مجتبی تقوایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص شیوع بیماری سرخک در مشهد اظهار کرد: متأسفانه در سه سال گذشته، شاهد طغیان بیماری سرخک در سراسر کشور بودهایم. مناطق شرقی کشور از جمله مشهد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان بیش از سایر نقاط تحت تأثیر قرار گرفتهاند، این امر تا حدودی به دلیل همجواری با کشورهای افغانستان، پاکستان و تبادلات مرزی بیشتر میباشد.
کارشناس بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: همچنین، در سالهای اخیر شاهد شیوع بیماری سرخک در کشور عراق نیز بودهایم؛ با توجه به تردد اتباع عراقی به کشور به ویژه برای زیارت امام رضا(ع)، چرخش بیماری افزایش یافته است. در حال حاضر موارد ابتلا در میان اتباع نسبت به سال گذشته کمتر است به طوری که در سال گذشته از ۶۰ مورد سرخک شناسایی شده در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۴۴ مورد ایرانی و ۱۶ مورد اتباع افغانستانی بودهاند.
وی ادامه داد: با این حال تعداد قابلتوجهی از اتباع افغانستانی به صورت غیرقانونی وارد کشور میشوند که شناسایی و رصد آنها دشوار است، این افراد معمولاً فاقد سوابق واکسیناسیون یا دارای واکسیناسیون ناقص هستند. با توجه به موارد فوق، شاهد طغیان بیماری سرخک در سطح کشور بودهایم. خوشبختانه گواهی حذف سرخک از سوی سازمان بهداشت جهانی همچنان پابرجا است؛ اما با تداوم شرایط فعلی، احتمال از دست رفتن این تأییدیه در یک یا دو سال آینده وجود دارد.
تقوایی در خصوص اقدامات پیشگیرانه گفت: ورود اتباع به کشور از طریق مرزهای زمینی مانند «مرز دوغارون» و هوایی «فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد مشهد» تحت نظارت مراقبین بهداشت قرار دارد. در صورت مشاهده علائم بیماری از ورود افراد مشکوک به کشور جلوگیری میشود؛ سپس نمونهگیری و بررسیهای لازم انجام میشود.
کارشناس بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اقدامات انجام شده در صورت شناسایی موارد ابتلا شامل بررسی اطرافیان بیمار و نمونهگیری در صورت مشاهده علائم، بررسی سوابق واکسیناسیون و در صورت نیاز تزریق واکسن سرخک، ارجاع بیماران باردار به متخصصین زنان و زایمان یا عفونی جهت بررسی و درمانهای لازم، قرنطینه بیمار و محدود کردن ارتباط وی با سایر افراد جامعه جهت جلوگیری از گسترش بیماری خواهد بود.
وی با توجه به اهمیت واکسیناسیون در پیشگیری از بیماریها، بیان کرد: شایعات و باورهای نادرستی مبنی بر عوارض جانبی واکسنها از جمله ایجاد مشکلات سلامتی، نازایی و.... فاقد اعتبار علمی بوده و صحت ندارند؛ هدف ما این است که با افزایش آگاهی عمومی مردم را به اهمیت واکسیناسیون ترغیب کرده و از این طریق سلامت جامعه را ارتقا دهیم.
انتهای پیام
نظرات