امین کرمپور در گفتوگو با ایسنا، در خصوص علائم بروز آبلهمرغان، اظهار کرد: ابتلا به این بیماری ویروسی با علائمی همچون تب، احساس خستگی، خارشهایی که به تاولهای پر از مایع تبدیل میشود، سردرد، کاهش اشتها و درد عضلانی در شخص بروز پیدا میکند.
کرمپور بیان کرد: آبلهمرغان معمولاً یکبار در طول زندگی شخص اتفاق میافتد چراکه پس از ابتلا، بدن فرد ایمنی طولانیمدت در برابر این ویروس پیدا میکند و در صورت استرس جسمی و روحی به شکل زونا دوباره فعال میشود، اگر فرد دچار نقص سیستم ایمنی هم باشد احتمال عفونت مجدد نادر است ولی در شرایط خاص احتمال دارد که اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: احتمال ابتلا به آبلهمرغان در هر سنی امکان دارد، در کودکان علائم آبلهمرغان بهصورت تب خفیف تا متوسط، بثورات پوستی خارشدار و گسترده، بیحالی و کاهش اشتها، در بالغین نیز با تب شدیدتر و طولانیتر، بثورات پوستی دردناکتر و گسترده و احتمال بروز عوارض ریوی و عفونت پوستی و مغزی همراه است.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص اینکه آیا آبلهمرغان واگیردار است، تصریح کرد: این بیماری ویروسی واگیردار است و از طریق تماس با ضایعات تاولی و همچنین قطرات تنفسی به افراد دیگر منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: دوره این بیماری هفت تا ۱۰ روزه است و مواردی چون استراحت و مصرف مایعات در کاهش علائم کمک بسیاری خواهد کرد.
کرم پور تصریح کرد: جهت پیشگیری از بروز این بیماری ویروسی افراد میتوانند از واکسن آبلهمرغان که در دسترس است استفاده کنند، این واکسن بهخصوص در بالغین کاربرد بیشتری دارد.
وی در پایان در خصوص اینکه با چه داروهایی میتوان علائم آبلهمرغان را کنترل کرد، گفت: مبتلایان میتوانند جهت کنترل تب این بیماری ویروسی از استامینوفن، رفع خارش بدن از آنتیهیستامین و پماد کالامین استفاده کنند؛ داروی آسیکلوویر هم در مواقع شدید بهخصوص در بالغین در روند درمان کمککننده است.
انتهای پیام
نظرات