غلامرضا خارکوهی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۳۲۲ شمسی یکی از مخالفان تشیع بنام «حکمی زاده» تحت تأثیر افکار «احمد کسروی» و «سنگلجی» و «ابن تیمیه» واندیشههای وهابیت که از دشمنان مشهور تشیع بودند، کتابی نوشت تحت عنوان «اسرار هزار ساله» که پر از تهمت و دروغ نسبت به عقاید شیعیان بود. متأسفانه رژیم محمدرضاشاه نیز مثل دوره رضاخان به اینگونه افراد ضد مذهبی آزادی تام میداد.
وی با اشاره به نگرانیهای گسترده مردم و علما از انتشار کتاب «اسرار هزار ساله»، گفت: در این میان امام خمینی به عنوان یک استاد برجسته حوزه علمیه و یک نخبه علمی در ایران، احساس مسئولیت کرد و حدود دو ماه درسهایش را تعطیل و به نقد عالمانه کتاب "اسرار هزار ساله" پرداخت و نام کتاب خود را "کشف اسرار" گذاشته و نوشتن آن را در فروردین سال ۱۳۲۳ به اتمام رساند و همان سال منتشر شد که بسیار مورد توجه مردم و علما قرار گرفت.
این تاریخنگار تصریح کرد: کتاب اسرار هزار ساله به حجم ۴۰ صفحه بود، ولی امام خمینی (ره) مطالب و شبهات آن را با حوصله و دقت فراوان و در کمال بیطرفی به طور مستند در ۳۳۶ صفحه نقد کرد و بر اساس حکم خِرد و آیات قرآن پاسخ داده و منتشر کرد.
وی اضافه کرد: خلاقیت امام خمینی (ره) در نقدنویسی، بینظیر و یا کم نظیر بود و در آن سالها کمتر روحانی چنین توانایی علمی و چنین شجاعت و خلاقیتی داشت. مخصوصاً که در آن زمان ایرانیان گرفتار تبعات منفی جنگ جهانی دوم بودند و هنوز ارتش متجاوز روسیه ایالات شمال ایران را در اشغال داشت و در این بین احزاب و جریانات ضد دین هم با سوء استفاده از فرصت، علیه اسلام و روحانیت جولان میدادند.
به گفته خارکوهی، امام خمینی در این کتاب ضمن مخالفت با اساس رژیم پهلوی، سخن از حکومت اسلامی به میان آورده که در سال ۱۳۲۲ در بین سیاسیون مذهبی سخن مهم و تازهای بود.
وی گفت: امام در این کتاب برای اولین بار نظریه حکومت اسلامی را مطرح کرده و اعتقاد داشت که"حکومت و ولایت در این زمان با فقهاست".
خارکوهی افزود: امام خمینی (ره) معتقد به تشکیل حکومت اسلامی بود و در این کتاب نوشته"جز سلطنت خدایی، همه سلطنتها برخلاف مصلحت مردم و جور [ستمگر] است، و جز قانون خدایی همه قوانین باطل و بیهوده است". او این دیدگاه را با صراحت در صفحات ۱۸۵ و ۱۸۶ کتابش مطرح کرده است.
وی افزود: امام خمینی در این کتاب علاوه بر پاسخگویی به شبهات حکمیزاده، به نقد عالمانهاندیشههای کسروی، شریعت سنگلجی و ابن تیمیه و وهابیون و سایر مخالفان دین پرداخته و از حیثیت مذهب شیعه و روحانیت دفاع کرده و اقدامات ضد دینی و ضد مردمی رضاخان و پسرش را زیر سؤال برده و اوضاع خراب سیاسی و فرهنگی و اجتماعی جامعه آن زمان را نیز ترسیم کرده است. این نشانگر تسلط امام بر مسائل و جریانات روز در آن دوره تاریخی است.
خارکوهی با اشاره به ضرورت انتشار مجدد کتاب کشف اسرار امام خمینی (ره) گفت: این کتاب بسیار ارزنده که از تألیفات قلمی امام خمینی و از منابع مهم تاریخ معاصر ایران و جهان اسلام و تشیع است، متأسفانه سالهاست که منتشر نشده و به همین جهت نسل جوان با این کتاب آشنا نیست.
خارکوهی افزود: لازم است کتاب "کشف اسرار" امام خمینی به صورت زیبا و با شمارگان زیاد، همراه با مدخلی پژوهشی در ابتدای آن، تجدید چاپ شود و در باره ابعاد مختلف آن نشستهای علمی برگزار شود تا عمق مطالب این اثر ارزشمند بیش از پیش آشکار شود.
انتهای پیام
نظرات