• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012815822
  • خبرنگار : 30147

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مطرح کرد

ضرورت تکمیل نقشه تنوع بحران‌ها در خراسان رضوی

ضرورت تکمیل نقشه تنوع بحران‌ها در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه وجود حوادث طبیعی، مجموعه مدیریت بحرانی استان را باید به سمت و سویی هدایت کند که نقشه تنوع بحران‌ها و راهنمای مقابله با بحران‌های استان را در دستور کار خود داشته باشند، گفت: گرچه تاکنون اقداماتی انجام شده است، اما باید این فرآیند تکمیل شود.

علیرضا قامتی امروز ۲۸ فروردین در جلسه شورای مدیریت بحران شهرستان کاشمر که به منظور بررسی وضعیت بازسازی منازل زلزله زده این منطقه برگزار شد، گفت: حدود ۷۰ درصد از تنوع بحران‌هایی که در سطح کشور اتفاق می‌افتد را در خراسان رضوی داریم که فرونشست‌ها، سرمازدگی، سیلاب و ... از آن جمله است. در حوزه مدیریت بحران اصل اولیه‌ای که ما را موفق می‌کند تا بتوانیم به موقع مقابله کنیم و آمادگی‌های لازم را داشته باشیم پیش‌بینی و پیشگیری‌ها است.

وی از وجود فرونشست‌های بسیار عمیق ناشی از برداشت بیش از حد آب‌های زیرزمینی در منطقه خبر داد و اظهار کرد: مسئولان منطقه کاشمر به دلیل وجود کمربند و خط زلزله که گسل درونه است باید حتما از حوزه‌های مختلف و خود گسل نیز اطلاعات لازم را داشته باشند.

وی گفت: پس از وقوع زمین لرزه کاشمر شاهد انسجام و تدبیر، اقدام به موقع و تعامل هماهنگی بین بخشی با محوریت فرماندار در شهرستان و اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ستاد بازسازی و اداره بنیاد مسکن شهرستان بودیم و این جای تقدیر دارد.

قامتی با بیان اینکه برخی از واحدها در کمتر از ۲۰۰ روز پس از وقوع زمین لرزه احداث شده است، افزود: بدون شک اگر اراده، انسجام و هم‌افزایی در کار باشد می‌شود در کمتر از ۲۰۰ روز هم واحدهای تخریب شده را ساخت.

وی با اشاره به اینکه حتما باید امکاناتی بیش از این داشته باشیم تا اگر شرایط بحرانی پیش آمد بتوانیم در روزهای اول خدمات‌رسانی را معطل نگذاریم، گفت: سازه‌های پیچ مهره در کمتر از یک هفته در محل مستقر می‌شود و این مزیت بسیار خوبی است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: چون تعدادی از این زلزله‌زدگان به دلیل اتفاقاتی که برایشان افتاده معیشت زندگی‌شان نیز تحت تاثیر قرار گرفته است نباید از بازتوانی آنها غفلت شود.

وی با بیان اینکه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در اولویت قرار دارند، افزود: بدون شک مردم این منطقه را تنها نخواهیم گذاشت و در کنارشان هستیم.

بازسازی واحدهای باقی‌مانده زلزله کاشمر تا قبل از فصل سرما

حجت‌الاسلام حسین روحانی‌نژاد، رئیس شورای مرکزی و نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با بیان اینکه با تلاش‌های صورت گرفته تاکنون بخش قابل توجهی از منازل آسیب دیده به سرانجام رسیده و مردم نیز در آنها ساکن شده‌اند، افزود: شرایط به گونه‌ای است که تا قبل از فرا رسیدن فصل سرما بازسازی تمامی واحدهای مسکونی به اتمام خواهد رسید.

وی اظهار کرد: گرچه در چنین حوادثی چون برخی منازل با مشکلات حقوقی و قانونی مواجه می‌شوند روند بازسازی با تاخیر مواجه می‌شود اما تعدادشان بسیار اندک است، با این وجود امیدواریم مسئولان محلی بتوانند مشکلات آنها را که مربوط به دستگاه‌های مختلف هستند را برطرف کنند.

رئیس شورای مرکزی و نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه برای تمام ۸۰۰۰ واحد آسیب دیده و تعمیراتی نیز در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرونده تشکیل شده است، تصریح کرد: بیش از ۴۰۰۰ واحد نیز تعمیراتی بوده است.

وی با بیان اینکه با تلاش‌های همه مسئولان، ستاد مدیریت بحران استانداری و پیگیری بنیاد مسکن نیز تاکنون تسهیلات بلاعوض و کمک‌های معیشتی به زلزله زدگان داده شده است، اظهار کرد: از منابع در اختیار بنیاد مسکن نیز تسهیلات ارزان قیمت داده شده است.

روحانی‌نژاد گفت: اگر مصوبات دولت عملیاتی شود قطعأ آنها را جایگزین خواهیم کرد، ضمن اینکه برخی خانه‌های غیرمقاوم هم که امکان دارد در زمین لرزه‌های بعدی تخریب شوند در دستور بازسازی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه زمین لرزه کاشمر ثابت کرد که نباید منازل مسکونی برروی گسل احداث شوند، افزود: هر لحظه امکان وقوع زمین لرزه‌هایی با شدت بالا وجود دارد، می‌طلبد مردم بخصوص روستائیان به سمت احداث خانه‌های مقاوم بروند.

نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: گرچه شدت زمین لرزه ۵ ریشتری زیاد نبود اما مشخص شد که منازل مسکونی شهرستان کاشمر بسیار فرسوده بودند. هرچند در نقاط مختلف کشور زمین لرزه‌های ۶ ریشتری را هم داریم اما خسارت جانی نداریم و اتفاق خاصی نمی‌افتد و خسارت‌ها مالی و قابل جبران هستند.

روحانی‌نژاد همچنین در خصوص وضعیت مدارس تخریب شده در شهرستان کاشمر گفت: ریاست جمهور شخصأ پیگیر روند مدرسه‌سازی در کشور هستند و این نیز یک فرصت است.

وی با بیان اینکه یکی از مدارسی که در زمین لرزه تخریب شده بود در مدت زمان کوتاهی احداث و به بهره‌برداری رسید، اظهار کرد: همت دولت اکنون بر حل مشکلات فضای آموزشی است.

وی با اشاره به اینکه با بروز حوادث بلافاصله بنیاد مسکن در منطقه حضور پیدا می‌کند و همزمان با ما ده‌ها مجموعه مردمی، سازمان‌های مردم نهاد، ادارات، سازمان‌ها، ارگان‌ها و ... ورود می کنند، افزود: بنیاد مسکن همیشه اولین دستگاهی است که وارد منطقه آسیب دیده می‌شود و تا زمانی که بازسازی تمامی منازل به اتمام نرسد صحنه را ترک نمی‌کند.

رئیس شورای مرکزی و نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: طی ماه گذشته برای بازسازی منازل تخریب شده تلاش‌های بسیاری شده است.

روند بازسازی مناطق زلزله‌زده مطلوب است

سید خلیل منبتی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، در ادامه روند بازسازی مناطق زلزله زده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با کمترین امکانات بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه کار آواربرداری و بازسازی مناطق زلزله زده آغاز شد.

وی با بیان اینکه با تلاش تمام مسئولان و مردم و خیرین تاکنون کارها به خوبی پیش رفته است، افزود: اجازه ندادیم کمبود منابع مالی مانعی برای بازسازی منطقه باشد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه همچنان در کاشمر منازل مسکونی داریم که اگر زمین لرزه دیگری با شدت بیشتر بیاید قطعأ تخریب خواهند شد، تصریح کرد: درخواست داریم مسئولان شهرستان و دهیاران و بخشداران، صاحبان این منازل را به سمت مقاوم‌سازی و استفاده از تسهیلات کم‌بهره بنیاد مسکن تشویق کنند.

در بازسازی منازل زلزله‌زده دولت بیشتر پای کار بیاید

حجت‌الاسلام جواد طاهری امام جمعه کاشمر در ادامه با تقدیر از تلاش‌های بنیاد مسکن در بازسازی منازل زلزله زده کاشمر گفت: نیاز داریم که در بازسازی منازل زلزله زده دولت بیشتر پای کار بیاید.

وی با اشاره به اینکه چون زمین لرزه کاشمر همزمان با شهادت آیت‌الله رئیسی و برگزاری انتخابات شد عملا رسانه‌ها نتوانستند به خوبی وقوع این حادثه را اعلام کنند، بیان کرد: گرچه حضور مسئولان استانی و کشوری در کاشمر دلگرم کننده است اما همچنان نیازمند توجه بیشتری هستیم.

امام جمعه کاشمر با بیان اینکه ۳۱۴ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد برای بازسازی منازل زلزله زده توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مردم داده شده است، اظهار کرد: ۱۰۴ میلیارد تومان به صورت بلاعوض پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هم کمک‌های بلاعوض از محل صندوق بیمه حوادث طبیعی پرداخت شده است، گفت: این خدمات هیچ گاه نادیده گرفته نمی‌شود.

طاهری با بیان اینکه بانک‌ها مسئولیت اجتماعی دارند، اظهار کرد: فقط یکی از بانک‌ها و سازمان اوقاف و امور خیریه پذیرفتند که هر کدام یک مدرسه در منطقه بسازند.

وی گفت: مدارس بسیاری در شهرستان داریم که به دلیل غیرمقاوم بودن باید تخریب شوند و شهرستان کاشمر به حدود ۴۰ مدرسه مقاوم نیاز دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha