حمید پورمحمدی عصر چهارشنبه ۲۷ فروردین در آیین بهرهبرداری از مرکز آموزشی، درمانی روانپزشکی بوستان در شهر صدرا، اظهار کرد: افتتاح این بیمارستان که بشدت مورد نیاز منطقه بود، گامی مهم در راستای تأمین رفاه و آسایش هموطنان عزیزمان بهشمار میرود.
وی با اشاره به اینکه قرارگیری بیمارستان روانپزشکی بوستان در کنار مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ظرفیتهای ارزشمندی را برای ارائه خدمات درمانی و آموزشی فراهم میآورد، افزود: این منطقه شایسته بهترین امکانات درمانی است و نباید از لحاظ زیرساختهای بهداشتی و رفاهی کمبودی احساس کند.
پورمحمدی تصریح کرد: این بیمارستان با امکانات پیشرفته و کادر مجرب، پاسخگوی بسیاری از نیازهای درمانی مردم خواهد بود و دسترسی آسان به خدمات سلامت را برای آنان فراهم میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با ابراز خرسندی از نامگذاری بیمارستان به نام یکی از بزرگان ادب فارسی، گفت: نام زیبای سعدی و حسن تقارن آن با هفته پیش رو در اردیبهشت، یادآور غنای فرهنگی و تمدنی این سرزمین است.
پورمحمدی در ادامه با تأکید بر اینکه راهاندازی شهر سلامت فارس موتور محرکه توسعه حوزه سلامت استان خواهد بود، بیان کرد: استان فارس از ظرفیتهای بینظیری در حوزههای گردشگری، مذهبی، تاریخی برخوردار است اما در این میان توجه به حوزه سلامت بعنوان اصلیترین حوزه، اهمیت ویژهای برای پیشرفت استان دارد.
وی ادامه داد: اگر راهدندازی پروژه شهر سلامت فارس که از همان ابتدای مطرح شدن این پروژه، همه مسئولان بخصوص استاندار فارس، با جدیت و همدلی مثالزدنی برای تحقق آن تلاش کردند، به مرحله اجرا برسد، موجب توسعه حوزه سلامت در استان فارس و بویژه جنوب کشور خواهد شد.
پورمحمدی با اشاره به اینکه توسعه مجموعه درمانی در شهر صدرا، بار ترافیکی برمرکز شهر را کاهش خواهد داد، افزود: ارتقای خدمات تجاری و توسعه مجموعه سلامت و درمان موجب رونق و پیشرفت این شهر خواهد شد.
کمبود تخت و بیمارستان نوساز در فارس
استاندار فارس نیز در این مراسم با تاکید بر جایگاه ویژه استان بعنوان قطب پزشکی جنوب کشور، اظهار کرد: شاید برای برخی مدیران در سطح ملی، باور این موضوع دشوار باشد که شاخص بهداشت و درمان در فارس مناسب نیست و نیازمند توجه بیشتر سازمان برنامه و بودجه کشوری برای ارتقای این خدماتیم.
حسینعلی امیری افزود: استان فارس که از دیرباز و به ویژه شهر شیراز، نه تنها پاسخگوی نیازهای درمانی جمعیت خود است بلکه به دلیل حضور پزشکان متخصص و مراکز درمانی پیشرفته، پذیرای بیماران از استانهای همجوار و حتی سایر نقاط کشور نیز است. این ظرفیت ارزشمند، نشاندهنده توانمندیهای بالای استان در حوزه سلامت است اما از نظر تعداد بیمارستانهای نوساز و تعداد تختها در وضعیت مطلوبی قرار نگرفته است.
وی ضمن قدردانی صمیمانه از تلاشهای پزشکان شریف، دلسوز و متعهد استان، افزود: در استان فارس، ما در بخش پزشکی، دانشمندانی برجسته و سرمایههای انسانی گرانبهایی داریم که تنها چیزی که آنها را در این مرز و بوم نگاه داشته است، عشق به وطن و احساس مسئولیت نسبت به مردم است که مایه افتخار و آبروی جمهوری اسلامی ایران است.
امیری در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت توزیع عادلانه منابع و امکانات، بر ضرورت توجه به عدالت در نظام تخصیص بودجه حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: بعد از بیمارستان نمازی که بعنوان بیمارستان اصلی و بزرگ شیراز است، بیمارستان دیگری تاکنون با این ظرفیت ساخته نشده است.
استاندار فارس با بیان اینکه اگر بیمارستانهای خصوصی ما نبودند، قطعا استان فارس از نظر حجم بالای ارائه خدمات درمانی دچار مشکل میشد، خواستار توجه ویژه به توسعه بیمارستانهای فارس شد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از بیمارستانهای ما فرسوده و نیازمند جایگزینیاند، حمایت سازمان برنامه و بودجه کشور بسیاری از چالشها در این حوزه را کم خواهد کرد.
توجه ویژهای به بیمارستان نمازی شود
نماینده ولی فقیه استان فارس نیز در این مراسم گفت: بیمارستان نمازی شیراز، سالها در خدمت مردم این دیار بوده، اما امروز نیازمند توجه ویژهای است. فرسودگی این مجموعه درمانی، چالش بزرگی برای استان است. این بیمارستان با ارائه خدمات گسترده پزشکی نقش مهمی در آموزش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز دارد؛ بنابراین مهمترین درخواست و مطالبه ما از سازمان برنامه و بودجه تخصیص اعتباراتی برای جایگزینی این بیمارستان است.
آیتالله لطفالله دژکام با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای درمانی در استان فارس گفت: مجموعه علوم پزشکی شیراز باید در مسیر ارتقا قرار گیرد. امروز تأمین مالی این پروژه بزرگ، نیازمند همراهی جدی مسئولان کشوری است و نباید منتظر بود که صرفاً با اعتبارات متعارفی، چنین تحولی رقم بخورد. مشارکت همگانی، اعم از دولت و مردم، میتواند راهگشای این مسیر باشد.
وی با بیان اینکه درمان و آموزش دو رکن اساسی نظام سلامتند، گفت: اهتمام به توسعه امکانات درمانی، صرفاً یک اقدام عمرانی نیست؛ بلکه حرکتی در راستای حفظ کرامت مردم و اعتلای جایگاه علمی پزشکی کشور است. امیدواریم با همت مسئولان و حمایت عمومی، این تحول به شکل مطلوب محقق شود و شیراز همچنان بهعنوان قطب پزشکی کشور بدرخشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم افزود: با گذشت ۱۵ سال از آغاز این پروژه، امروز بیمارستان روانپزشکی بوستان در شهر صدرا به بهرهبرداری رسید. افتتاح این مرکز درمانی، گامی مؤثر در کاهش فشار بیمارستانهای مرکزی شیراز خواهد بود. این بیمارستان نهتنها خدمات تخصصی روانپزشکی را در سطح گستردهتری به بیماران جنوب کشور ارائه میدهد، بلکه به کاهش بار درمانی بیمارستانهای ابن سینا و محرری کمک خواهد کرد.
سید بصیر هاشمی با اشاره به اهمیت حمایتهای مالی در توسعه زیرساختهای درمانی افزود: جایگزینی بیمارستانهای قدیمی و تکمیل پروژههای نیمهتمام ما با حمایت ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور تحقق خواهد یافت. این امر نهتنها فشار کاری کادر درمان را کاهش میدهد، بلکه تأثیر مثبتی بر کاهش ترافیک شهری خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، بیمارستان ۲۸۹ تخت خوابی بوستان با زیربنای ۳۳ هزار متر مربع، در چهار طبقه با حضور حمید پورمحمدی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی بهعنوان سومین بیمارستان تخصصی در حوزه روانپزشکی افتتاح شد.
انتهای پیام
نظرات