به گزارش ایسنا، «کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی که از سوی روزنامه «تلگراف» انتشار یافت عنوان کرد: «برای اروپا به رغم اختلافاتی که با ایالات متحده دارد این غیر ممکن است که روابط امنیتی خود را با واشنگتن کنار بگذارد.»
استارمر تصریح کرد: «کسان زیادی تاکید میکنند که ما باید مسیر مشترک اروپا و آمریکا را کنار گذاشته و گام در یک مسیر صرفا اروپایی بگذاریم. من فکر میکنم که چنین تفکری اصولا هم از جنبه مساله اوکراین و هم از جنبه مسائل عمومیتر اشتباه است.»
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه اواسط ماه گذشته میلادی و در روز ۱۳ مارس تاکید کرد توافق آتشبسی که مسکو موافق آن است باید منجر به صلح بلند مدت و رسیدگی به دلایل ریشهای جنگ شود.
پوتین همچنین هشدار داد که اوکراین ممکن است از فرصت ایجاد شده از بابت آتشبس استفاده کرده و روند بسیج کردن اجباری مردمش برای جنگ را ادامه دهد.
از سوی دیگر روزنامه انگلیسی دیگری گزارش کرد لندن که از چند ماه قبل به همراه فرانسه ایده اعزام سربازان خارجی تحت عناوین مختلف اعم از «نیروی صلحبان»، «نیروی بازدارنده» یا «نیروی اطمینانبخش» به اوکراین را مطرح کرده بود به احتمال زیاد از این طرح صرف نظر میکند.
روزنامه «تایمز» به نقل از منابع بریتانیایی نوشت انگلیس احتمالا از ایده مشترک با فرانسه با محوریت فرستادن هزاران سرباز به اوکراین به خاطر بالا بودن بیش از حد ریسکهای چنین طرحی صرف نظر میکند.
طبق این گزارش یک منبع دخیل در مذاکراتی که اخیرا این ۲ کشور در چارچوبی تشکیل شده به موازات ائتلاف ناتو تحت عنوان «ائتلاف مشتاقان» با هدف جذب دیگر حامیان اوکراین به مشارکت در اعزام سربازان خارجی به این کشور انجام دادند، گفت: «ریسکها بیش از حد بالا هستند و نیروها برای انجام چنین وظیفهای ناکافی هستند. این دیدگاهی بوده که بریتانیا همیشه داشته. این فرانسه بود که خواستار یک رویکرد قدرتمندتر بود.»
در این گزارش آمده است که حالا این ۲ کشور میخواهند در راستای تعهد امنیتی به اوکراین به روی بازسازی و تسلیح مجدد نیروهای مسلح اوکراین متمرکز شوند.
«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور اوکراین چندی پیش پس از میزبانی کردن پاریس از اجلاس «ائتلاف مشتاقان» اعلام کرده بود چند کشور خواستار فرستادن سرباز به اوکراین تحت عنوان «نیروهای بازدارنده» شدهاند.
او ادعا کرد: «ابتکار عمل مشترک بریتانیا-فرانسه نه شامل جایگزین سازی سربازان اوکراینی و نه شامل اعزام نیروی صلحبان است. هدف این خواهد بود که با استقرار سربازان در مکانهای استراتژیک، بازدارندگی علیه روسیه ایجاد کنیم.»
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز اخیرا بیان کرد مسکو هر نیروی نظامی خارجی که در اوکراین مستقر شود را به عنوان تهدیدی علیه خود در نظر گرفته و چنین حرکتی دربردارنده خطر یک درگیری نظامی مستقیم است.
انتهای پیام
نظرات