• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404013117741
  • خبرنگار : 71567

بررسی آخرین تحولات آموزش عالی در کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی

بررسی آخرین تحولات آموزش عالی در کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی

اولین جلسه کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با حضور ناصر باقری‌مقدم و حسین حیرانی، به همراه نمایندگان فرهنگستان علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، دانشگاه‌های شهید بهشتی و هرمزگان، ایرانداک و مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این نشست با تمرکز بر شناسایی چالش‌های آموزش عالی و تدوین راهبردهای تحول‌آفرین، زمینه‌ساز بازنگری اهداف و اقدامات ملی در این حوزه شد.

آموزش عالی، پژوهش و تجاری‌سازی به‌عنوان ستون‌های اصلی پیشرفت علمی و فناوری کشور، نیازمند راهبردهایی پویا و همگام با تحولات جهانی هستند. در همین راستا، اولین جلسه کمیسیون تلفیق روزآمدسازی اهداف، راهبردها و اقدامات حوزه آموزش عالی، پژوهش و تجاری‌سازی نقشه جامع علمی کشور برگزار شد.

این نشست با حضور نمایندگان برجسته نهادهای علمی و سیاست‌گذاری، گامی اساسی در جهت بازتعریف سیاست‌های کلان این حوزه و پاسخ به چالش‌های پیش‌رو بود.

در این جلسه که با حضور ناصر باقری‌مقدم، مدیر اجرایی روزآمدسازی، و حسین حیرانی، مدیر دبیرخانه روزآمدسازی، برگزار شد، نمایندگان فرهنگستان علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، دانشگاه‌های شهید بهشتی و هرمزگان، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور حضور داشتند.

محور اصلی نشست، شناسایی چالش‌های آموزش عالی و ارائه راهبردهای تحول‌آفرین برای دستیابی به اهداف کلان این حوزه بود.

امیر شهسواری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، و رضا نقی‌زاده، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم و عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، گزارش جامعی ارائه کردند. این گزارش بر اساس تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری، اسناد بالادستی، گزارش‌های آموزش عالی ایران، مطالعات تطبیقی و آینده‌نگاری تهیه شده بود.

شهسواری و نقی‌زاده با شناسایی مسائل و چالش‌های موجود در نظام آموزش عالی ایران به ضرورت چرخش‌های تحول‌آفرین در این حوزه تأکید کردند. آنها اهداف کلان آموزش عالی و شاخص‌های ارزیابی مرتبط با این اهداف را تبیین کرده و راهبردها و اقدامات ملی پیشنهادی برای روزآمدسازی این حوزه را ارائه دادند.

این ارائه شامل پیشنهادهایی برای بازنگری در سیاست‌های آموزشی، تقویت ارتباط آموزش عالی با نیازهای بازار کار و صنعت، و ارتقای جایگاه پژوهش و تجاری‌سازی در دانشگاه‌ها بود. همچنین بر اهمیت آینده‌نگاری در تدوین راهبردهای بلندمدت تأکید شد.

در پایان جلسه، اعضای کمیسیون توافق کردند که پیش‌نویس پیشنهادی روزآمدسازی اهداف، راهبردها و اقدامات حوزه آموزش عالی، پژوهش و تجاری‌سازی پس از بررسی و دریافت نظرات اعضا، در جلسه بعدی مورد ارزیابی و تصمیم‌گیری نهایی قرار گیرد. این پیش‌نویس به‌عنوان مبنایی برای تدوین نقشه راه آینده آموزش عالی کشور در نظر گرفته خواهد شد.

اولین جلسه کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، گامی مهم در مسیر بازنگری سیاست‌های آموزش عالی و پژوهش بود.

تأکید بر تحولات ساختاری، همسویی با اسناد بالادستی و توجه به آینده‌نگاری، نشان‌دهنده عزم جدی نهادهای علمی برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون جامعه است. با نهایی شدن پیش‌نویس پیشنهادی این حوزه در جلسات آتی، انتظار می‌رود نقشه جامع علمی کشور به ابزاری مؤثر برای تحقق اهداف توسعه علمی و فناوری تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha