• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404020302005
  • خبرنگار : 50469

ترویج کشت گیاهان دارویی در ایلام

سیاه‌دانه؛ گزینه ایده‌آل برای تولید محصولات غذایی و دارویی

سیاه‌دانه؛ گزینه ایده‌آل برای تولید محصولات غذایی و دارویی

ایسنا/ایلام دوره آموزش تخصصی کشت، داشت و برداشت گیاه دارویی سیاه‌دانه در شهرستان چرداول برای کشاورزان پیشرو و زنان روستایی برگزار شد.

علی فرضی‌نژاد امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت در جمع کشاورزان سیاه‌دانه‌کار حوزه بخش آسماﻥآباد، شباب و زاگرس شهرستان چرداول در خصوص این گیاه دارویی اظهار کرد: سیاه‌دانه، یکی از گیاهان دارویی و معطر است که در بسیاری از کشورها به‌عنوان یک محصول با ارزش کشت و برداشت می‌شود، این گیاه با نام علمی  Nigella sativa شناخته می‌شود و خواص درمانی متعددی دارد و به‌عنوان یک گیاه یک‌ساله، دارای ارتفاعی بین ۲۰ تا ۷۰ سانتی‌متر است و گل‌های آن به رنگ‌های مختلفی از جمله سفید و آبی دیده می‌شود، دانه‌های این گیاه به‌عنوان ادویه و دارو در فرهنگ‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی‌اش شهرت دارد.

وی خاطرنشان کرد: این دانه کوچک و در عین حال پرخاصیت، از دیرباز در فرهنگ‌های مختلف به‌عنوان یک ماده غذایی و دارویی مورد توجه بوده است، اهمیت اقتصادی این دانه به‌دلیل خواص منحصر به فرد آن و بازار گسترده‌ای که برای آن وجود دارد، روز به روز در حال افزایش است، این گیاه دارویی به‌عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها شناخته می‌شود و این ویژگی‌ها آن را به یک گزینه ایده‌آل برای تولید محصولات غذایی و دارویی تبدیل کرده است.

وی توضیح داد: کاربردهای سیاه‌دانه در زندگی انسان بسیار گسترده است، در آشپزی، این دانه به‌عنوان ادویه‌ای معطر و خوشمزه به کار می‌رود که می‌تواند طعم و عطر غذاها را به طرز چشم‌گیری ارتقا دهد، در طب سنتی، سیاه دانه به‌عنوان یک داروی طبیعی برای درمان مشکلات مختلفی چون التهاب، دیابت و حتی بیماری‌های قلبی شناخته می‌شود مصرف منظم آن می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند، این ویژگی، سیاه دانه را به یک گزینه جذاب برای افرادی تبدیل کرده که به دنبال راه‌حل‌های طبیعی برای بهبود سلامت خود هستند.

                                                              سیاه‌دانه؛ گزینه ایده‌آل برای تولید محصولات غذایی و دارویی

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان ایلام تشریح کرد: از نظر اقتصادی، با توجه به افزایش تقاضا برای محصولات طبیعی و ارگانیک، کشت و تولید سیاه دانه به یک فعالیت سودآور تبدیل شده است، کشاورزان و تولیدکنندگان با بهره‌گیری از روش‌های نوین کشت و برداشت، می‌توانند به بهره‌وری بیشتری دست یابند و در عین حال به بازارهای جهانی نیز دسترسی پیدا کنند.

فرضی‌نژاد افزود: کشت سیاه دانه معمولاً در پاییز صورت می‌گیرد، برای تعیین زمان مناسب، کشاورزان باید به شرایط آب و هوایی منطقه خود توجه کنند همچنین توجه به پیش‌بینی‌های جوی می‌تواند به جلوگیری از آسیب به بذرها در زمان‌های بارندگی شدید کمک کند.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: سیاه‌دانه می‌تواند به دو روش دستی و مکانیزه  انجام شود در روش دستی، از ابزارهای سنتی برای برداشت استفاده می‌شود که نیاز به نیروی کار بیشتری دارد.اما در روش مکانیزه، با استفاده از کمباین‌ها و دستگاه‌های برداشت، سرعت کار افزایش می‌یابد و هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

این دوره آموزشی و ترویجی به همت مرکز جهاد کشاورزی آسمان آباد و مرکز تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ایلام برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha