• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020301754
  • خبرنگار : 71496

هیئت حماس بحث تلاش‌های انجام شده برای آتش‌بس در غزه را به قاهره می‌برد

هیئت حماس بحث تلاش‌های انجام شده برای آتش‌بس در غزه را به قاهره می‌برد

یک منبع در جنبش حماس افشا کرد که به زودی هیئتی از این جنبش در قاهره تلاش‌های انجام شده برای آتش‌بس را بررسی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، یک منبع در جنبش حماس در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین» اعلام کرد: هیئت مذاکره‌کننده جنبش به زودی برای گفت‌وگو درباره تلاش‌های انجام شده جهت رسیدن به آتش‌بس در نوار غزه، به قاهره خواهد رفت و در آنجا بسته‌ای را که «خلیل الحیه» رئیس این جنبش در غزه در سخنرانی اخیر خود ارائه کرد، مورد بررسی قرار خواهد داد.

خلیل الحیه، رئیس هیئت مذاکره‌کننده فلسطین و رئیس جنبش حماس در نوار غزه چند روز قبل آمادگی این جنبش را برای آغاز فوری مذاکرات درباره بسته جامع که ضامن آزادسازی تمامی اسرای صهیونیست و تعداد توافق شده‌ای از اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی است، اعلام کرد.

او گفت: این موارد در ازای توقف کامل جنگ نسل‌کشی در حق ملت فلسطین در غزه، عقب‌نشینی کامل رژیم صهیونیستی از نوار غزه، لغو محاصره این منطقه و آغاز بازسازی‌ها در آن محقق می‌شود.

یک منبع آگاه در جنبش حماس نیز افشا کرد که این جنبش در نشستی که در قاهره برگزار می‌شود، پیشنهادی پنج بندی را ارائه خواهد کرد که از جمله آنها قراردادی فراگیر و آتش‌بسی بلند مدت و پنج‌ساله همراه با تضمین‌های منطقه‌ای و بین‌المللی هستند.

به گفته این منبع، توافق شامل قرارداد تبادل اسرا میان ۲ طرف و یک قرارداد طبق سازوکارها و جدول زمانی توافق شده است و تمامی اسرای صهیونیست در مقابل تعداد توافق‌شده‌ای از اسرای فلسطینی، برقراری آتش‌بس کامل، عقب‌نشینی کامل نیروهای ارتش اسرائیل از نوار غزه، لغو محاصره این منطقه و بازسازی آن آزاد می‌شوند.

بند دوم موافقت حماس با برقراری آتش‌بس به مدت پنج سال همراه با تضمین‌هایی منطقه‌ای و بین‌المللی است.

طبق بند سوم این پیشنهاد، با رسیدن به توافق، شرایط به تاریخ دوم مارس ۲۰۲۵ باز می‌گردد و عملیات‌های نظامی متوقف شده و ارتش اسرائیل به مناطقی که طبق توافق امضا شده در ژانویه ۲۰۲۵ در آنها حضور داشت، بازمی‌گردد و کمک‌های بشردوستانه بر اساس پروتکل‌های انسانی وارد نوار غزه می‌شوند.

بند چهارم این پیشنهاد می‌گوید کمیته‌ای بومی از تکنوکرات‌های مستقل با اختیارات و مسؤولیت‌های کامل برای مدیریت نوار غزه تشکیل شود.

و طبق بند پنجم، مقدمات توافق ملی فلسطین در چارچوب توافق‌های امضا شده میان گروه‌های فلسطینی که آخرین آنها توافق ۲۰۲۴ پکن بود، فراهم شود.

در همین رابطه «آلون بن داوید» تحلیلگر مسایل نظامی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهار کرد: آمریکایی‌ها می‌دانند که قبل از سفر ماه آینده ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) به خاورمیانه، نوار غزه باید آرام باشد، آنها نمی‌خواهند در حالی که غزه در آتش است، ترامپ اینجا حضور داشته باشد، به همین منفعت آنها در این است که توافق‌هایی حاصل شود.

رژیم صهیونیستی پیش از این پیشنهادی ارائه کرد که برقراری آتش‌بس دائمی در نوار غزه را تضمین نمی‌کند و به گفته یکی از رهبران مقاومت، ضامن عقب‌نشینی کامل آن از نوار غزه و نبود و در آن تلاش شده پرونده اسرا به تدریج از دست حماس بیرون کشیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha