به گزارش ایسنا، وزیر خارجه طالبان روز شنبه در جریان دیداری نادر با وزیر خارجه پاکستان، نسبت به روند بازگرداندن دهها هزار مهاجر افغان از پاکستان ابراز «نگرانی و تأسف» کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد پاکستانی روز جمعه اعلام کرد که از پایان ماه مارس تاکنون، بیش از ۸۰ هزار تبعه افغان در چارچوب موج جدیدی از طرح بازگرداندن مهاجران که از سال ۲۰۲۳ آغاز شده بود، از پاکستان اخراج شدهاند.
با این حال، دیدار روز شنبه میتواند نشانهای از بهبود احتمالی روابط میان این ۲ کشور همسایه باشد؛ روابطی که طی ماههای اخیر به دلیل درگیریهای مرزی تنشآلود شده بود. اسلامآباد میگوید که شبهنظامیان اسلامگرا که در پاکستان دست به حملات میزنند، در افغانستان پناهگاه دارند؛ اتهامی که کابل آن را رد میکند.
«اسحاق دار» وزیر خارجه پاکستان برای سفری یکروزه به کابل رفت تا درباره موضوعات امنیتی و تجاری گفتوگو کند؛ سفری که نخستین سفر یک مقام بلندپایه پاکستانی به افغانستان از سال ۲۰۲۲ تاکنون بود.
در بیانیهای که وزارت خارجه طالبان منتشر کرد، آمده است که «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان در این دیدار «نگرانی و تأسف عمیق خود را نسبت به وضعیت مهاجران افغان در پاکستان و اخراج اجباری آنها» ابراز کرده است.
در این بیانیه آمده است: «او از مقامهای پاکستانی خواست تا از نقض حقوق افغانهایی که در پاکستان اقامت دارند یا وارد این کشور میشوند، جلوگیری کنند.»
۲ طرف همچنین درباره گسترش تجارت دوجانبه و فراهمکردن امکان انتقال داراییهای افغانستانیهای بازگشتی از پاکستان گفتوگو کردند.
وزارت خارجه پاکستان نیز در بیانیهای اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور در این دیدار «بر اهمیت فوقالعاده پرداختن به تمامی موضوعات مهم بهویژه مسائل امنیتی و مدیریت مرزی تأکید کرد تا بتوان از ظرفیتهای کامل تجارت و اتصال منطقهای بهرهبرداری کرد.»
تنشها میان این ۲ کشور طی سال گذشته بالا گرفته است. پاکستان حملاتی هوایی به خاک افغانستان انجام داد و در ماه فوریه، یکی از گذرگاههای مرزی اصلی بین ۲ کشور در پی درگیریها تقریباً به مدت یک ماه بسته شد.
انتهای پیام
نظرات