• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404012714782
  • خبرنگار : 71560

«محسن اسماعیلی» کیست؟

«محسن اسماعیلی» کیست؟

محسن اسماعیلی جدید ترین فردی است که با حکم ریاست جمهور به عنوان معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور به قطار دولت چهاردهم پیوست.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان شب گذشته_ سه شنبه ۲۶ فروردین ماه_  با صدور حکمی ضمن تاکید بر تعهد، شایستگی و تجارب علمی و اجرایی محسن اسماعیلی، وی را به سمت « معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور» منصوب کرد.

محسن اسماعیلی کیست؟

محسن اسماعیلی متولد سال ۱۳۴۴ در شهر تهران است. این حقوقدان عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بوده و از سوابق وی می توان به نماینده استان تهران در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد. اسماعیلی در سال ۱۳۸۰ به عنوان حقوقدان به شورای نگهبان پیوست و جوان ترین عضو حقوقدان شورای نگهبان بود. وی برای سه دوره به عنوان عضو حقوقدان در شورای نگهبان حضور داشت.

از دیگر سوابق وی می توان به ریاست دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) اشاره کرد. وی در کارنامه خود چاپ کتاب ها و مقالات مختلفی را به همراه دارد که از میان آنها «کلیات علوم قرآن» در سال ۱۳۷۴ و «قوه قاهره» در سال ۱۳۷۹ به عنوان کتاب سال معرفی شده اند. وی همچنین به عنوان پژوهشگر نمونه تاکنون چندین بار مورد تشویق قرار گرفته است.

اکنون محسن اسماعیلی به عنوان معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور منصوب شده است.

معاونت راهبردی رئیس جمهور چه وظایفی بر عهده دارد؟

مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری یکی از سازمان‌های زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری به شمار می رود که  مسئولیت انجام مطالعات، بررسی‌ها و پژوهش‌های راهبردی و بین دستگاهی در دولت را به عهده دارد. ارائه طرح‌ها و پیشنهادهای مرتبط با راهبردهای ملی در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی، با رعایت سیاست‌های کلی نظام از جمله وظایف این حوزه به شمار می رود.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور وظیفه دارد با بهره‌گیری از تجربه مدیران ارشد دوره های گذشته، نخبگان، اندیشکده‌ها و نهادهای جامعه مدنی؛ تحولات کلان داخلی و خارجی و میزان توفیق در دستیابی به اهداف قانون اساسی، سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام را رصد کرده و به رئیس‌جمهور گزارش دهد.

پیش از این محمد جواد ظریف در آغاز به کار دولت چهاردهم با حکم رئیس جمهور این مسئولیت را بر عهده گرفت. اما در نهایت با مخالفت جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استناد به بند دو قانون به کارگیری اشخاص در مشاغل حساس، محمد جواد ظریف از این سمت کناره گیری کرد. در بند دو این قانون آمده است که انتصاب اشخاصی که فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تابعیت مضاعف فرزند محمدجواد ظریف مانع ادامه حضور وی در جایگاه معاونت راهبردی ریاست جمهوری شدند.

در نهایت رئیس‌جمهوری در پیامی با قدردانی از اقدامات محمدجواد ظریف در سمت معاونت راهبردی رئیس‌جمهوری نسبت به تداوم بهره‌مندی دولت از شایستگی‌های علمی و تجربی وی تاکید کرد. بر اساس تصمیم رئیس جمهور از این پس محسن اسماعیلی سکان معاونت راهبردی رئیس جمهور را در دست خواهد گرفت.

معاون پارلمانی رئیس جمهور چه وظایفی بر عهده دارد؟

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور یکی از اعضای هیئت دولت به شمار می رود که  وظیفه ارتباط و تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برنامه‌ریزی به‌منظور ایجاد گفتمان مشترک بین دولت و مجلس را بر عهده دارد. تبیین قوانین و لوایح اولویت‌دار از منظر دولت، هماهنگی درونی امور دولت در تعامل با مجلس و زمینه‌سازی برای حمایت از برنامه‌های راهبردی دولت از جمله وظایف این معاونت به شمار می رود.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور مانند دیگر معاونان ریاست جمهوری از سوی رئیس‌جمهور انتخاب می شود و نیاز به اخذ رای اعتماد از مجلس را ندارد.

پیش از این شهرام دبیری با آغاز به کار دولت چهاردهم این مسئولیت را بر عهده داشت. اما پس از سفر نوروزی شهرام دبیری به قطب جنوب، رئیس جمهور با صدور حکمی وی را از این سمت کنار گذاشت. رئیس جمهور در حکم عزل شهرام دبیری تاکید کرد که دوستی دیرین و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعده‌هایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود.

با تصمیم رئیس جمهور از این پس محسن اسماعیلی مسئولیت معاونت امور مجلس رئیس جمهوری را بر عهده خواهد داشت. رئیس‌جمهور در پیامی جداگانه  از مساعی صادقانه و ارزشمند شهرام دبیری در مدت تصدی معاونت رئیس جمهور در امور مجلس در دولت چهاردهم قدردانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha