• پنجشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404020302280
  • خبرنگار : 71560

اعظمی: بدون مشارکت مردم بحران آب قابل حل نیست

اعظمی: بدون مشارکت مردم بحران آب قابل حل نیست

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سه وزارتخانه در مدیریت بحران آب مسئولیت بر عهده دارند؛ وزارت نیرو متولی آب است. وزارت جهاد کشاورزی که بخش اعظمی از آب در این حوزه مصرف می شود و سوم وزارت کشور است که ستاد بحران زیر مجموعه این وزارتخانه است. این سه وزارتخانه باید دست به دست هم دهند تا بتوانند بحران آب را که یکی از چالش های اصلی کشور است، حل کنند.

ذبیح الله اعظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به راهکارهای مدیریت بحران آبی در کشور، بیان کرد: به طور کلی مجلس یازدهم در فصل هفتم برنامه هفتم توسعه، وظایف دولت را کاملا برای مدیریت منابع آبی کشور تعیین کرده است. روند کاهش ذخایر آبی زیرزمینی کشور از دهه ۵۰ شروع شده است. از دهه ۵۰ کمتر از نیم میلیارد مترمکعب این روند آغاز شده و اکنون به کمبود ۱۴۰ میلیارد مترمکعب رسیده است. این یعنی یک بحران تمام عیار؛ نتیجه روشن آن برای آحاد مردم فرونشست زمین در سراسر کشور است.

وی اظهار کرد: استان هایی که بیشترین فرونشست زمین را دارند در رتبه اول استان گلستان و در رتبه های بعدی البرز، کرمان و تهران قرار دارند. اکنون به خاطر برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی کشور متوسط فرونشست در کشور سالانه ۲۲ سانتی متر است. در تهران میزان فرونشست زمین تا ۳۷ سانتی متر گزارش شده است. این فرونشست ها نه تنها به اراضی کشاورزی صدمه وارد می کند، بلکه به زیرساخت های مسکن و راه و شهرسازی نیز آسیب وارد می کند. به ریل ها، جاده ها، فرودگاه ها و پل ها آسیب وارد می کند.

برای مصرف بهینه به مردم آگاهی بخشی کنیم

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: همواره تاکید مقام معظم رهبری استفاده از ظرفیت های مردمی بوده است. رئیس جمهور نیز بر این امر تاکید داشتند. هر کجا از مردم کمک خواستیم و مردم پای کار آمدند موفق شدیم تا بحران ها را حل کنیم. بحران آب نیز بدون مشارکت مردم قابل حل نیست. دولت نیز باید زیرساخت ها را فراهم کند. یکی از ضرورت‌ها آگاهی رسانی به تمام مردم است. باید از شهری و روستایی در مصرف بهینه آب همراهی لازم را داشته باشند.

مصرف آب در بخش کشاورزی باید به ۶۵ درصد کاهش پیدا کند

وی تاکید کرد: از سوی دیگر دولت باید برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی برنامه ریزی داشته باشد. باید از آب در حوزه کشاورزی استفاده بهینه شود. امروز حدود  ۸۵ درصد منابع آبی کشور در حوزه کشاورزی مصرف می شود. این رقم باید به ۶۰ الی ۶۵ درصد کاهش پیدا کند. بدون فراهم کردن زیرساخت ها این امر امکان پذیر نیست. راهکار بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد، آبخیزداری و آبخوان داری است. تقویت سفره های آب زیرزمینی به شکل مصنوعی و غیرمصنوعی از دیگر راهکارهایی است که باید دنبال شود. در حقیقت گزارش های سازمان ها و وزارتخانه ها مربوطه نشان می دهد که حتی در مواردی که به صورت  آزمایشی سفره های آب زیر زمینی به شکل مصنوعی تقویت شدند، فرونشست ها متوقف شده است.

باید از تجربیات سایر کشورها برای مدیریت بحران آب استفاده شود

اعظمی بیان کرد: برنامه هفتم توسعه نیز بر روی این راهکارها تاکید دارد. یکی از مواردی که برای مواجهه با بحران آب ضروری است، استفاده از تجربیات سایر کشورها است. خیلی از کشورها در این  زمینه موفق شدند و برنامه ها و تجربیات موفقی دارند. باید از این برنامه ها و تجربیات استفاده شود. سه وزارتخانه در مدیریت بحران آب مسئولیت به عهده دارند. وزارت نیرو متولی آب است. وزارت جهاد کشاورزی که بخش اعظمی از آب در این حوزه مصرف می شود و سوم وزارت کشور است که ستاد بحران زیر مجموعه این وزارتخانه است. این سه وزارتخانه باید دست به دست هم دهند تا بتوانند بحران آب را که یکی از چالش های اصلی کشور است، حل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha