حمیدرضا ترقی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت حمایت برابر از تمامی احزاب قانونی کشور که مورد تاکید دولت نیز قرار دارد، اظهار کرد: وزیر کشور اخیرا به این موضوع اشاره داشت که باید امکانات برابر برای همه احزاب فراهم شود. این از یک بُعد خوب است که دولت تبعیضی بین احزاب قائل نشود، اما امکانات برابر از نظر بنده واقعبینانه نیست، بلکه امکانات عادلانه باید مدنظر باشد.
وی با بیان اینکه گاهی یک حزب شهری و حزب دیگر ملی است، اضافه کرد: نمیشود به نقش احزاب شهری و ملی در افزایش مشارکت مردم و هدایت فکری و سیاسی آنان به یک چشم نگاه کرد. قانون احزاب باید به گونهای تنظیم شود که تفاوت بین احزاب شهری، استانی و ملی و جایگاه این احزاب در عرصه سیاسی مشخص باشد. احزابی که در سطح کشور فعالیت میکنند، صنفی نیستند، بلکه جنبه عمومی دارند و از جایگاه ویژهتری برخوردارند.
رئیس خانه احزاب خراسان رضوی با بیان اینکه احزاب صنفی همان انجمنهای اسلامی گذشته هستند، گفت: نمیشود احزاب صنفی و عمومی را یکسان دانست؛ باید بر اساس نگاه عادلانه و مبتنی بر کارکرد، کنش سیاسی و میزان اثرگذاری این احزاب در کشور، به آنها امکانات داده شود.
ترقی با اشاره به مشارکت حدود ۵۰ درصدی مردم در انتخابات ریاستجمهوری، خاطرنشان کرد: اگر دولت تصمیم دارد مشارکت مردم را بالا ببرد، باید اختیارات و امکانات بیشتری به احزاب دهد تا بتوانند قشرهای مختلف مردم را جذب کنند. افزایش مشارکت نیازمند کار تدریجی درازمدت توسط احزاب است. این احزاب هستند که باید بر قشرهای مختلف مردم کار کرده و پاسخگو سوالات آنان باشند تا مشارکت افزایش پیدا کند، وگرنه نمیتوان آن جمعیت ۵۰ درصدی مردم که در انتخابات شرکت نکردند را وارد عرصه سیاسی کشور کرد.
وی با بیان اینکه مردم ما با گزینههای متعددی در فضای سیاسی روبهرو هستند، عنوان کرد: مردم ما در شناخت گزینهها متفاوت نیاز به کمک دارند. در قانون انتخابات مجلس و شوراهای شهر و روستا، نقش احزاب تقویت شده است، اما به موازات آن باید امکانات هم در اختیارشان قرار داده شود.
رئیس خانه احزاب خراسان رضوی با انتقاد از اینکه در انتخابات اخیر مجلس، صداوسیما با ایجاد ۲۰۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی در سطح کشور، تمام کار تبلیغاتی احزاب را تصاحب کرد، افزود: درآمد این تبلیغات را صداسیما کسب کرده و جلوی فعالیت احزاب را گرفت. دولت و مجلس ادعا دارند که احزاب فعال شوند و از سوی دیگر مثلا صداوسیما در قبال فعالیت احزاب چنین رویکردی را اعمال میکند.
ترقی با اشاره به نقش وزارت کشور در ایجاد نظام حزبی قوی، بیان کرد: وزارت کشور باید در اجرای قانون مصمم باشد. حزبی که کارایی لازم را نداشته و در طول سال هیچ بیانیهای نداده، چه سودی برای کشور دارد؟ کارکرد احزاب باید مورد ارزیابی قرار گیرد و به احزاب فعال توجه ویژهتری شود، نه حزبی که تنها در زمان انتخابات فعالیت میکند و هیچ نقش مثبتی در مسائل اجتماعی و بینالمللی ندارد. کارکرد حزب را باید با معیار قانون احزاب تطبیق داده و اگر کارایی لازم را نداشت، آن را حذف کنند. باید به سمت داشتن تعداد حزب محدود اما بزرگ و توانمند برویم تا اداره کشور را به این احزاب واگذار کنیم.
انتهای پیام
نظرات