• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404012815642
  • خبرنگار : 50534

مدیرکل صداوسیمای مرکز زنجان:

هیچ اثر رسانه‌ای بدون تأثیر از نگاه و ارزش‌های خالق آن تولید نمی‌شود

هیچ اثر رسانه‌ای بدون تأثیر از نگاه و ارزش‌های خالق آن تولید نمی‌شود

ایسنا/زنجان مدیرکل صداوسیمای مرکز زنجان با تأکید بر نقش ذهنیت در خلق آثار هنری و رسانه‌ای گفت: هیچ اثر رسانه‌ای بدون تأثیر از نگاه و ارزش‌های خالق آن تولید نمی‌شود.

محمدجلیل آل‌امین امروز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین در آیین تجلیل از چهره هنری انقلاب اسلامی که در سالن همایش کتابخانه سهروردی برگزار شد، با رد ادعای بی‌طرفی مطلق در رسانه، اظهار کرد: هیچ اثر هنری یا رسانه‌ای بدون جهت‌گیری ذهنی خلق نمی‌شود.

وی با اشاره به نقش فیلم‌ساز به‌عنوان یکی از ارکان اثر هنری، گفت: نمی‌توان اثری را یافت که از نگاه ذهنی خالق آن بی‌تأثیر باشد. حتی در مستندهای طبیعت نیز زاویه دید مستندساز، جهت‌گیری اثر را شکل می‌دهد؛ برای مثال صحنه شکار یک بچه آهو توسط شیر را می‌توان هم از منظر نیاز شیر به غذا برای خانواده‌اش دید و هم از نگاه بچه آهویی که حق زندگی دارد.

مدیرکل صداوسیمای مرکز زنجان با بیان اینکه همه آثار هنری و رسانه‌ای تحت تأثیر ذهنیت خالقان آن هستند، افزود: حتی مستندهای هالیوودی که مدعی بازنمایی واقعیت‌ هستند، از منظر و ارزش‌های ذهنی هنرمندان‌شان تولید می‌شوند.

آل‌امین تصریح کرد: هنرمند متعهد به قواعد عقلی، اخلاقی و نقشه کلی اثر خود است و با زاویه نگاه خاصش به مفاهیم می‌پردازد و آثار را خلق می‌کند.

مدیرکل صداوسیمای زنجان در ادامه سخنانش به نقش رسانه‌ها در هدایت افکار عمومی اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها با شناخت ضعف‌های انسانی، می‌توانند بر ذهن مخاطبان اثر بگذارند و مسیر تفکر آن‌ها را شکل دهند.

او با اشاره به بسته‌های محتوایی فضای مجازی، گفت: این محتواها برای جذب مخاطب، نیازهای او را شناسایی کرده و با نزدیک‌شدن به فضای ذهنی مخاطب، جذابیت ایجاد می‌کنند.

آل‌امین با تأکید بر اینکه نیازهای انسان می‌تواند معنوی یا برخاسته از ضعف باشد، اظهار کرد: تولیدکنندگان محتوا باید به این نکته توجه کنند که چه نوع ذهنی پشت تولید اثر قرار دارد؛ ذهنی که به دنبال پاسخ‌دادن به نیاز واقعی انسان است یا ذهنی که فقط به بهره‌برداری از ضعف‌ها چشم دوخته است.

وی اضافه کرد: هنرمند متعهد به رشد انسان‌ها، هنرمند مکتبی است که مخاطب را به حقیقت وجودی‌اش دعوت می‌کند.

آل‌امین با بیان تفاوت میان اقناع و القا، گفت: القا، سطح تنزل‌ یافته تولید پیام‌ها است که اصالت را از بین می‌برد، در حالی که اقناع، به جهل پاسخ می‌دهد و می‌تواند آگاهی‌بخش باشد. آثار هنری موفق، آن‌هایی هستند که احساس خوب و درک عمیق در مخاطب ایجاد می‌کنند.

او با تأکید بر اهمیت جذابیت در تولید محتوا، تصریح کرد: خلق یک بسته جذاب و درعین‌حال خردمندانه، کاری دشوار است. هنرمند باید با تکنیک‌های متنوع، مفاهیم عمیق را به مخاطب منتقل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha