مریم بیدخام در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خانههای تاریخی قزوین بهعنوان بخشی از بافت غنی و ارزشمند این شهر، میتوانند نقش پررنگی در برگزاری رویدادهای فرهنگی ایفا کنند. بسیاری از برنامههای فرهنگی، بهویژه آنهایی که مخاطبان گستردهتری دارند، بهجای اجرا در فضاهای رسمی و اداری، میتوانند در این خانههای تاریخی برگزار شوند، چنین رویکردی نهتنها موجب رونق این فضاها میشود، بلکه به جذب بیشتر گردشگران نیز کمک خواهد کرد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با بیان اینکه وجود بناهای تاریخی و معماری اصیل، یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری هر شهری است، افزود: این خانهها نهتنها نمایانگر هویت جمعی و فرهنگ بومی مردم هستند، بلکه بهصورت مستقیم در اقتصاد گردشگری شهری نیز نقشآفرینی میکنند.
وی با اشاره به اینکه خانههای تاریخی، با نمایش سبک زندگی، فرهنگ و تعاملات اجتماعی نسلهای گذشته، به ساکنان محلهها و شهرها احساس هویت میبخشند، تصریح کرد: همچنین معماری ایرانی- اسلامی بهکاررفته در این بناها، با ویژگیهایی چون حفظ حریم خصوصی، آرامش و تناسب با فطرت انسان، نمونهای درخشان از هنر و اندیشه در طراحی فضاهای زیستی است که متأسفانه در معماری معاصر کمتر دیده میشود.
این مسئول ادامه داد: با وجود این ارزشها، هنوز آنگونه که شایسته است، توجه کافی به معرفی و بهرهبرداری گردشگری از این بناها صورت نگرفته است. حفظ و احیای خانههای تاریخی، نهتنها به ماندگاری میراث فرهنگی کمک میکند، بلکه عاملی کلیدی در تحقق پایداری فرهنگی محسوب میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروزه بسیاری از خانههای تاریخی که کاربری اولیه خود را از دست دادهاند، میتوانند با تغییر کاربری مناسب به فضاهای فرهنگی، هنری و اجتماعی پرشور تبدیل شوند. این تحول، ضمن احیای بافتهای قدیمی، به پایداری و زندگی دوباره در محلههای تاریخی کمک شایانی خواهد کرد.
بیدخام در پایان با اشاره به مناسبت فرا رسیدن دهه کرامت و روز دختر گفت: در این راستا جلسهای با حضور نمایندگان خانههای تاریخی قزوین برگزار شد و مقرر شد با مشارکت دستگاههای اجرایی مرتبط و میزبانی خانههای تاریخی برنامههای شاد و مفرحی در دهه کرامت برای دختران مینودری برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات