عباس ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با انجام این کار، ارتقا و خودکارسازی این ایستگاه ها و برخط کردن فرآیند دریافت آمار و تسریع در پردازش دادههای بارش به منظور اطلاع از بارش ها و فرآیندهای دریافت پیام های اطلاع از احتمال (پیش آگاهی) وقوع سیلاب به ذینفعان نیز فراهم شده است.
وی افزود: تاکنون ۶۳ دستگاه بارانسنج در نقاط مختلف استان شامل ۴۱ ایستگاه شبکه سنجش کشوری در مناطق دشت و ۲۲ دستگاه در نقاط ارتفاعی و مناطق بالادست سدها و جمعیتی نصب و بهرهبرداری شده است.
سرپرست مدیریت مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تعداد کل ایستگاههای آب و هواشناسی استان را ۷۱ مورد اعلام کرد و گفت: این تعداد شامل ایستگاه های تبخیرسنجی ۱۰ مورد، بارانسنج معمولی ۳۱ مورد، بارانسنج ذخیره ای ۲۱ مورد، بارانسنج ثبات سه مورد و برفسنج شش مورد است.
ابراهیمی شمار کل ایستگاه های هیدرومتری استان برای سنجش میزان آب رودخانه ها را نیز ۲۴ ایستگاه اعلام کرد و افزود: کار سنجش سطح آب زیرزمینی در دشت های استان نیز از طریق داده های حاصل از ۱۶۷ چاه پیزومتری انجام می شود.
به گزارش ایسنا، خراسان شمالی ۱۱ محدوده مطالعاتی یا دشت دارد که به علت برداشت بیش از اندازه از منابع آب زیرزمینی طی دهه های اخیر، توسعه بهره برداری از این منابع در هشت دشت آن ممنوع است و وضعیت این منابع برخی از این دشتها بحرانی است.
انتهای پیام
نظرات