دکتر محمد جواد دهقانی فیروزآبادی در گفت و گو با ایسنا درباره جا انداختن دیسک آسیب دیده و موثر بودن آن در بهبود دیسک اظهار کرد: در این زمینه چند غلط مصطلح در مورد دیسک داریم، به این صورت که بیرون زدگی دیسک به معنای در رفتگی دیسک نیست که بخواهیم آن را جا بیندازیم.
وی افزود: بیرون زدگی دیسک به معنای فتق و ورم دیسک است که باعث فشار روی عناصر عصبی میشود. بنابراین در بیرون زدگی دیسک، جا انداختن آن یک کار غیرعلمی و غیراصولی است و ممکن است عوارض بد و ناگواری به جا بگذارد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: حتی در برخی مواقع دستکاریهایی که در ستون فقرات توسط افراد غیر متخصص و به صورت سنتی انجام میشود، می تواند منجر به فلج و آسیب به اعصاب شود. بنابراین تاکید میکنیم که این اقدامات غیر پزشکی اصلا انجام نشود.
این متخصص ارتوپدی بیان کرد: یک سری ورزشهای اصلاحی وجود دارد که باید توسط متخصصین ستون فقرات، طب فیزیکی و ورزشی و حتی فیزیوتراپها آموزش داده شود که به صورت علمی است. بنابراین به جای جا انداختن دیسک آسیب دیده به سبک سنتی، این موارد به عنوان ورزش مد نظر ماست.
وی در مورد درمان بیرون زدگی دیسک ستون فقرات، بیان کرد: بر اساس درجه بیرون زدگی دیسک که در تصویربرداری و معاینات علائم مشخص میشود، تصمیم میگیریم که از چه نوع درمانی استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: این درمانها از دارو درمانی، فیزیوتراپی، آب درمانی و ورزشهای اصلاحی شروع شده و تا روشهای جراحی غیر تهاجمی و بسته پیش خواهد رفت و در نهایت در شرایط شدیدتر پارگی دیسک و آسیب به عصب، مجبور به جراحی هستیم.
وی در مورد بروز دیسک گردن توضیح داد: دیسک گردن دلایل متعددی دارد. به طور خلاصه هرکاری که نیاز به کار با دست و تمرکز به صورت همزمان داشته و به مدت طولانی و مدوام باشد، موجب آسیب به دیسک گردن میشود.
دکتر دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: به عنوان مثال کار کردن زیاد با تلفن همراه یا لپتاپ یا وسایلی از این دست که نیاز به تمرکز و کار با دست دارد و حین کار باید سر و گردن را خم کنیم، میتواند به دیسک گردن منجر شود.
وی اظهار کرد: همچنین یکسری از مشاغل هم مثل خیاطی، آرایشگری و نجاری که به صورت مداوم با دست و گردن انجام شده و نیاز به تمرکز دارد، میتواند دلیل بروز دیسک گردن باشد.
انتهای پیام
نظرات