• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404013117422
  • خبرنگار : 50622

جای خالی طراحی ایرانی در صنعت مبلمان

جای خالی طراحی ایرانی در صنعت مبلمان

ایسنا/البرز دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه تهران، گفت: بسیاری از طرح‌های مبلمان تولید شده در کشور، کپی است. در حالی که اگر به قانون کپی رایت و تکیه بر طراحی برگرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی و بهره گیری از متخصصین دانشگاهی نگاه جدی‌تری بشود، این صنعت در بازارهای جهانی می‌تواند جایگاه بهتری را به خود اختصاص دهد.

دکتر هادی غلامیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه صنعت مبلمان نیاز به ورود افراد تحصیل کرده و متخصص بیشتری دارد، گفت: یکی از چالش‌های صنعت مبلمان عدم وجود نیروی تحصیل کرده و متخصص است. خوشبختانه صنعت مبلمان در کشور ما تاریخچه غنی و صنعتگران و استادکاران ماهری دارد؛ ولی برای اینکه در عرصه رقابت در کشور و دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم نیاز است که از افراد تحصیل کرده هم در این حوزه استفاده کنیم.

وی ادامه داد: رشته تخصصی مهندسی صنایع مبلمان به مدت ۱۰ سال است که در کشور تدریس شده و مهندسین این رشته را تربیت و وارد بازار کار می‌کند و این دانش‌آموختگان به خوبی توانسته‌اند جایگاه خود را در صنعت مبلمان پیدا کنند.

غلامیان افزود: صنعت هم بسیار مشتاق است که این متخصصین را جذب کند. ولی با توجه به گستردگی این صنعت، کشور ما نیازمند افراد تحصیل کرده و متخصص بیشتری است. بنابراین وجود این رشته و تربیت متخصصین دانشگاهی می‌تواند در پیشرفت و طراحی‌های بروز با بهره گیری از تکنولوژی‌های نوین در این صنعت به ما کمک زیادی کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به موضوع اهمیت طراحی بر مبنای فرهنگ ایرانی، مطرح کرد: یکی دیگر از چالش‌های این صنعت نوع طراحی است. تا زمانی که در طراحی‌ها به قانون کپی رایت نگاه جدی نداریم؛ طراحی‌های منحصر به فرد ایرانی که حاصل خلاقیت استادکاران باشد کمتر تولید خواهد شد.

وی در ادامه گفت: به طور یقین بسیاری از طرح‌هایی که در کشور وجود دارد کپی است و اگر تولید کننده بخواهد مبلمان خود را صادر کند؛ در خارج کشور صاحب سبک و طرح ممکن است از برند یا طرح ما به دلیل الگو برداری شکایت کند.

غلامیان یادآور شد: بنابراین برای ارتقاء جایگاه این صنعت و پیشرفت آن در بازارها، نیازمند افرادی خلاق هستیم که طراحی‌های ارگونومیک و استاندارد انجام دهند. در نظر داشته باشیم برای اینکه مبلمانی را برای یک ایرانی تولید کنیم، باید علم آنترو پومتری یا تن سنجی ایرانی را هم در نظر داشته باشیم.

این مدرس دانشگاه افزود: آنتروپومتری علمی است که به اندازه گیری و مطالعه ابعاد بدن می‌پردازد و در صنعت مبلمان با استفاده از این علم براساس فرم بدن افراد می‌توانیم طراحی‌های خوبی ارائه کنیم.

غلامیان ادامه داد: در دنیا به این نکته مهم توجه شده است. به طور مثال مبلمانی که در کشورهای شرق آسیا مثل کره تولید می‌شود؛ ممکن است از لحاظ اندازه کوچک‌تر از مبلمان‌هایی باشد که در کشورهای اروپایی تولید می‌شود.

دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه تهران عنوان کرد: بنابراین صنعت مبلمان نیازمند استاندارسازی، طراحی‌های هوشمند و ارگونومیک است که این امر مهم با وجود افراد تحصیل کرده و متخصص تقویت می‌شود.

 وی با اشاره به استفاده از شاخصه‌ها و نقش‌های سنتی و فرهنگی در طراحی‌های مبلمان ایرانی گفت: از طرف دیگر ما دارای فرهنگ ایرانی و اسلامی هستیم و دوست داریم مبلمان مورد استفاده‌مان برگرفته از این فرهنگ باشد. بنابراین طراحان باید این فرهنگ را بشناسند و بر مبنای آن تولید محصول داشته باشند.

غلامیان خاطر نشان کرد: زمانی که صنعت مبلمان بر اساس فرهنگ جامعه طراحی شود به یقین طرفدارهای خاص خود را خواهد داشت و به فروش و سود بهتری می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha