارس معرفی شد

چهره سال هنر انقلاب اسلامی فارس معرفی شد

ایسنا/فارس آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال ۱۴۰۳ این هنر در استان فارس امشب، ۲۶ فروردین با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان در شیراز برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس در این مراسم  ضمن گرامیداشت یاد شهید آوینی، هنر را یک نحوه حکایت واقعیت و بازتابی از واقعیت جهان دانست و گفت: اگر نقطه‌های مهم مشترک و تفاوت هنرمند و خداوند را بدانیم، بد نیست.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام افزود: خداوند دو اسم بدء و بدیع دارد؛ بدء یعنی آغازگر که خداوند آغازگر آفرینش و جهان است و دیگری بدیع به معنای کسی که از روی کار دیگران نسخه‌برداری نمی‌کند چرا که خداوند از روی دست هیچکس در خلقت نسخه‌برداری نکرده است اما هیچکس را نمی‌توان پیدا کرد که بتواند بدون نگاه کردن به دست کسی، اثر بیافریند.

وی با بیان اینکه هنرمندان تمام هنرها اعم از هنرهای نمایشی، موسیقی و.. همگی کار خدا را نگاه کرده و می‌آفرینند، گفت: هر جا زیبایی در کار هنرمند است، اصل آن در جای دیگری است.

امام جمعه شیراز با تصریح اینکه فیض، جوشش وجودی هنرمند است که به بیرون تراوش کرده و دیگران را بهره‌مند می‌کند، افزود: این کار در شیراز توسط هنرمندان بسیار خوب انجام شده است که نمونه آن را در آثار سعدی و حافظ مشاهده می‌کنیم لذا خوب است این فیض بخشی را به کمال برسانیم.

وی با یادآوری اینکه کار خداوند حکیمانه است و بی‌هدف و بیهوده نیست، گفت: همان‌گونه که چرایی آغاز را می‌گوییم چرایی هدف را هم باید بگوییم و اینکه بدانیم هر اثر هنری برای چه خلق می‌شود، مهم است.

خلق آثار هنری را به صورت هدفمند دنبال کنیم

آیت‌الله دژکام اظهار کرد: همانطور که در خلق آثار هنری از روی دست خدا نسخه‌برداری می‌شود، این کار در هدف هم باید با کار خدا تطابق داشته باشم و اگر این کار انجام شود، زمینه برای ظهور سعدی‌های دوره ما فراهم می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت هدفمند بودن هنرها تأکید کرد و افزود: به بحث هدفمند بودن هنر در تمدن اروپایی خیلی بی‌توجهی شده است اما اگر امروز می‌خواهیم هنرمندانی چودن نظیر حافظ و سعدی تکرار شوند باید هنر را برای خدا انجام و رواج دهیم.

چهره سال هنر انقلاب اسلامی فارس معرفی شد

مدیر حوزه هنری فارس هم در این مراسم با یادآوری اینکه امسال یازدهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی را برگزار می‌کنیم، گفت: در سالی که گذشت هنرمندان فارس نقش‌های مهمی را در مناسبت‌ها ایفا کردند و در تمام حوادث جزو خط اول فعالیت‌ها بودند.

 وحید نمازی با بیان اینکه آنچه که به عنوان هنر انقلاب اسلامی به آن می‌بالیم همین نقشه فعالانه جامعه هنری است، تصریح کرد: جامعه هنری فارس در تمام رویدادها در کشور پیشرو است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: در هفته هنر انقلاب اسلامی سعی شد تا از هنرمندان حوزه‌های مختلف هنر تجلیل به عمل آوریم که تا به امروز ۷ رویداد را در این حوزه برگزار کردیم.

در ادامه این مراسم سیدمهدی موحد، قائم مقام حوزه هنری به قرائت بیانیه پایانی انتخاب چهره سال انقلاب اسلامی استان فارس ۱۴۰۳ پرداخت که در آن چهره‌های شاخص این عرصه معرفی شدند.

در متن این بیانیه آمده است:

باسمه‌تعالی

بهار طبیعت، جلوه  زیباترین انوار حضرت حق است و هفته‌ هنر انقلاب اسلامی، بهار هنر انقلاب و تجلی زیباترین جلوه‌های معرفت پروردگار زیبا آفرین است که مناسبت آن، بیستم فروردین‌ماه، سال‌روز شهادت سید شهیدان اهل‌قلم، شهید سید مرتضی آوینی است؛ او که کلامش، تلاقی توأمان اندیشه و زیبایی بود، در مسیر معرفت خداوندگار شور و شعور.

بار دیگر در این هفته‌ مبارک، فرصت انتخاب چهره‌ سال هنر انقلاب اسلامی استان فارس فراهم آمده است؛ سنتی سالیانه که زمینه‌ساز رشد و تعالی جامعه هنر انقلابی استان است. در فرآیند برگزاری این رویداد، به سنت سالیان اخیر، از طریق اعلام به دستگاه‌های فرهنگی و هنری استان و فراخوان عمومی به جامعه‌ شریف و ارزشمند هنرمندان انقلابی، جریان شناسایی چهره‌ها به‌شکلی مطلوب آغاز و به انجام رسید.

ملاک عمل ستاد برگزاری هفته  هنر انقلاب اسلامی استان در این مسیر، آیین‌نامه‌ انتخاب چهره  سال بود و بر این اساس، فعالیت‌های هنری افراد در سال ۱۴۰۳ که توسط ارگان‌های مربوطه معرفی شده‎‌بودند و یا خود هنرمندان عزیز در سامانه اعلام شده ارائه کرده بودند مورد تأمل و بررسی قرار گرفت و عموم چهره‌های شناسایی‌شده، بر اساس معیارهای مطرح شده در آیین‌نامه از جمله:

خلق اثری با انتشار یا گستره مخاطب بالا و همچنین کسب موفقیت و دریافت مقام و جوایز معتبر در رویدادهای استانی، ملی و بین‌المللی مهم؛ سوابق ارزنده در خصوص آموزش هنر به هنرمندان جوان انقلابی؛ واکنش هنرمندانه و مؤثر نسبت به جریان‌های اخیر کشور و جهان به‌خصوص مسائل مربوط به جبهه مقاوت، فلسطین و لبنان؛ واکنش به‌موقع، هنرمندانه و مؤثر نسبت به موضوع سومین حرم حضرات اهل‌بیت علیهم‌السلام، شخصیت و جایگاه حضرت احمد بن موسی شاه‌چراغ(ع) و انجام فعالیت یا تولید اثر مسئله‌مند، مردم‌محور، دغدغه‌مند، ناظر به مسائل مرتبط با زیست‌بوم استان و در راستای حل مسائل مهم جامعه مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نکته‌ مهم در این ‌میان و به سنت سالیان اخیر، رویکرد و توجه ویژه دبیرخانه به هنرمندان خوش‌استعداد و جوان‌تر بوده است که در جای خویش امری ارزشمند و قابل‌توجه است و همچنین هرچند تلاش شده است تا دایره فرایند شناسایی و ارزیابی هنرمندان وسیع باشد اما با توجه به اینکه بسیاری از هنرمندان خوب استان به‌صورت رسمی یا غیر رسمی با ادارات و سازمان‌های فرهنگی و هنری در تعامل و همکاری هستند، برای حفظ عدالت در تمام جهات، از ارگان‌های متولی خواسته شد تا از معرفی همکاران هنرمند خود خودداری نمایند اما اگر هنرمندی توسط سازمان دیگری معرفی گردیده باشد در فرایند ارزیابی شرکت داده شده است.

علی‌ای‌حال و بر اساس مجموع موارد فوق، هیئت‌داوران دبیرخانه  انتخاب چهره سال هزار و چهارصد و سه هنر انقلاب اسلامی استان فارس، نتایج نهایی بررسی خویش را در رشته‌های مختلف و به تفکیک، به شرح زیر به اطلاع می‌رساند:

چهره‌ برگزیده‌ شعر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا طبیب‌زاده

به‌پاس تلاش صادقانه و کوشش پی‌گیر در مقام دبیر علمی دو رویداد ملی شعر مکتب گمنامی و کنگره‌ ایثار در بخش شعر؛ پیگیری تولیدات رسانه‌ای از شعرخوانی‌های سایر شعرا در قالب پادکست «صدای کلمه»؛ پیگیری ارتباط با شاعران جوان شهرستانی و کشف استعدادهای ادبی در شهرستان‌ها ذیل رویداد کلمات دوره‌گرد و تلاش جدی در برپایی محفل شعر اردیبهشت و کارگاه‌های ادبی با هدف تربیت نسلی از چهره‌های نوقلم و خوش‌استعداد.

چهره‌ برگزیده‌ داستان: میثم محمدی

به دلیل نامزدی کتاب داستان «هزار و چهارصد و خیلی زود» در رویداد جایزه‌ی جهانی فلسطین در بغداد؛ تولید کارگاهی اثر با محور پاسخ به اقتضائات و نیازهای انقلاب اسلامی با زبان هنر؛ به‌پاس تلاش صادقانه و کوشش پی‌گیر در مقام دبیری علمی دو رویداد ملی داستان «ساهر» و کنگره‌ی ایثار در بخش داستان؛ ارتباط مداوم با شهرستان‌ها و حضور در روستاها برای آموزش و تربیت نسلی از نویسندگان جوان و نوقلم و کشف استعدادهای ادبی در شهرستان‌ها ذیل رویداد کلمات دوره‌گرد و کسب چهار مقام برتر در رویدادهای ملی و منطقه‌ای داستان.

چهره‌ برگزیده‌ بخش سرود: محمدمهدی اوجی

به دلیل تربیت نسل‌هایی از هنرمندان جوان این حرفه و کمک به جریان پویای سرود در استان؛ تولید پرشمار آثار انقلابی در پاسخ به اقتضائات انقلاب اسلامی به‌خصوص تولید هفت عنوان سرود برای بزرگداشت سرداران شهید، سه سرود مذهبی و چهار نماهنگ در سال گذشته و کسب موفقیت‌های پیاپی در رویدادهای ملی و منطقه‌ای.

چهره‌ برگزیده‌ هنرهای نمایشی: سیاوش صفری‌نژاد

به دلیل کسب درجه‌یک هنری در عرصه‌ نمایش؛ تولید آثار ارزشمند با محوریت حضرت صدیقه طاهره(س) در سال گذشته؛ همکاری ویژه با دبیرخانه کنگره سرداران شهید استان در تولید اثر فاخر نمایشی با موضوع شهدای ادیان توحیدی و تلاش‌های مستمر در تولید و آموزش به چهره‌های جوان و خوش استعداد.

چهره‌ برگزیده‌ هنرهای تصویری: مهدی صدیقی

به دلیل تولید اثر موفق «آتل» در عرصه‌ پویانمایی با حضور بین‌المللی؛ ساخت مستند شهید رابع و نماهنگ فاخر «نشانی آسمان» با موضوع حضرت احمدبن موسی(ع)؛ فعالیت مستمر و پویا در خانه‌ی فیلم‌سازان انقلاب اسلامی.

چهره‌ برگزیده‌ هنرهای تجسمی: محمدحسین ساسانی

به دلیل تولید آثار متعدد و فاخر در موضوعات روز جهان اسلام؛ تولید ۸۰ اثر ارزشمند درباره‌ی فلسطین و مردم مظلوم غزه؛ برگزاری نمایشگاه در شیراز و تهران؛ تلاش جهت جریان‌سازی در عرصه‌ی کارتون و کاریکاتور و موفقیت در رویدادهای هنری ملی.

در بخش جانبی نیز چهره‌ برگزیده‌ مربی هنر: منصوره تقوی‌فرد

به دلیل کمک به تولید آثار کودکان هنرآموز با موضوعات انقلاب اسلامی؛ تقویت هویت دینی و ملی کودکان و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از طریق تولید آثار توسط کودکان؛

نهایتاً بر اساس کمیت و کیفیت فعالیت‌های هنرمندان استان فارس و با درنظر گرفتن ملاحظات مختلف با اتفاق آرا به‌خاطر تولید اثر موفق، جریان‌ساز و پرشمارگان «جومونگ یا ابوزینب» با موضوع جبهه مقاومت، فعالیت جدی و مستمر آموزشی و تربیت نسل نوجوان نویسنده و روایتگر، واکنش ادبی متناسب با اقتضائات روز؛ توجه به ادبیات واقع‌گرا در خلق اثر، طاهره کوهکن به عنوان چهره‌ سال هنر انقلاب اسلامی فارس ۱۴۰۳ انتخاب شدند.

همچنین بر اساس نظر هیئت داوران، به پاس تولیدات فاخر موسیقیایی استاد ابراهیم بذرافکن به‌خصوص در تولید سمفونی «سردار بی سر» و همچنین استاد وحید رئیسی در تولید سمفونی فاخر «والا شهیدان» ویژه اجلاسیه سرداران شهید استان و به پاس یک عمر تلاش استاد مجید شناور در هنرهای نمایشی به‌خصوص ایفای نقش در نمایش «بی‌دوران» با موضوع شهید عباس دوران و همچنین از استاد حبیب بختیاری به پاس یک عمر فعالیت در هنرهای نمایشی و ایفای دو نقش ماندگار شهید عبدالله اسکندری و خادم شهید حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) در سریال روز خون تقدیر ویژه به عمل می‌آید.

به گزارش ایسنا، هیئت‌داوران انتخاب چهره‌  سال هنر انقلاب اسلامی فارس ۱۴۰۳ شامل وحید نمازی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس؛ امیر رئوف، مدیرکل صدا و سیما استان فارس؛ مهدی رنجبر، مدیرکل اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس؛ محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز؛ علی خواجه‌نژادیان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس؛ سید مصطفی موسوی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان؛ اکبر بانشی، جانشین جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان فارس؛ بیژن کیا و حمیدرضا قانعی (اعضا حقیقی دبیرخانه) بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha