اورنگ ایلامی امروز، ششم اردیبهشت در نشست خبری «هفته ملی سلامت» در شیراز ، از شناسایی مواردی از سرخک در شهرهای فسا، نیریز و داراب خبر داد و گفت: تعداد موارد مثبت نسبت به موارد مشکوک کم است، از بین ۱۱۵ موارد مشکوک تنها چهار مورد مثبت در این شهرستان ها گزارش شده است با این وجود،ما این موضوع را دست کم نمیگیریم و اقدامات پیشگیرانه را آغاز کردهایم.
وی بهترین راه پیشگیری را واکسیناسیون دانست و تصریح کرد: ما در حال لکهگیری واکسیناسیون در مناطقی هستیم که احتمال پوشش ناکافی وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: وضعیت کنونی بیماری سرخک در استان فارس نگرانکننده نیست، اما ما با جدیت پیگیر موضوع هستیم و از مردم تقاضا داریم نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود و فرزندانشان اقدام کنند.
۱۳ درصد جمعیت فارس سالمند هستند
ایلامی در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: در حال حاضر حدود ۱۲ درصد جمعیت ایران سالمند هستند، در حالی که این رقم در استان فارس به ۱۳ درصد میرسد. این بدان معناست که بیش از ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان بالای ۶۰ سال سن دارند.
وی با مقایسه وضعیت ایران با کشورهای پیشرو در زمینه سالمندی همچون ژاپن، آلمان و ایتالیا که در حال حاضر بین ۲۳ تا ۲۵ درصد جمعیت سالمند دارند، یادآور شد: نکته قابل توجه این است که این کشورها در طول حدود ۱۵۰ سال به این وضعیت رسیدهاند، در حالی که پیشبینی میشود ایران در کمتر از ۳۰ سال آینده با جمعیتی ۳۰ درصدی سالمند مواجه شود. این تغییر جمعیتی شتابان، نیازمند آمادگی زیرساختی جدی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر ضرورت تقویت صندوقهای بازنشستگی و بیمههای مکمل به عنوان، اقدامات موثر در زمینه مدیریت سالمندی در کشور، اظهار کرد: تجربه کشورهایی مانند ژاپن نشان میدهد که با سرمایهگذاری بر سلامت سالمندان و بهرهگیری از توانمندیهای آنان، میتوان ضمن حفظ پویایی اقتصادی، از ظرفیتهای ارزشمند این قشر بهره برد.
سلامت مادران و نوزادان، اولویت اصلی نظام سلامت
ایلامی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار جهانی سال ۲۰۲۵ «شروعی سالم، آیندهای امیدبخش» بر محوریت سلامت مادران و نوزادان تاکید کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت هر سال بر اساس رصد مشکلات مهم نظام سلامت دنیا، شعاری را تعیین میکند تا توجهات به آن معطوف شود. امسال نیز با شعار «شروعی سالم، آیندهای امیدبخش»، موضوع سلامت مادران و نوزادان در کانون توجه قرار گرفته است.
وی افزود: آینده بشریت به سلامت مادران و نوزادانی که به دنیا میآورند بستگی دارد. سلامت این دو گروه، پایههای خانوادههای قوی، جوامع سالم و آینده روشن را بنا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به شاخصهای بینالمللی مرگ مادران و مرگ نوزادان اشاره کرد و گفت: متاسفانه اهداف سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۲۰ در این زمینه محقق نشد و آمارهای هشدار دهندهای در سطح جهان وجود دارد. سالانه حدود ۳۰۰ هزار مادر باردار در جهان به دلیل عوارض بارداری یا زایمان جان خود را از دست میدهند.
ایلامی تصریح کرد: همچنین، بیش از دو میلیون نوزاد در نخستین ماه زندگی فوت میکنند که بر اساس این آمار، هر هفت ثانیه یک مادر یا نوزاد در دنیا جان خود را از دست میدهد.
وی، به آمار مرگ و میر مادران در کشور اشاره کرد و افزود : خوشبختانه میانگین مرگ مادری در ایران نسبت به میانگین جهانی بسیار بهتر است و حدود ۱۴ تا ۱۵ در صد هزار است، در حالی که این رقم در دنیا حدود ۲۵ در صد هزار است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به وضعیت این آمار در استان پرداخت و ادامه داد: استان فارس نیز در این شاخص با میانگین کشوری تطابق دارد. در زمینه مرگ نوزادان نیز، میانگین ایران حدود ۸.۵ در هزار تولد زنده است که در مقایسه با میانگینهای بینالمللی وضعیت خوبی داریم.
ایلامی تصریح کرد: متاسفانه استان فارس در سالهای گذشته در زمینه مرگ نوزادان مقداری از میانگین کشوری بالاتر بوده که امیدواریم با تلاشهای در حال انجام، این موضوع بهبود یابد.
وی بر ضرورت انجام اقدامات کلیدی در سال پیش رو تاکید کرد و گفت: اساس هر پیشرفتی آگاهی عمومی و آموزش است. تهیه راهنماهای مبتنی بر شواهد در مورد بارداری ایمن، زایمان و مراقبتهای پس از تولد برای اطلاعرسانی عمومی از جمله این اقدامات است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همچنین تقویت تامین بودجه و دسترسی به خدمات سلامت برای مناطق کمتر برخوردار و توجه به سلامت بلندمدت و رفاه زنان از دیگر اولویتها است.
انتهای پیام
نظرات