صادق ظفری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه شهرستان نهاوند با توجه به شرایط آبوهوایی مناسب، مزارع و مراتع غنی شرایط مناسبی برای پرورش دام دارد، تصریح کرد: در این شهرستان حدود ۴۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین وجود دارد و نهاوند را به قطب دامداری استان همدان تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه دامداران نهاوندی بیش از ۲۵ درصد گوشت قرمز و با کیفیت استان را تولید میکنند، افزود: اکنون ۲۰ واحد دامداری دام سنگین در شهرستان نهاوند فعال است و ۱۲ هزار رأس دام سنگین و حدود ۲۰۰ هزار رأس دام سبک در شهرستان وجود دارد که سالانه بیش از ۳۰۰۰ تن گوشت قرمز توسط دامداران نهاوندی تولید میشود.
معاون امور دام جهاد کشاورزی نهاوند با اشاره به اینکه این حجم از تولید علاوه بر نیاز شهرستان به شهرهای همجوار و استانهای قم، لرستان و اصفهان بر اساس مجوزهای لازم ارسال میشوند، ادامه داد: در این شهرستان حدود ۱۳۵ واحد صنعتی دامداری شامل گاو شیری، گوساله پرواری، گوسفند پرواری و داشتی وجود دارد که متأسفانه ۶۰ درصد از این واحدها طی این چند سال از چرخه تولید خارج شده و راکد هستند و ۴۰ درصد باقیمانده هم با زیر ظرفیت کار میکنند.
ظفری اضافه کرد: در سنوات گذشته حدود ۵۰۰۰ تُن تولید گوشت قرمز در سال در شهرستان نهاوند تولید میشد اما اکنون این عدد متأسفانه به ۳۰۰۰ تُن در سال رسیده است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته نیز حدود ۶۰ هزار تُن تولید شیر داشتیم که این عدد در سالهای اخیر به ۳۵ هزار تُن در سال رسیده است، افزایش قیمت نهادههای دامی و کمبود نقدینگی را از مهمترین علت تعطیلشدن این واحدها دانست.
معاون امور دام جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه همچنین در سال گذشته بیش از سههزار تن انواع نهادههای دامی در اختیار دامداران شهرستان قرار داده شده است تا تولید را ادامه دهند، این نهادهها شامل جو، ذرت، کنجاله سویا و سبوس است و در نوبتهای مختلف در اختیار دامداران قرار گرفته است.
وی در پایان تاکید کرد: هر کمک و مساعدتی که در توان این اداره باشد را در اختیار دامداران قرار میدهیم تا تولید در این زمینه را افزایش دهیم.
انتهای پیام
نظرات