شهرستان گرگان با جمعیتی بالغ بر ۳۶۰ هزار نفر مکان مناسبی برای دفن اموات ندارد، تنها محل دفن اموات مردم گرگان حیات امامزاده عبدالله گرگان است که آنهم سالهای زیادی است که تکمیل شده و مردم این شهر را برای دفن اموات با چالشهای زیادی روبرو کرده است.
از سوی دیگر تراکم بالای جانباختگان در گرگان و روستاهای اطراف که متوفیان خود را به گرگان میآورند، باعث شده تا شهرداری نتواند، ساماندهی و زیباسازی خوبی در این بخش انجام دهد.
قبرهای چند طبقه راهکار مسئولان امامزاده عبدالله گرگان برای دفن اموات
مسئولان آرامستان امامزاده عبدالله گرگان چند سالی است که برای رفع مشکل کمبود قبر به دفن اموات در قبرهای ۴ طبقه روی آوردهاند اما بسیاری از خانوادهها از این وضعیت ناراضی هستند.
یکی از شهروندان گرگانی با اشاره به اینکه علی رغم میل باطنی مجبور به دفن مادر همسرم در قبرهای طبقاتی شدیم، به خبرنگار ایسنا، گفت: دفن اموات در قبرهای چندطبقه با فاصله تنها چندروز موجب تداخل مراسم بزرگداشت اموات آنهم در روزهای اولیهای که خانوادهها داغدار هستند، میشود به طور مثال مراسم هفتم مادر همسر من همزمان بود با مراسم سوم شخص دیگری که در قبر مشترک دفن شده بودند به همین دلیل مجبور شدیم بلافاصله قبر عزیزمان را ترک کنیم تا جا برای خانواده بعدی باشد.
عدم استقبال مردم از قبرهای طبقاتی
وی با بیان اینکه در روزهای پنجشنبه خانوادهها طبق رسم کهن و قدیمی دوست دارند بر مزار عزیزان خود حاضر شوند اما قبرهای چهارطبقه و ازدحام زیاد قبرستان مشکلات زیادی را برای خانوادهها ایجاد میکند، گفت: مشکل تنها مربوط به شلوغی آرامستان نیست بلکه مسیرهای منتهی به آرامستان نیز در روزهای آخر هفته ترافیک سنگین و آزار دهندهای دارد.
شروین غفاری که به تازگی مادرش مرحوم شده است نیز به خبرنگار ایسنا گفت: ما ساکن شهرستان گرگان هستیم و پس از درگذشت مادرم تمایل داشتیم وی را در آرامستان امامزاده عبدالله گرگان به خاک بسپاریم اما به دلیل نبود جای مناسب به ناچار تصمیم گرفتیم در یکی از روستاهای نزدیک گرگان او را دفن کنیم اما مسئولان روستا تمایل به دفن افراد خارج از روستا نداشتند و به ناچار مادر را در روستای الازمن علی آباد کتول که مادربزرگ و داییام قبلاً در آنجا به خاک سپرده شده بودند، بردیم.
وی اضافه کرد: ما هر هفته مسافت بیش از ۴۰ کیلومتری تا روستای الازمن را طی میکنیم تا خود را به مزار مادر برسانیم و این دوری راه برای پدر سالخورده من اذیت کننده است.
مهسا دختر نوجوان گرگانی نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه به تازگی پدر عزیزم را از دست دادهام، گفت: کمبود جا و گرانی قبر باعث شد پدر را در طبقه زیرین یک قبر ۴ طبقه به خاک بسپاریم که این موضوع از نظر روحی مادرم را به هم ریخت زیرا دوست داشت همسرش در قبری مستقل به خاک سپرده شود تا هر زمان که بخواهد در آرامش بر مزار پدر حاضر شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بر اساس قانون مسئولیت دفن اموات در شهرها بر عهده شهرداریها و در روستاها بر عهده دهیاریها است و مجموعه اوقاف و امور خیریه هیچ عهدی در خصوص دفن اموات در محوطه بقاع متبرکه ندارد.
عواید فروش قبور بقاع متبرکه به مردم برمی گردد
ابوالفضل کوهساریان با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه از محل فروش قبور بقاع متبرکه هزینههای ساخت و سازهای عمرانی در امامزاده و برنامههای فرهنگی که برای مردم برگزار میشود را تأمین میکند، گفت: ظرفیت قبرستان امامزاده عبدالله گرگان تقریباً تکمیل شده و اوقاف و امور خیریه هیچ برنامهای برای گسترش فضای دفن اموات در محوطه امامزاده یا احداث آرامستان جدید نداشته و رسیدگی به این امور از وظایف شهرداران است.
وی با بیان اینکه طبق ضوابطی که در اداره اوقاف و امور خیریه وجود دارد همه ساله قیمت جدید قبور تعیین می شود، افزود: عواید فروش قبور خرج امور عمرانی و فعالیتهای فرهنگی امامزاده شده و در نهایت مردم از عواید آن بهره مند خواهند شد.
معاون زیربنایی، حمل و نقل و ترافیک شهرداری گرگان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، از آغاز اجرای بتنریزی ستونهای سردرب آرامستان جدید گرگان خبر داد و افزود: عملیات بتنریزی ستونهای سردرب آرامستان جدید گرگان در روزهای گذشته توسط عوامل اجرایی معاونت زیربنایی شهرداری گرگان آغاز شده. در ادامه عملیات بتنریزی کار آرماتوربندی، قالببندی و بتنریزی ستونهای دیگر نیز در طول هفتههای آینده به اجرا گذاشته میشود.
۲۵۰۰ قبر تا پایان فصل بهار در گرگان آماده بهرهبرداری است
احمد سالاری با بیان اینکه پس از تکمیل اسکلت سازهای سردرب آرامستان جدید گرگان، عملیات اجرایی سفت کاری، آجرچینی و نازک کاری معماری آن نیز انجام خواهد شد، گفت: احداث پیادهروسازی قسمت جنوب تا ۸۰ درصد صورت گرفته و کفسازی معبر حاشیه پارکینگ نیز به پایان رسیده است.
سالاری با اشاره به اینکه عملیات ساخت سرویس بهداشتی آرامستان هم به پایان رسیده و نماسازی سقف آن در حال اجرا است، افزود: ساخت دیوار ضلع شمالی، اجرای نماسازی و نازک کاری دیوار ضلع جنوبی اجرا شده است و عملیات پیادهروسازی ضلع جنوب آرامستان نیز در دست اجرا است.
معاون زیربنایی شهرداری گرگان تهیه و خرید ترانس و تابلو برق و تکمیل لولهکشی آب برای آمادهسازی آرامستان جدید گرگان را از اقدامات انجام شده دیگر برشمرد و گفت: احداث قبور بلوک ۱ و بلوک ۲ به پایان رسیده، ساخت بلوک ۳ نیز در دست اقدام بوده و تا پایان فصل بهار ۲ هزار و ۵۰۰ قبر آماده بهرهبرداری است.
انتهای پیام
نظرات