• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404020603549
  • خبرنگار : 71290

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب: کرامت و امنیت انسان‌ها در غزه رعایت نمی‌شود

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب: کرامت و امنیت انسان‌ها در غزه رعایت نمی‌شود

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب طی سخنانی در نماز جمعه شهر زاگرب در مرکز اسلامی این شهر با یادآوری ظلمی که بر مردم فلسطین در غزه در حال انجام است، نمازگزاران را به ادای وظیفه در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی فراخواند.

به گزارش ایسنا،‌ آیت‌الله «حمید شهریاری» دبیر کل مجمع تقریب مذاهب با حضور در نماز جمعه شهر زاگرب در مرکز اسلامی این شهر، در سخنانی با اشاره به مفاهیم کرامت، عزت و امنیت که در قرآن به آنها اشاره شده تاکید کرد که خداوند کرامت را از جانب خودش به بشر اعطا کرده و به همین سبب است که انسان از سایر موجودات بالاتر است و ارزش‌های انسانی درجات بالایی دارد. انسان نماینده خدا بر روی زمین است و  هیچ انسانی حق ندارد کسی را به قتل برساند و یا حق سکونت انسان دیگری را غصب کند. همچنین از طرفی انسان‌ها حق دارند که در امنیت و با اطمینان خاطر زندگی کنند.

وی با بیان این‌که در غزه کرامت و امنیت انسان‌ها رعایت نمی‌شود و شاهد بی خانمانی فلسطینیان هستیم، گفت: شاهد هستیم که رژیم اشغالگر چطور امنیت فلسطینیان را مختل کرده است، چگونه به کشتار مردم مظلوم ادامه می‌دهد و متاسفانه همه این جنایات و ظلم‌ها در مقابل چشمان جهانیان اتفاق می‌افتد.

شهریاری افزود: در قرآن بالاترین گناهان، ظلم اعلام شده است. حتی گناه شریک دانستن برای خدا، به خاطر ظلمی است که بر خدا روا داشته می‌شود. .قرآن مکرر به ضرورت عدالت اشاره دارد و اینکه این عدالت باید برای همه باشد. گرفتن به زور حق انسان، ظلم است. بدیهی‌ترین حق بشر، حق حیات است و هیچ کس حق ندارد حق حیات دیگری را بگیرد. کودکان غزه چه گناهی داشته‌اند که حق حیات را از آنها می‌گیرند؟ همان‌طور که مردم سربرنیتسا در بوسنی و منطقه بالکان که سال‌های قبل کشتار شدند، چه گناهی داشتند؟ 

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب همچنین اظهار کرد: اما وظیفه ما چیست؟ مسئولیت ما در قبال این ظلم‌ها و ناعدالتی‌ها چیست؟ امیر المومنین علی (ع) تکلیف ما را اینگونه موارد مشخص می‌کند. وی می‌فرماید، باید در برابر ظالمین هوشمند باشیم و در مقابل کمک کار و یاور مظلومین باشیم.

وی ادامه داد: همه ما اول باید در دل و قلب‌مان با مظلومین همدردی کنیم و سپس باید آن را در عمل هم نشان دهیم. باید نهایت وظیفه خود را در جهت کاهش رنج و آلام مظلومین به کار ببندیم. موقعیت ما، شغل ما، جایگاه ما فرقی نمی‌کند و هر کس در حد توان و ظرفیت خودش باید به وظیفه‌اش عمل کند و از هر ظرفیت مادی و معنوی خودش در راه مقابله با ظلم و کمک به مظلومین استفاده کرده و در برابر ستم سکوت نکند.

گفتنی است آیت الله شهریاری، برای شرکت در «سمپوزیوم علم، دین و هوش مصنوعی و جنبه‌های اخلاقی آن» در شهر زاگرب کرواسی حاضر و از سخنرانان اصلی این نشست علمی بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha