هانیه ناصری در گفتوگو با ایسنا، از ریواس به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده در طب سنتی یاد کرد و گفت: خواص دارویی ریواس باعث شده که در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
ناصری با بیان اینکه گیاه ریواس حاوی مواد معدنی، ویتامینها، فلاونوئیدها و ترکیبات فنولیک است که به عنوان آنتیاکسیدانها شناخته میشوند، افزود: همچنین گیاه ریواس حاوی ترکیباتی است که به عنوان مواد ضدالتهابی و ضد عفونیکننده عمل میکنند.
ناصری با اشاره به اینکه برخی از تحقیقات نشان داده که مصرف گیاه ریواس میتواند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب، تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت، بهبود حافظه و افزایش تمرکز و ... کمک کند، خاطرنشان کرد: ریواس همچنین شامل مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، ویتامین K، کلسیم، ویتامین C، پتاسیم، فولات و... است.
وی کاهش التهاب در بدن را از دیگر خواص ریواس برشمرد و یادآور شد: این خاصیت میتواند در کاهش خطر بروز بیماریهای التهابی مانند آرتریت، التهاب روده و بیماریهای قلبی و عروقی مفید باشد.
این دکترای گیاهان دارویی با اشاره به نقش ریواس در تقویت سیستم ایمنی بدن، اضافه کرد: این امر میتواند در پیشگیری و درمان برخی از بیماریهای عفونی کمک کند.
ناصری با بیان اینکه مقدار مناسبی از کلسیم در ریواس وجود دارد، اما این کلسیم به شکل کلسیم اگزالات است، گفت: این شکل از کلسیم در بدن به شکل مؤثر جذب نمیشود و از همین رو زیادهروی در مصرف ریواس توصیه نمیشود.
وی از ریواس به عنوان گیاهی مناسب برای پخت و پز نام برد و تاکید کرد: گیاه ریواس میتواند به صورت چای نیز مصرف شود.
به گفته این استاد دانشگاه، برخی از مطالعات نشان داده که مصرف بیش از حد گیاه ریواس میتواند باعث بروز علائم ناخوشایند مانند اضطراب، بیخوابی، سردرد و تهوع شود، بنابراین مصرف این گیاه را باید با دقت انجام داد.
ناصری با بیان اینکه مصرف ریواس برای برخی افراد توصیه نمیشود، عنوان کرد: مصرف گیاه ریواس در دوران بارداری و شیردهی ممکن است برای جنین و نوزاد ضرر داشته باشد. همچنین افرادی که داروهای خاصی مثل داروهای ضد اضطراب، ضد افسردگی، خوابآور و دیگر داروهای تأثیرگذار بر سیستم عصبی مصرف میکنند نیز بهتر است از مصرف ریواس خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات