پنجاهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات، نوآوری و تکنولوژیهای مدرن سوئیس ۲۰۲۵ با حضور بیش از ۱۲۰۰ تیم و قریب به دو هزار نفر از نخبگان و مخترعان برتر جهان طی ۵ روز در شهر ژنو کشور سوئیس برگزار شد.
مسابقات و نمایشگاه بینالمللی و تخصصی اختراعات ژنو همه ساله زیر نظر و حمایت مستقیم دولت فدرال سوئیس و شهردار ژنو و با حمایت سازمان مالکیت فکری ملل متحد WIPO، حمایت فدراسیون جهانی مخترعین IFIA، سازمانهای علمی و تحقیقاتی و مراکز مرتبط با مخترعین و وزارتخانههای علوم، آموزش و تحقیقات بیش از ۴۵ کشور معتبر از جمله فرانسه، آلمان، رومانی، روسیه، کرواسی، مالزی، مجارستان، پرتغال، هلند، اسپانیا، کره جنوبی، تایوان و ایران برگزار میشود که پنجاهمین دوره این عرصه بینالمللی در تاریخ نهم الی سیزدهم آوریل ۲۰۲۵ میلادی برگزار شد.
به طور متوسط همه ساله بیش از یک هزار مخترع از ۴۵ کشور جهان در این رخداد بینالمللی در مساحتی به متراژ ۸۵۰۰ متر مربع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شهر ژنو حضور مییابند و همچنین آمار بازدیدکنندگان از این نمایشگاه به طور میانگین در حدود بیش از ۲۰ هزار نفر بوده که در حدود نیمی از این بازدیدکنندگان متخصصین و سرمایهگذاران کارخانهها و مراکز مهم تولیدی هستند. در این دوره از مسابقات ایران در بخش دانشجویی و دانشآموزی نمایندگانی را اعزام کرده بود که توانستند نتایج درخشانی را کسب کنند.
مسئول تیم در این مسابقات امروز، ۲۸ فروردین به خبرنگاران در شیراز گفت: در بخش دانشجویی تیم کشورمان ایران با کسب سه مدال طلا و در بخش دانشآموزی با کسب یک طلا، یک نقره و یک برنز توانست به کار خود پایان دهد.
سجاد اکبرپور ادامه داد: از این تعداد از مخترعین حاضر در تیم ایران در کشور سوئیس، یک نفر از بخش دانشجویی و هشت نفر از دانشآموزان از شهر شیراز و استان فارس حضور داشتند.
وی که از مدالآوران در این مسابقات بود، در خصوص طرح فناورانه خود گفت: لباس هوشمند آتشنشانی یک فناوری نوآورانه است که با ترکیب حسگرهای پیشرفته و قابلیتهای ارتباطی، ایمنی و کارایی آتشنشانان را بهبود میبخشد.
اکبرپور افزود: این لباس دارای حسگرهایی برای پایش علائم حیاتی مانند ضربان قلب، دمای بدن و سطح اکسیژن خون است. دادههای جمعآوریشده از این حسگرها در زمان واقعی به یک مرکز کنترل ارسال میشوند تا وضعیت جسمانی آتشنشانان تحت نظارت قرار گیرد و در صورت وقوع شرایط اضطراری، اقدامات لازم برای کمکرسانی سریع انجام شود.
وی با بیان اینکه لباس هوشمند دارای ردیابهای زیرزمینی است که امکان موقعیتیابی دقیق فرد را در محیطهای پرخطر، مانند ساختمانهای در حال تخریب یا تونلهای دودآلود فراهم میکند، تصریح کرد: این قابلیت باعث میشود فرماندهان عملیات بتوانند مسیرهای نجات را با دقت بیشتری طراحی کرده و احتمال آسیبدیدگی یا گمشدن آتشنشانان را به حداقل برسانند.
اکبرپور تصریح کرد: این لباس همچنین مجهز به دوربین حرارتی و دوربینهای پردازش تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی و همچنین یک دستیار هوش مصنوعی است.
وی بیان کرد: استفاده از این لباس هوشمند تأثیر قابل توجهی در افزایش ایمنی و بهرهوری عملیات آتشنشانی دارد. فناوری ارتباطی داخلی این لباس امکان هماهنگی بهتر میان تیمهای نجات را فراهم میکند، در حالی که مواد مقاوم و سبک آن راحتی و حفاظت بیشتری برای آتشنشانان به همراه دارد.
اکبرپور ادامه داد: علاوه بر این، دادههای جمعآوریشده از حسگرها میتوانند در تحلیل عملکرد و بهبود آموزش آتشنشانان مورد استفاده قرار گیرند، به طوری که بتوانند در شرایط بحرانی تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
وی در پایان سخنانش گفت: توسعه و بهکارگیری این فناوری نشاندهنده گامی مهم در جهت استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا برای افزایش ایمنی مشاغل پرخطر است و میتواند در آینده با بهینهسازی و افزودن قابلیتهای جدید، نقش اساسی در حفظ جان آتش نشانان ایفا کند.
به گزارش ایسنا، مدالآوران تیم ایران در مسابقات جهانی اختراعات سوئیس ۲۰۲۵ شامل سجاد اکبرپور مدال طلا در بخش دانشجویی و در بخش دانشآموزی مبینا کریمی زارچی، فاطمه سلجوقی و آرنیکا علامهزاده موفق به کسب مدال طلا شده، کیان هدایت و آرین علامهزاده به نقره رسیدند و گردن آویز برنز نصیب علیرضا زارع، محمد طاها هاشمیفر و امیرعلی عباسی شد.
در طول فعالیت یکساله مرکز آموزشهای تخصصی بینالمللی سازمان علمی، پژوهشی و فناوری فارس برای اولین بار دورههای تخصصی المپیادهای جهانی اختراعات و هوش مصنوعی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات