فرهاد شیخی امروز دوشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۴ در آستانه روز جهانی کار و کارگر در نشست با خبرنگاران، هفته کارگر(۵ تا ۱۱ اردیبهشت) را فرصت مغتنمی برای تکریم از کسانی خواند که سرمایههای بیبدیل و ارزشمند و ستونهای محکم اقتصاد کشور و سربازان خط مقدم جبهه کار و تلاش هستند.
وی نقش کارگران در پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و مقابله با تحریمهای اقتصادی ظالمانه دشمنان را یادآور شد و گفت: تقدیم بیش از ۱۴ هزار شهید جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس نشانه ویژگیهای منحصربفرد این قشر در جبهه جنگ و خط مقدم تولید است.
این مسئول با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، بر نقش کارگران ماهر در تولید و رونق اقتصادی کشور تاکید کرد و افزود: شعار امسال هفته کارگر، «ایران ماهر» تعیین شده و تلاش داریم در مسیر تقویت مشارکتها، آموزش و مهارتافزایی، اشتغال پایدار و تکریم کارگران، گامهای مطلوبی برداریم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله مهارت افزایی در بخش کارگری، گفت: موضوع مهارت افزایی جوانان و بخش کارگری استان یزد که به عنوان قطب صنعتی، معدنی و تولیدی کشور شناخته میشود باید در اولویت همه نهادهای و سیاستگذاران قرار بگیرد.
شیخی تصریح کرد: نیروی انسانی یکی از ارکان مهم و اثرگذار در تولید است لذا یکی از ابعاد سرمایهگذاری در تولید باید افزایش مهارت و توانمندی نیروی انسانی کشورمان باشد و برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.
وی یکی از معضلات در این حوزه را فاصله زیاد آموزشهای ارائه شده با نیازهای تولید و بازار خواند و گفت: متاسفانه با وجود آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی به ویژه در حوزه زنان، هم اکنون در بعد مهارتآموزی جایگاه خوبی نداریم و وضعیت در زمینه تخصصهای مورد نیاز بازار و صنعت نامناسب است به طوری که رتبه ۱۳۶ را در بین کشورها داریم و خروجی این ضعف در بازار کشورمان مشهود است.
لزوم خروج از فقر مهارتی فارغ التحصیلان دانشگاهی
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با تاکید بر این که نیازمند برنامهریزی برای خروج از فقر مهارتی فارغالتحصیلان دانشگاهی به ویژه در حوزه بانوان هستیم، ابراز کرد: معتقدیم که در شرایط کنونی که کارگر ماهر و توانمند موتور محرکه اقتصاد کشور است، لازمه تحقق «یزد پایدار»، تقویت نیروی ماهر است و دستیابی به یزد پایدار از مسیر یزد ماهر و نیروی انسانی ماهر میگذرد.
وی با اشاره به اهتمام استان با این رویکرد از طریق تقویت شرکای خود مانند تشکلهای کارگری، نهادهای عضو شورای هماهنگی و تمام دستگاهها، از تدوین بالغ بر ۵۰ برنامه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تخصصی به مناسبت هفته کار و کارگر خبر داد.
شیخی اهم این برنامهها را برگزاری جشنواره ورزشی شهدای کارگرو المپیاد ورزشی کارگران استان، عطرافشانی گلزار شهدای کارگر، افتتاح برخی طرحهای کارگری مانند خانه فرهنگ و کار و زمین چمن مصنوعی، برگزاری نشستهای سه جانبه با حضور نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران، تجلیل از کارگران نمونه استان، برگزاری نشستهای تخصصی و میزهای خدمت، برشمرد.
به گفته وی، استان یزد با جمعیت بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر شامل ۵۱ درصد مرد و ۴۹ درصد زن، دارای ۴۰۹ هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت فعال است.
رتبه دوم نرخ بیکاری کشور با ۲۸ هزار بیکار
این مسئول جمعیت شاغل استان را نیز ۳۰۸ هزار و ۹۱۴ نفر ذکر کرد و افزود: استان یزد براساس آخرین آمارها در پایان سال ۱۴۰۲ دارای ۲۸ هزار و ۷۸۶ نفر جمعیت کار است که ۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر زن هستند.
وی در ادامه نرخ بیکاری زمستان سال گذشته استان را ۴.۳ درصد ذکر کرد و با بیان این که میانگین نرخ بیکاری کشور در این بازه زمانی ۷.۸ درصد بوده است، گفت: استان یزد به لحاظ نرخ بیکاری بعد از تهران، استان دوم کشور بوده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سهم شاغلان بخش صنعت استان یزد را ۴۶.۷ درصد، خدمات ۴۵.۸ درصد و بخش کشاورزی را ۷.۵ درصد ذکر کرد و گفت: براساس آخرین آمارها بیمهشدگان تامین اجتماعی استان در مجموع ۲۶۴ هزار و ۱۱۳ نفر هستند که از این تعداد حدود ۱۵۰ هزار نفر معادل ۵۷ درصد بومی و حدود ۱۱۳ هزار نفر معادل ۴۳ درصد غیربومی شاغل در استان هستند.
وی در ادامه بیمهشدگان بخش کشاورزی استان را ۵۴۳۹ نفر، بخش معادن ۴۸ هزار و ۵۷۷ نفر، بخش صنعت ۹۲ هزار و ۷۷۰ نفر، بخش ساختمان افزون بر ۳۶۰۰ نفر و بیمه شدگان بخش خدمات را ۱۱۳ هزار و ۵۳۱ نفر اعلام کرد.
صدور و تمدید پروانه کار ۳۲ هزار تبعه خارجی
شیخی با بیان این که استان یزد براساس آخرین آمارها مربوط به سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۳۴ هزار نفر بوده است، گفت: طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵، استان یزد به نسبت جمعیت رتبه سوم کشور به لحاظ بیشترین اتباع خارجی بعد از قم و سمنان و رتبه هفتم استانهای کشور به لحاظ مجموع تعداد اتباع را دارد.
به گفته این مسئول، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در حوزه اتباع خارجی در سال گذشته با برگزاری ۲۹۲ گشت مشترک و یک هزار و ۱۸۷ مورد بازرسی از کارگاههای استان، تعداد یک هزار و ۲۶۶ تبعه خارجی غیرمجاز و ۶۱۷ کارفرمای متخلف در این رابطه را شناسایی و به مراجع مربوطه معرفی کرده است.
وی در این رابطه یادآور شد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد براساس قوانین کار و آییننامههای مربوطه در رستههای شغلی ۵۶ گانه، اقدام به صدور پروانه کار و کارت کار برای اتباع خارجی از مبادی قانونی اقدام میکند که در همین راستا طی سال گذشته ۶۳۹ مورد صدور پروانه کار و ۳۱ هزار و ۹۶۴ مورد صدور پروانه کار برای اتباع صوت گرفته است.
وی با بیان این که هم اکنون از ۲۴۸ شهر کشورمان برای اشتغال به یزد عزیمت میکنند، گفت: متاسفانه در استان یزد فرصتهای شغلی است ولی این فرصتها منطبق با سلیقه و تحصیل جوان یزدی نیست.
شیخی در پایان تاکید کرد: بهبود شرایط اشتغال استان نیازمند انسجام همه متولیان این حوزه در استان است تا ضمن رفع معضلات زیرساختی استان در مسیر سند آمایش سرزمین و یزد پایدار حرکت کنیم و تعلل در این حوزه زنگ خطری برای حوزه اشتغال استان است.
انتهای پیام
نظرات