• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404013117751
  • خبرنگار : 50136

سرپرست جهاد کشاورزی استان:

بیش از نیمی از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی زیر کشت غلات است

بیش از نیمی از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی زیر کشت غلات است

ایسنا/آذربایجان غربی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی این استان به کشت غلات و به ویژه گندم اختصاص دارد. 

علی دیانتی،۳۱ فروردین در همایش گرامیداشت روز ملی نان و تجلیل از فعالان زنجیره تولید نان در استان با اشاره به اهمیت گندم در سبد غذایی مردم، گفت: در حالی که ۱۷ درصد از اراضی کشاورزی جهان زیر کشت گندم است، این میزان در ایران و به طور خاص در آذربایجان غربی به ۵۰ درصد می‌رسد.

وی با ارائه آماری از میزان اراضی زیر کشت استان، افزود: از مجموع ۸۴۲ هزار و ۱۲۶ هکتار اراضی کشاورزی استان، ۴۰۸ هزار هکتار به کشت گندم و ۴۵ هزار هکتار به کشت جو و در مجموع ۴۵۰ هزار هکتار به کشت غلات اختصاص دارد.

دیانتی با اشاره به تولید بیش از یک میلیون تن گندم در استان طی دو سال اخیر، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، ۶۸۲ هزار و ۵۰۰ تن و در سال گذشته بیش از ۶۷۵ هزار تن گندم در آذربایجان غربی تولید شده که این استان را در رتبه پنجم کشوری از نظر تولید گندم قرار داده است.

وی ابراز امیدواری کرد با بارش‌های نرمال در ماه‌های اردیبهشت و خرداد، امسال نیز شاهد پایداری تولید گندم در استان باشیم؛ با این حال، وی به کاهش ۳۳ درصدی بارندگی‌ها و ثبت ۱۶۴ میلی‌متر بارندگی تاکنون اشاره کرد.

دیانتی با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی، خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد انرژی و پروتئین مورد نیاز کشور از طریق گندم تامین می‌شود؛ سرانه مصرف گندم در دنیا ۶۰ تا ۶۳ کیلوگرم است، در حالی که این میزان در کشور ما ۱۶۰ کیلوگرم است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، حفاظت از منابع آبی و خاکی را شرط پایداری تولید محصولات کشاورزی دانست و بر لزوم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، به ویژه در حوزه خاک، تاکید و خواستار توجه ویژه به تامین انرژی واحدهای تولیدی بخش کشاورزی شد.

دیانتی در ادامه سخنان خود به اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با آفات و بیماری‌های گندم اشاره کرد و گفت: ۸۵ هزار هکتار از مزارع علیه علف‌های هرز و ۶۵ هزار هکتار علیه آفات گندم سم‌پاشی شده‌اند.

وی همچنین از راه‌اندازی مرکز پایش هوایی محصولات کشاورزی در استان خبر داد و افزایش عملکرد در دیمزارها، افزایش تراکم کشت در اراضی آبی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و توسعه کشت گلخانه‌ای را چهار محور مهم در بخش کشاورزی استان عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha