• جمعه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404012916146
  • خبرنگار : 50553

/گزارش/

پای درددل بازنشستگان ارتش در قزوین

پای درددل بازنشستگان ارتش در قزوین
عکس: آرشیو

ایسنا/قزوین بالندگی ایران اسلامی مرهون ایثار و فداکاری بازنشستگان ارتش است، کسانی که در دفاع مقدس شجاعت، ایثارگری، فداکاری و از خودگذشتگی را نمایش دادند، ایسنا در این گزارش به بررسی مشکلات بازنشستگان ارتش پرداخته است.

۲۹ فروردین سال ۵۸ توسط امام خمینی(ره) روز ارتش نامگذاری شده است تا نشان دهنده پاسداری و عزم جهادی نیروهای نظامی برای حفظ امنیت و دفاع از کشور باشد.

فلسفه ارتش ازخودگذشتگی و فداکاری در راه دین و ملت و مایه عزت، آرامش و سربلندی ملت است و بی‌تردید ملت قدرشناس ایران به فرزندان غیور و پرتلاش خود در ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌بالند و قدردان خدمات و از خودگذشتگی‌های آنان هستند.

ارتشیان نماد رشادت و مردانگی هستند چراکه آنان بدون هیچگونه چشم‌داشتی همیشه و همه جا برای دفاع از میهن و ملت آماده بوده‌اند و فداکار بودن را به منصه ظهور گذاشتند.

قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی قزوین نیز در طول دوران دفاع مقدس با تقدیم ۲۹۵۰ شهید، ۱۲۰۶ جانباز و ۱۵۸۵ آزاده، نقش بسزایی در دوران دفاع مقدس ایفا کرده است.

متأسفانه امروزه شاهد پیشی گرفتن تورم از حقوق‌های تمامی اقشار جامعه هستیم، در این میان بازنشستگان ارتش که بیش از ۳۰ سال عمر خود را در راه حفظ وطن گذرانده‌اند، حالا در میانسالی قرار دارند و با این میزان حقوق‌ و تورم بالا با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند و بخشی از این جامعه آماری نیز جانباز هستند و برای تأمین هزینه‌های درمان مشکل دارند و در دوران بازنشستگی هم نگران معیشت خود هستند.

ایسنا به بهانه ۲۹ فرودین روز ارتش با چند تن از بازنشستگان ارتش به گفت‌وگو پرداخته تا مشکلات این دلیرمردان را به گوش مسئولان برساند.

از زمین باورس تا همسان‌سازی حقوق

مختار شعبان‌پور که یکی از بازنشستگان زحمتکش ارتش است، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص سبقه خود، اظهار می‌کند: از سال ۵۹ تا پایان جنگ در جبهه حضور داشتم و بعد از جنگ نیز چهار سال هم در جبهه حاضر بودم، سال ۷۱ به قزوین برگشتم حدود ۱۴۸ ماه و بالغ بر ۱۲ سال در مناطق غرب و جنوب کشور بودم و به افتخار جانبازی نائل شدم.

وی می‌گوید: از ۱۵ مهر ۵۷ در ارتش فعالیت کردم و سرانجام ۱۵ مهر ۸۷ با سابقه ۳۰ سال خدمت بازنشسته شدم، امام (ره) فرموده‌اند نگذارید پیشکسوتان هشت سال دفاع مقدس به علت زندگی روزمرگی به فراموشی سپرده شوند، این مطلب پیامی بسیار گویا و جامع برای مسئولان کشور است تا به مشکلات افرادی که سال‌ها در جبهه و جنگ نقش‌آفرینی کردند رسیدگی کنند.

شعبان‌پور در خصوص مشکلات بازنشستگان ارتش، می‌گوید: یکی از مشکلات ما مسئله زمین باورس است که مدت ۲۲ سال این موضوع حل نشده چراکه متأسفانه مسئولان استانی آن‌طور که باید همکاری نکرده‌اند؛ ما در آن زمان که ماهانه حقوق ۲۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کردیم، ۷۰۰ هزار تومان برای زمین باورس واریز کردیم، برخی از همکارانم برای تأمین این پول طلا، ماشین و حتی فرش زیر پای خود را فروختند اما هنوز پس از گذشت ۲۲ سال از این زمین استفاده‌ای نکرده‌ایم.

این بازنشسته ارتش می‌گوید: از مسئولان تقاضا داریم زحمات ما را پاسخ دهند و نگذارند دلسردی در ما به وجود بیاید، ما جان خود را برای مملکت گذاشتیم؛ ۱۸ سال است بازنشسته شده‌ام اما هر لحظه که از سوی فرماندهان احضار شوم با اینکه وظیفه‌ای ندارم لحظه‌ای غفلت نخواهم کرد و در خدمت مملکتم هستم و خواهم بود.

وی در خصوص زمین باورس که قرار بود سال گذشته تهاتر شود، ادامه می‌دهد: تعاونی باورس ۳۰۰۰ عضو دارد برخی همکاران فوت شده‌اند و کانون نتوانسته سندها را جمع‌آوری کند و تهاتر انجام شود و اینکه متأسفانه در میانه راه مسئولان عوض شدند و رسیدگی به این مسئله به تعویق افتاد. 

شعبان‌پور خاطرنشان می‌کند: برخی از اعضا نیز با تهاتر موافقت نکردند چراکه زمین ما ۵۰۰ متر است و بیان می‌کنند جایگزین زمین ۵۰ متری به شما می‌دهیم که این متراژ کم انصاف نیست.

وی ادامه می‌دهد: مشکلات حقوقی بسیاری داریم، ما بازنشستگان عروس، داماد و نوه داریم با اینکه خرج‌ها چند برابر شده اما حقوق‌ها افزایش اندکی داشته و کفاف مخارج را نمی‌دهد، متأسفانه آن‌طور که باید مسئولان پیگیر افزایش حقوق بازنشستگان ارتش نیستند و حتی در سال گذشته همسان سازی ۴۰ درصدی برای ما کامل اجرا نشد.

به گزارش ایسنا، این بازنشسته ارتش بیان می‌کند: در قانون عنوان شده نیروهای مسلح باید ۲۰ درصد بیشتر از دستگاه‌های دیگر حقوق دریافت کنند اما این قانون کامل اجرا نشد و فقط ۱۰ درصد افزایش یافت که این میزان را هم به همسان‌سازی حقوق ربط دادند در صورتی که ۲۰ درصد مطرح شده ربطی به این مورد ندارد.

وی می‌گوید: باتوجه به تورم موجود در کشور حقوق نیروهای مسلح کم است و از این بابت ما بسیار در سختی قرار داریم و ناچار به شغل‌هایی که نباید روی آورده‌ایم.

شعبان‌پور تصریح می‌کند: در حکمت کارت ارتش بین شاغل و بازنشسته فرق گذاشته شده در صورتی که بازنشسته نسبت به شاغل مخارج بیشتری دارد.

این بازنشسته ارتش بیان می‌کند: بازنشسته آیینه شاغل است چراکه شاغل وقتی ببیند بازنشسته شرایط خوبی دارد امیدوارانه در آن شغل فعالیت می‌کند اما متأسفانه اکنون برای بازنشستگان شرایط خوبی فراهم نیست.

وی در خصوص خدمات بیمارستان ارتش، خاطرنشان می‌کند: بیمارستان ارتش امکانات کمی دارد چراکه پزشکان متخصص لازم را ندارد از این بابت نیز گلایه‌مند هستیم.

شعبان‌پور عنوان می‌کند: سازمان ما بعد از بازنشستگی به فکر بازنشسته نیست، در ادارات دیگر در ایامی چون روز پدر یا روز مربوط به آن سازمان هدیه‌ای برای بازنشستگان در نظر گرفته می‌شود در صورتی که در سازمان ما چنین موردی هم وجود ندارد.

وی بیان می‌کند: هزینه داروها به شدت افزایش پیدا کرده است، خود من دیابت و مشکلات کلیه دارم، در زمان جنگ نامه فرستاده بودند آبی که می‌فرستیم را داخل رادیاتور تانک‌ها نریزید در صورتی که ما آن آب را خودمان می‌خوردیم چون آب دیگری نداشتیم و همین مسائل موجب بروز بیماری‌هایی در ما شده است که نیاز به رسیدگی دارد، پیش از این داروها رایگان بود اما اکنون باید اختلاف قیمت را پرداخت کنیم و بیمه نیروهای مسلح اختلاف قیمت‌ها را پوشش نمی‌دهد و در این باره از مسئولان تقاضای رسیدگی داریم.

۲۰ تومان حقوق می‌گیرم، ۱۷ تومان کرایه خانه می‌دهم

در ادامه ابراهیم قاسمی که از دیگر بازنشستگان ارتش در سال ۱۳۸۸ است،  در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: ۹ سال در منطقه عملیاتی خدمت کردم، جانباز و ایثارگر هستم اما حقوق آنچنانی ندارم، ۲۰ تومان حقوق دریافت می‌کنم و ۱۷ تومان کرایه خانه می‌دهم.

وی ادامه می‌دهد: نزدیک ۲۰ سال است از مشکلات شنوایی رنج می‌برم، گوشم فقط ۵۰ درصد شنوایی دارد و اما فقط ۱۰ درصد جانبازی سوختگی به من داده شده است و آنقدر پیگیر میزان جانبازی‌ام بودم و نتیجه‌ای نگرفتم که دیگر خسته شدم.

قاسمی بیان می‌کند: حتی کالابرگ هم به ما تعلق نمی‌گیرد و تاکنون فقط یک بار کالابرگ دریافت کرده‌ایم و وقتی جویای چرایی عدم تخصیص شدم دلیل را دریافت حقوق بالا عنوان کردند در صورتی که فقط ۱۷ تومان حقوق دارم.

وی تصریح می‌کند: ۳۱ سال برای سازمان خدمت کردم و ۹ سال در منطقه عملیاتی حضور داشتم اما هنوز نتوانسته‌ام با این حقوق برای خانواده خانه‌ای بخرم و همچنان مستأجر هستم.

این بازنشسته ارتش تصریح می‌کند: بیمه جانبازی دارم اما چند روز پیش که به بیمارستان مهرگان مراجعه کردم پول درمان و دارو را تمام و کمال نقد پرداخت کردم چراکه بیان می‌کردند این موارد را بیمه شما پوشش نمی‌دهد.

فرزندان بازنشستگان ارتش کمتر در دستگاه‌ها جذب می‌شوند

در ادامه علی‌اصغر براتی که یکی دیگر از بازنشستگان ارتش در سال ۱۳۷۲ است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: بازنشسته نظامی اگر یک دانشجو داشته باشد با این اوضاع و احوال حقوق‌ها نمی‌تواند هزینه فرزند خود را تأمین کند و شرمنده خانواده می‌شود.

وی می‌گوید: هزینه‌های بالا در درمان از مشکلات موجود بازنشستگان ارتش است، خدمات دهندگان بیمه اگر کرامتی کنند پس از طی کردن یک بروکراسی طولانی فقط بخشی از هزینه‌ای که پرداخت کرده‌ایم را عودت می‌دهند.

براتی با اشاره به اینکه بازنشستگان ارتش پس‌اندازی ندارند، خاطرنشان می‌کند: متأسفانه بیش از ۲۰ سال است پولی برای زمینی در باورس پرداخت کرده‌ایم اما هنوز وضعیت این زمین برای ساخت و ساز مسکن مشخص نشده است.

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: بازنشستگان ارتش سابقه طولانی در جبهه داشتند اما فرزندان بازنشستگان ارتش کمتر در دستگاه‌ها جذب می‌شوند که این موضوع کم لطفی به این قشری است که روزی جان بر کف خدمت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، بالندگی ایران اسلامی مرهون ایثار و فداکاری ارتشیان است، کسانی که در دفاع مقدس شجاعت، ایثارگری، فداکاری و از خودگذشتگی را نمایش دادند.

اینکه آرامش امروز را مدیون از خودگذشتگی‌های دیروز بازنشستگان ارتش هستیم را نباید به فراموشی بسپاریم، مسئولان باید گوش شنوایی برای حل مشکلات این قشر زحمتکش باشند چراکه عدم توجه به مسائل جامعه بازنشستگی در هر سازمانی به طور قطع آثار نامطلوبی را در پیش خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha