• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020603451
  • خبرنگار : 71129

جزئیات نامه حاکمان سوریه به واشنگتن برای لغو تحریم‌ها

جزئیات نامه حاکمان سوریه به واشنگتن برای لغو تحریم‌ها

حاکمان شورشی سوریه به صورت کتبی به فهرستی از شرایط ایالات متحده برای لغو احتمالی بخشی از تحریم‌ها پاسخ داده و گفته‌اند که به اکثر آنها عمل کرده‌اند اما برخی دیگر نیاز به «تفاهم متقابل» با واشنگتن دارند.

به گزارش ایسنا، آمریکا ماه گذشته لیستی از هشت شرطی را که دمشق باید به آن‌ها عمل کند، ارائه کرد که شامل از بین بردن زرادخانه باقی مانده تسلیحات شیمیایی و تضمین عدم حضور خارجی‌ها در سمت‌های ارشد دولتی می‌شود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، در ژانویه آمریکا یک معافیت ۶ ماهه برای تحریم‌ها علیه سوریه اعلام کرد اما این معافیت تاثیر کمی داشت.

منابع مطلع در ماه مارس به رویترز گفتند که در ازای برآورده شدن تمام خواسته‌های ایالات متحده، واشنگتن این تعلیق را به مدت دو سال تمدید می‌کند و احتمالا معافیت دیگری نیز صادر خواهد کرد.

رویترز اولین بار گزارش کرد که «ناتاشا فرانچشی» یکی از مقام‌های ارشد آمریکایی فهرست شرایط را به «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت موقت سوریه در حاشیه نشست کنفرانس حامیان مالی این کشور در بروکسل به تاریخ ۱۸ مارس داده است.

شیبانی در نخستین سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل تلاش کرد تا نشان دهد که سوریه به این درخواست‌ها از جمله درباره تسلیحات شیمیایی و جستجو برای آمریکایی‌های مفقودی در سوریه رسیدگی کرده است.

در این سند چهار صفحه‌ای، سوریه متعهد می‌شود که یک دفتر ارتباطی در وزارت امور خارجه برای یافتن «آستین تایس» روزنامه‌نگار مفقود شده آمریکایی ایجاد کند و جزئیات کار خود برای مقابله با ذخایر سلاح‌های شیمیایی، از جمله روابط نزدیکتر با یک نهاد ناظر جهانی تسلیحات را شرح می‌دهد.

اما در این نامه به سایر خواسته‌های کلیدی از جمله حذف نیروهای خارجی و اعطای مجوز به ایالات متحده برای حملات ضدتروریستی اشاره چندانی نشده است.

یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آمریکا تایید کرد که واشنگتن واکنش سوریه را به درخواست آمریکا دریافت کرده است.

این سخنگو ادامه داد: «ما اکنون در حال ارزیابی واکنش سوریه هستیم و در حال حاضر اطلاعاتی ارائه نمی‌کنیم. ایالات متحده هیچ نهادی را به عنوان دولت سوریه به رسمیت نمی‌شناسد و هرگونه عادی‌سازی روابط در آینده با اقدامات مقامات موقت تعیین خواهد شد.»

در این نامه آمده که مقام‌های سوری با «دنیل روبنشتاین» فرستاده سابق آمریکا درباره نیروهای خارجی صحبت کرده‌اند اما این مساله نیازمند جلسات مشورتی بیشتر است.

در این نامه با اشاره به انتصاب نیروهای خارجی در ماه دسامبر از جمله ایغورها، یک اردنی و یک ترک‌تبار در سمت‌هایی در نیروی مسلح سوریه آمده است: «آنچه فعلا می‌توان تایید کرد این است که صدور رتبه‌های نظامی پس از اعلام قبلی در مورد ارتقاء شش نفر به حالت تعلیق درآمده است.»

یک منبع آگاه از رویکرد دولت سوریه در قبال این موضوع گفت، دمشق با توجه به دیدگاهش مبنی بر اینکه باید با شورشیان غیرسوری که به سرنگونی اسد کمک کردند، به خوبی رفتار شود، تا حد امکان رسیدگی به این موضوع را به تعویق خواهد انداخت.

در درخواست آمریکا برای هماهنگی درباره مسائل مربوط به مقابله با تروریسم و توانایی برای انجام حملات علیه اهداف تروریستی، آمده که این مساله نیازمند درک مشترک است.

در ادامه این نامه همچنین آمده که دولت جدید سوریه هیچ تهدیدی علیه منافع آمریکا یا غربی‌ها را در سوریه تحمل نمی‌کند و متعهد است تا اقدامات مناسب حقوقی را در این مورد به کار بگیرد.

«ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام که خود را «رئیس‌جمهور» سوریه خوانده، اوایل سال جاری میلادی گفته بود نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه بدون تایید دولت دمشق اینجا هستند و چنین حضوری باید مورد توافق دولت باشد.

یک مقام سوری که در جریان این نامه قرار گرفته است، گفت مقامات سوری در حال بررسی راه‌های دیگری برای تضعیف افراط‌گرایان بدون دادن اجازه صریح به ایالات متحده برای انجام حملات هستند و این اقدام را پس از سال‌ها بمباران سوریه توسط نیروهای هوایی خارجی در طول جنگ، اقدامی بحث‌برانگیز می‌دانند.

یکی از دیپلمات‌های سابق نیز درباره این نامه به رویترز گفت که به نظر آنها این نامه به طور کامل به پنج خواسته پرداخته است، اما بقیه موارد «هنوز حل نشده» باقی مانده است.

آنها همچنین گفتند، این نامه ۱۰ روز پیش از ورود شیبانی به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت سازمان ملل ارسال شده است. هنوز مشخص نیست که آیا آمریکا به نامه سوریه پاسخ داده است یا خیر.

یکی از مقام‌های سوری و یکی از منابع آمریکایی نیز گفتند شیبانی در سفر به نیویورک قرار است درباره مفاد این نامه با مقام‌های آمریکایی صحبت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha