غلامرضا میرزازاده، دبیر اجرایی جشنواره موسیقی موغام، در آییناختتامیه گفت: یکی از درخشانترین جشنوارههایی که افتخار دبیری آن را داشتهام، جشنواره موسیقی موغام است. بنده به نمایندگی عزیزانی که شبانهروز تلاش کردهاند تا این برنامه در بالاترین سطح ممکن اجرا شود، در اینجا حاضر هستم و امیدوارم که با کمک مسئولین، عوامل اجرایی و مردم تبریز، راه این جشنواره تداوم پیدا کند.
وی تصریح کرد: جشنواره موغام یکی از تخصصیترین جشنوارهها در زمینه موسیقی است. داوران هر رشته از بهترینهای عرصه خود بوده و در خوانندگی، نوازندگی و ... تبحر بسیار دارند و امتیازبندی شرکتکنندگان به صورت کاملا تخصصی انجام گرفته است.
وی در زمینه آمار جشنواره افزود: در بخش خوانندگی و نوازندگی ۳۵۲ اثر از ۸ استان و ۲۸ شهرستان به دبیرخانه رسیده که از این آثار، ۱۳۹ اثر به مرحله اجرای زنده راه یافتهاند. پردیس هنر و رسانه تبریز ۳ روز و ۳ روز نیز مرکز همایشهای بینالمللی تبریز، میزبان این اجراها بودند. در این دوره شاهد رشد کمی ۲۰ درصدی آثار و همچنین افزایش چشمگیر کیفیت اجراها بودهایم.
میرزازاده بیان کرد: رنج سنی شرکتکنندگان از ۶ الی ۵۱ سال بوده و بیش از ۹۵۰۰ نفر مخاطب در سالنهای اجرا حضور داشتهاند. همچنین پوشش رسانهای و تصویری که مجموعا ۶۴ ساعت پخش زنده (لایو) در فضای مجازی توسط سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز و انجمن موسیقی آذربایجان شرقی، با مجموع بازدید بیش از یک میلیون مخاطب، پخش شد.
وی ادامه داد: برگزاری نشستهای علمی پژوهشی حوزه موسیقی، نظرسنجی مردمی برای منتخبان نهایی خوانندگی، برگزاری نمایشگاه لباسهای بومی محلی، برگزاری نمایشگاه سازهای آذربایجان و دیگر موارد، تفاوت عمده این دوره از جشنواره از سایر دورههاست. امید است که سال بعد با حمایت استانداری، شهرداری و دیگر ارگانها، این جشنواره به صورت بینالمللی و در شان تبریز برگزار شود.
وی از اصحاب رسانه، خبرنگاران، عکاسان و ... تشکر کرد و این پوشش عالی اجراها را، نشاندهنده اهمیت رسانههای استان و علاقهمندی مردم آذربایجان به موسیقی دانست. همچنین از آغاز به کار ارکستر آذربایجان زیرنظر استانداری و عضوگیری این گروه از روز شنبه، ۳۰ فروردین سال جاری، خبر داد.
موغام بیانکننده تمام گنجینههایی است که آذربایجان دارد
در ادامه مراسم یعقوب هوشیار، شهردار تبریز ضمن تشکر از مردم تبریز، بیان کرد: اگر امروزه، این جشنواره و یا دیگر جشنها برگزار میشوند، همه به خاطر تلاش شبانهروزی اعضای شورا و شهرداری شهر تبریز است که با حمایت خالصانه، امر هنر را در شهرمان به جایگاهی بالا رساندهاند. شهرداری تبریز و تمامی سازمانهای خدمترسان به مردم تبریز، در تلاش هستیم تا با همکاری، شور و نشاط اجتماعی را با برگزاری این برنامهها فراهم کرده و به میزان ارزش مردم آذربایجان، شهر تبریز را هر چه بیشتر، آبادتر کنیم. همچنین کنگره بینالمللی شهریار که شهریور امسال برگزار میشود، با پیگیری تمام ارگانها، پیش میرود.
وی بر اهمیت بزرگان آذربایجان در تاریخ این سرزمین تاکید کرد و افزود: تبریز با کوچه و خیابانهایش تبریز نشده، بلکه با مردمان بزرگش، با نام آورانش، با انسانهای فاخرش تبریز شده است. این بزرگان هستند که تبریز را به اوج رساندهاند. موسیقی موغام نیز نشاندهنده درخشش قهرمانان ما در طول تاریخ و بالا بردن مقام آذربایجان در جوامع بینالمللی است. ثبت این سبک موسیقی در سازمان یونسکو نیز، حاکی از این امر است.
وی سبک موسیقی موغام را، زبان مادری آذربایجان دانست و تصریح کرد: موغام همانند زبان مادری، لحظه لحظه در جان ما مینشیند. همین موسیقی است که توانسته همه ما را به این تعداد کنار هم گرد بیاورد. موغام دریاست. موغام بیانکننده تمام گنجینههایی است که آذربایجان دارد. موغام از رشادت شهیدان این سرزمین، برای حفاظت از وجب به وجب این خاک سخن میگوید. موغام بیانکننده شجاعت ستارخانهاست و این گنجینه با ارزش را به نسل جدید هدیه میکند.
به گزارش ایسنا، این مراسم با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، شهردار تبریز، مسئولین مربوطه، پیشکسوتان عرصه موسیقی، شرکتکنندگان جشنواره و اقشار مختلف مردم تبریز در سالن خاوران برگزار شد. در پایان مراسم از ۵۵ اثر منتخب در گروههای سنی مختلف و همچنین پیشکسوتان این عرصه قدردانی شد.
انتهای پیام
نظرات